Petr Bystroň nabízí jasný a jednoduchý scénář jak z přistěhovalecké apokalypsy Evropy ven

23. 02. 2016 17:27:47
Významný bavorský politik, předseda bavorské zemské organizace Alternative für Deutschland (AfD) Petr Bystroň přijal pozvání konzervativního pravicového Think-tanku Akce D.O.S.T. na její již XVII. HOVORY NA PRAVICI.

Významný bavorský politik, předseda bavorské zemské organizace Alternative für Deutschland (AfD) Petr Bystroň přijal pozvání konzervativního pravicového Think-tanku Akce D.O.S.T. na její již XVII. HOVORY NA PRAVICI věnované tentokrát nejpalčivějšímu problému dneška - obsazování Evropy muslimskými národy z Afriky a Blízkého východu. Ve své přednášce se věnoval této nesmírně závažné otázce především z pohledu Bavorska, které se ocitlo v důsledku nedomyšlené megalomanské politiky kancléřky Merkelové v této nedozírné evropské krizi v první vlně. Denně se do něj valí tisíce muslimských mladíků s cílem stůj co stůj se usadit v Německu na její pozvání. Pokud rozumní němečtí politici nezastaví toto šílené stěhování národů, hrozí přerůst v celoevropskou katastrofu, jakou tento kontinent zažil naposledy při zániku helénistické kultury vpádem Barbarů, z něhož se vzpamatovával po mnoho staletí a přes veškeré úsilí jeho původní vyspělá kultura nebyla již nikdy obnovena. Nejde totiž o migraci jednotlivých lidí prchajících před nebezpečím, jak se nám snaží nalhat utopičtí socialisté zvaní již i v Německu stejně jako u nás pravdoláskovci, ale o stěhování celých národů z Afriky a Blízkého východu za účelem obsazení bohatých evropských států. Takovou masu lidí vesměs negramotných či gramotných na úrovní několika tříd základní školy žijících po tisíciletí v naprosto jiné kultuře nemůže vstřebat a uživit ani ten nejbohatší kontinent, aniž by sám zanikl.


Bylo proto velice zajímavé slyšet, jak se na celou věc dívají Němci v Bavorsku, které je velmi významnou součástí Německa a udržuje si i přes velký tlak totalitárních socialistů z Berlína v politice pravicové postoje spojené s vírou v Boha za pomoci vlivné katolické církve. Svobodný stát Bayern přišel s ústavní výzvou k odstoupení od vládní koalice zešílené kancléřky Merkelové, která chce z EU vybudovat superstát stůj co stůj třeba i za pomoci pomuslimštění celého kontinentu. V Bavorsku je Merkelová u politiků i u občanů považována proto za hlavní problém a největší překážku k rychlému vyřízení nastalého azylového chaosu. A její popularita klesá nejen tam, ale i v celém Německu. Z obav z přílivu přistěhovalců si 70 % německé populace přeje konec její diktátorské politiky a třetina Němců chce její okamžité stažení z funkce. I ve vlastních řadách její strany CDU kvasí v posledních týdnech opakovaně pokusy o povstání. Přesto se zatím tato fanatička drží u moci, protože existuje nebezpečí, že SPD (socialisté), Zelení a komunisté se mohou dát dohromady a prosadit svojí současnou většinou 320 hlasů proti 310 hlasů CDU/CSU vyslovení nedůvěry a navrhnout svého společného kandidáta na kancléře. Němci se obávají, že tato konstelace by ještě zhoršila uprchlickou krizi a sociální napětí do ještě horší, nepředvídatelné výše. Proto se do dne voleb 13. března 2016 nic zásadního neočekává a čeká se na to, jak dopadnou. Pokud v nich ztratí CSU alespoň 3 %, doufají, že budou dny kancléřky Merkelové sečteny, podobně jako když SPD ztratila 3 % v Severním Porýní-Vestfálsku, nastal konec bývalého německého kancléře Gerharda Schrödera. A naděje na to je veliká. V průzkumech nabývá totiž na síle pravicová opozice. Zejména opoziční strana Petra Bystroně AfD (Alternativa pro Německo), jejíž preference pod jeho vedením rostou den ze dne z loňských 3 na 10 i více procent.


Proč pod vedením Petra Bystroně preference AfD tak rostou?

