Euroskeptického zeleného cyklistu Camerona vystřídala noblesní konzervativní dáma Mayová

17. 07. 2016 16:27:41
Nová konzervativní britská premiérka Theresa Mayová má před sebou historický a krásný úkol - vyvést svoji zem z protektorátu EU ke svobodě a prosperitě.

David Cameron, který neměl tolik hrdosti, aby po prohraném referendu sám okamžitě odstoupil z funkce premiéra, musel složit funkci dřív než chtěl, konkrétně 13. července 2016, a tímto dnem se Spojeného království stalo opět svobodnou a suverénní zemí, která nemusí poslouchat nejen nesmyslná, ale v poslední době již skutečně velice nebezpečná nařízení bruselských úředníků. Chtěl vládnout se svou zelenou proevropskou politikou až do podzimu 2016 v naději, že do té doby si díky jeho agitacím Britové brexit rozmyslí a po druhém referendu zůstanou v EU. Jeho strana na tuto jeho podpásovou hru nepřistoupila, dala najevo, že chce skutečně vystoupit z EU, a to pod vedením opravdu pravicového konzervativního lídra. Lídra, který z Cameronovy chaotické levicové multikulturní bezbožné a zelené Anglie vytvoří opět Starou dobrou Anglii. Do svého čela zvolila bleskově Theresu Mayovou, která se zavázala, že brexit rušit nemíní a nové referendum nevypíše.

Při zvolení do čela strany slíbila paní Mayová: "Nemohu to říct jasněji: Brexit znamená brexit a pokusíme se, aby přinesl úspěch. Žádné pokusy zůstat v Unii nebo se k ní znovu připojit zadními vrátky, ani žádné další referendum. Země zvolila opuštění Evropské unie a jako premiérka zajistím, abychom ji opustili."

Protože Theresa Mayová byla ale před brexitem zastánce setrvání Velké Británie v EU, příliš velkou důvěru ve mně po změně svého názoru nevzbudila. Slovo krále má být svaté. Mrzelo mne, že si strana nezvolila do čela pana Johnsona, který se tak zasazoval za svobodnou Británii, či jiného euroskeptika. Proto jsem byla stále opatrná napsat o této dámě jasný komentář a vyčkávala, co bude dělat. Když jsem se 14. 