Je to nejen tím, že neschvaluje děsivou situaci, do níž se Bavorsko dostává, ale že nabízí jasné a jednoduché východisko, jak z přistěhovalecké apokalypsy ven. Díky tomu obliba jeho strany stále stoupá a pohybuje se v průzkumech nejen v Bavorsku a i dalších dvou spolkových zemích, kde budou probíhat volby, již ve dvojmístných číslech.


Není proto divu, že sál na Novotného lávce v Praze byl na jeho vystoupení nabitý k prasknutí

A to žádnými extrémisty, ale váženými osobnostmi. Poprvé bylo možné vidět na přednášce například naprosto kompletní Institut Václava Klause v čele s jeho presidentem Václavem Klausem. Jiří Weigl a Ivo Strejček rozdávali přítomným knihy o uprchlické krizi, které institut vydal, Ladislav Jakl vystopupil v diskusi a nechyběl ani bývalý vicekancléř pana prezidenta, nynější šéfredaktor Protiproudu Petr Hájek. Přítomní byli i poslanec Langer z Úsvitu, který navázal s AfD spolupráci, předseda Národní demokracie Adam B. Bartoš, členové Svobodných, zástupci Bloku proti islámu a další. Uvítal je bývalý předseda Akce D.O.S.T Michal Semín spolu s jejím současným předsedou Petrem Bahníkem a pozvali k mikrofonu prezidenta Václava Klause, aby přednesl úvodní zdravici.


Sál i panelisté uvítali profesora Klause potleskem

Pan prezident podtrhl záslužný boj Petra Bystroně na beznadějné a bezvýchodné německé politické scéně. A s úsměvem konstatoval, že je rád, že mu může oplatit to, co on často dělá jemu, že ho zve opakovaně do Bavorska na akce AfD, uvede ho a pak jen v klidu sleduje, co povídá. Protože díky tomu navštěvuje profesor Klaus často Bavorsko a má přehled, jak to tam chodí, může prý uvést dobrou zprávu pro přítomné, že mají být rádi, že ještě pořád máme nepolicejní stát.


Ve Stuttgartu prý dvě hodiny na policejním direktoriu řešili, jak zajistit bezpečnost na jeho přednášce. Bydlel přitom jen 100 m od hotelu, kde se s Petrem Bystroněm ubytovali a když vyšli z hotelu, byl hotel obklíčen 20 minibusy, v každém s pěti policisty, čili celkem je hlídala stovka policistů.



„Při příchodu na dnešní přednášku jsem žádné policisty neviděl a proto předpokládám, že D.O.S.T. není u nás zatím pokládána za nepřítele lidstva. Když vidím, jak strašně nedemokratický systém v Německu nastává, jsem rád, že se v něm našla osoba s moravským původem, která se snaží o nápravu této situace a že jsme stále ještě nepolicejním státem,“ uzavřel Václav Klaus.



Petr Bystroň na to s úsměvem reagoval slovy: „Nikdy jsem si nemyslel, že zažiji právě u Vás pane prezidente komunismus v praxi. Že se tu budou rozdávat zadarmo knihy. A to ne ledajaké knihy. Když jsem jednu z nich, konkrétně Stěhování národů, ukázal v televizní debatě s tím že se mi nelíbí, že ji čeští novináři presentují jako návod k islámofobii, tak celou pětiminutovou ukázku z rozhovoru vystřihli.“




Poté si již pánové vyměnili místa a pan Bystroň přistoupil k přednášce samotné a překvapenému publiku sdělil: „Na všechny tři otázky semináře, zda je Německo na rozcestí, zda se potopí v migrační vlně a zda potopí i nás,“ odpovídám ANO! ANO! ANO! Otazníky tam nepatří. Tím jsem vše zodpověděl a můžeme proto přejít rovnou k diskusi.“ Když viděl zklamání v očích přítomných, uvolil se přece jen něco říci. A stálo to za to:


Do Německa již za minulý rok přišlo 1,5 milionů uprchlíků, z toho 80 % muslimských mladíků od 18 do 35 let. Kolem 300 000 z nich se jich pohybuje někde po zemi a nikdo neví kde. A tento exodus stále pokračuje. Od začátku roku přibylo 200 000 nelegálních cizinců a denně jich přichází 3 000, přičemž se na jaře čeká 10 000 denně.

„Německá vláda vyhlásila, že bude provádět kontroly na hranicích. Zní to hezky, ale jsou to jen slova. Bavorsko má 60 přechodů s Rakouskem a pouze na pěti z nich stojí pohraničníci. Byl jsem zvědavý, jak to budou dělat, a zajel jsem se podívat do Pasova. Kontrola nespočívá vůbec v tom, že by něco pohraničníci kontrolovali. Jen od Rakušanů přebírali autobusy plné migrantů a odváželi je do Německa. Pouze podle obličeje vytáhnou největší grázly a od těch berou otisky prstů a fotku. Tisíce lidí denně není prostě možné registrovat. Jeden z atentátníků v Paříži se takto dostal do Evropy, protože po cestě se část z nich ztrácí. Nehledě k tomu, že stejně 70 % z příchozích nemá doklady a všichni svorně říkají, že jsou ze Sýrie. Bez dokladů mohou nahlásit jména falešná. Přitom podle platných zákonů, když se cizinec objeví na hranici bez platného dokladu, je povinnost pohraničníků ho vrátit a nevpustit do země. Vpouštěním nelegálů do země obchází kancléřka Merkelová ústavu a zákony Německa. Nevyřeší to ani nadpisem “počet ilegálních překročení hranic“ na tabuli, kam zapisují policisté počty těchto nelegálů,“ uvedl pan předseda Bystroň.


Proč povoluje Německo příliv tolika muslimů do země?

Německá socialistická vláda tuto nesmyslnou, podle ní však bohulibou akci, zdůvodňuje mj. tím, že prý potřebuje migranty kvůli růstu počtu dětí a kvůli kvalifikované pracovní síle, aby prý tak zachránila národ. Podporují ji v tom němečtí pravdoláskovci, kteří chtějí zachraňovat svět pod heslem „Pojďme zachránit všechny lidi, kterým se vede hůř než nám“. Jenže to by museli zachránit 98 % lidí na světě. Tolika lidem se totiž vede hůř než obyvatelům v Německu. Je známo, že 6 miliard lidí vydělává dohromady pod 2 miliardy eur. Tito utopičtí socialisté by se měli již konečně vzpamatovat a uvědomit si, že 6 miliard lidí neuživí. Náklady na již přišedší lidi z třetího světa se již nyní odhadují od 50 miliard do 2 bilionů eur.


Pan prezident se svým bývalým vicekancléřem Petrem Hájkem se zájmem poslouchali informace o situaci v Bavorsku...

Kdyby tyto obrovské peníze poskytla vláda na rodičovské příspěvky svých německých občanů, měla by po starostech s vymíráním. Stačilo by uzákonit zvýšení rodičovského příspěvku, jako to udělal kdysi u nás Gustáv Husák, aby si mohla děti dovolit i střední třída bez poklesu její životní úrovně. Německý socialistický stát, který je odhodlán vydávat výšeuvedené nekřesťanské peníze na cizí lidi, přispívá přitom na své děti pouze 200 eury měsíčně, což je pro Němce pakatel. Pro muslimku z Afriky mající 5 dětí je 1000 eur životní sen a myslí si, že se z toho v Německu uživí.

„Pokud jde o kvalifikované pracovní síly, nikde jsem zatím neviděl mezi ilegály atomové fyziky, lékaře... Místo toho průzkumy ukázaly, že ze Sýrie přichází lidé, z nichž 15 % je naprosto negramotných a 60 % na úrovni 3. třídy německé školy. Z Afganistánu je to ještě horší, odtud přichází 70 % negramotných. Jak mohou studovat náš jazyk a zvyšovat si kvalifikaci, to vláda neříká. Ale zato vydává hurá pozitivní zprávy, že již možná za pět let bude každý druhý emigrant pracovat. V překladu do lidštiny, pět let budeme živit polovinu z nich, aby vůbec mohla nastoupit do práce a druhou polovinu ještě déle. Pokud opravdu potřebuje Německo cizí vědce, udělejme katalog a pak je přijměme, jako to udělala Austrálie,“ uzavřel tuto otázku Petr Bystroň.




Jak vznikla migrační vlna a proč chtějí všichni nelegálové zrovna do Německa?

V srpnu loňského roku prohlásila kancléřka Merkelová v televizním vystoupení, že jsou do Německa všichni imigranti zvaní. Proto je pro ně Německo, která má navíc nejvyšší sociální dávky, vysněným rájem.

Důležité je také uvědomit si, že nejde o lidi, kterým jde o život. Nejdou sem totiž přímo ze Sýrie, ale z uprchlických táborů, v nichž byli zachráněni. Když USA snížilo v létě minulého roku platby na uprchlické tábory, v ten moment přišla nabídka Merkelové. Uprchlíci se zachovali absolutně logicky. Místo živoření v táborech pojedou do země zaslíbené. Neprchají tedy před bezprostředním ohrožením, ale cíleně za lepším životem v blahobytu. Proto nestojí o život v chudších zemích Evropy, kterými proudí do Německa. Vědí, že tam dostanou nejvyšší sociální dávky.

Krize v muslimských státech ale měla předehru nezávislou na Merkelové. Vzpomeňme, jak Barack Obama vítal a podporoval tzv. muslimské jaro, které vedlo k obrovské destabilizaci zemí v Africe a na Blízkém východě Amerikou. Nastala totální destabilizace všech států, většina zůstala bez vládců... Jedině Egypt se z tohoto jakž takž vyhrabal nastolením vojenské diktatury. Kdyby občané těchto zemí přešli nyní do Evropy, nastane ještě horší destabilizace států Evropy.



Proč nechrání Evropa hranice proti destabilizaci která hrozí?

Je nepochopitelné, proč se tomu EU nebrání. Proč nejede Merkelová do křesťanského Řecka domluvit ochranu hranic, ale do muslimského Turecka? Proč státu, který není ani členem EU, nabídla 3 miliardy eur a jakým právem mu nabídla přijetí do EU, pokud zamezí dalšímu přílivu ilegálů do EU? Proč nezmění špatný azylový německý zákon a přijímá stále další hordy muslimů? Muslimů, z nichž 78 % nemá na azyl žádný nárok a jen 20 % by mohlo díky ženevské dohodě možná zůstat. Proč je Německo nevrací alespoň podle tohoto současného azylového řízení, které bylo konstruováno na individuální migraci a nikoliv na současnou migraci národů?

Jediná logická odpověď je, že Merkelová se svými pravdoláskovci vítá přistěhovalce za účelem destabilizovat Evropu, což jí pomůže ke splnění jejího megalomanského šíleného snu - vytvoření evropského superstátu.


Při pohledu na naslouchajícího prezidenta Václava Klause mne napadlo, jaká je to škoda, že se u nás nenašel politik, který by využil jako pan Bystroň jeho prestiže a zkušeností a společně s ním se nepostavil se svou stranou každodennímu nárůstu socialismu u nás. Maně mne napadlo, že šéfredaktor Protiproudu Petr Hájek vyhlásil již před třemi roky kontrarevoluci a že by bylo krásné, kdyby této neutěšené situace využil a opravdu ji za pomoci svého bývalého šéfa a přítele provedl. Ale to je na jiný článek.

Ano, Angela Merkelová migranty vítá a hněvá se, když jejich příliv již nezvládá, že ostatní země jí v tom nechtějí pomoci. Požaduje, aby byly s Německem solidární. Je to perverze pojmu solidarita. Hezky to vyjádřila Anglie:„Merkelová se chce zbavit hostů na své party a říká, že jsme nesolidární, když jí s tím nechceme pomoci.“ Nevěřme pohádkám o této solidaritě. Nikdo tyto lidi nezval. Pokud je chtěla Angela Merkelová, ať si nimi nyní poradí. A rozhodně by se neměli nechat starostové měst vyhodit jako starosta, který na nátlak občanů všechny nelegální migranty odvezl do Berlína před vládu. Angela neměla ani tolik cti v těle, aby se ukázala, jen dala příkaz odvézt je zpátky a on poslechl.

Při těchto slovech pana předsedy Bystroně o Angele Merkelové mne napadl verš Karla Havlíčka Borovského: "A vy Němci páni, nehrajte si s námi, co jste si tam nadrobili, to si snězte sami..."

Nedávno proběhl v Německu průzkum, kolik Němců je ochotno vzít si ilegály domů. Pokud jim stát dá za to peníze, tak 10 %, ale bez toho jen 3 %. „Není to výsledek, který by byl v zájmu azylového průmyslu, který z toho žije a žil i dříve. Když jsem přijel v roce 1987 do Bavorska, zavřeli mne do tábora k ostatním azylantům, zakázali mi pracovat a12 měsíců jsme čekali na pohovor, zda dostaneme asyl. Já si říkal, jak může být stát tak blbý a živit nás z peněz svých obyvatel. Pak jsem si uvědomil, že je to fantastický byznys pro mnohé firmy a především pro nejrůznější agentury vzniklé na pomoc azylantům. Uprchlíci tehdy dostávali 80 marek měsíčně, přičemž 65 marek stála jízdenka na metro. To se jim to z daní zachraňovalo. A tak je tomu dosud. Když jsem navrhoval, abychom utvořili dobrovolný fond na tuto činnost, o tom nechtěli tito spasitelé azylantů ani slyšet. Pouze Saudská Arábie nabídla milostivě 200 milionů eur pro výstavbu mešit,“ uvedl pan Bystroň.


Vypukne válka proti islámskému terorismu?

Když nastalo v roce 2001 napadení USA muslimskými teroristy vyvražděním lidí ve dvojčatech, vyhlásil prezident Bush válku proti islámskému terorismu. Islamisti tehdy napadli západní civilizaci se zdůvodněním, že nenávidějí náš způsob života. Bush se tehdy podřekl, že nastane proti nim křížová výprava. A Evropa se tehdy přidala k USA. Stěžejní roli hrálo tehdy to, co nás s Amerikou spojuje - naše náboženství. I nyní by se to mělo rovněž stát. Jenže USA se obrovsky bojí růstu geografické velikosti EU a její destabilizaci tiše vítají.

Křesťanské národy Evropy by měly proto hledat pomoc proti muslimským hordám v křesťanském Rusku.To by bylo nejlepším evropským spojencem, protože Rusko sebe vnímá jako nástupce byzantské říše, jako mocnost chránící po staletí hranici Evropy před nájezdy muslimských zemí. Slovo car je odvozeno od césar. Jenže místo žádosti o pomoc křesťanského Ruska, hledá kancléřka pomoc u islámského Turecka. A spojené státy dělají vše pro to, aby jí v tom podporovaly, protože nechtějí z geografických důvodů dopustit spojení Německa s Ruskem. Pak by zde vznikla z Evropy opravdová velmoc a ony by ztratily status největší velmoci světa. Proto stejní lidé, kteří v USA po pádu dvojčat vyhlašovali islámu válku, vítají nyní příchod islámských migrantů do EU.

Co dělat s uprchlickou anabásí?

„Řešení je jednoduché, vzít si příklad z Austrálie. Austrálie není tak bohatá, jako Německo či EU, ale přesto nalezla v rozpočtu trochu peněz na zaplacení inzerátů v zemích, z nichž se do ní začali valit přistěhovalci. V nich stálo, že nemohou zůstat ilegálně v Austrálii. Zpočátku tomu nevěřili, ale Austrálie nakoupila nafukovací čluny a přesadila je po připlutí do nich na cestu zpět. Do tří týdnů bylo po nájezdech. Ilegálům došlo, že zbytečně vydali překupníkům 5 000 dolarů za plavbu k australským břehům. Merkelová jedná přesně opačně. Tolik tedy k těm, co se sem teprve chystají jet,“ vysvětlil plán, jak zabránit dalším nájezdům muslimů, Petr Bystroň. A co s těmi, co jsou již zde? „Nenutil bych je k odjezdu. Snížil bych pouze nelegálním přistěhovalcům sociální dávky na nulu a dal jim na vědomí, že kdo se bude chtít vrátit, dostane kromě jízdenky na cestu 10 000 eur na ruku. Věřím, že tak rychle by nikdy nikdo neuviděl muslimy utíkat. A námitka, že je to drahé, neobstojí. Německo stojí náklady na imigranta ročně 35 000 eur. A jelikož to stále politici kolem Merkelové nedělají, je jasné, že o ilegály stojí,“ uzavřel svoji přednášku předseda Bavorské AfD Petr Bystroň.


Novotného lávka v Praze v podvečerních hodinách osiřela. Doufejme ale, že v ní předseda bavorské AfD Petr Bystroň nebyl naposled a přejeme mu ve volbách úspěch nejméně trojčíselný!

Autor: Ivana Haslingerová | úterý 23.2.2016 17:27 | karma článku: 41.05 | přečteno: 4615x

Další články blogera

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma článku: 46.62 | Přečteno: 1355 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma článku: 46.79 | Přečteno: 1428 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma článku: 46.68 | Přečteno: 1565 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma článku: 46.16 | Přečteno: 1345 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 23.03 | Přečteno: 366 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 44 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.14 | Přečteno: 293 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.77 | Přečteno: 513 | Diskuse
Počet článků 397 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1436

Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...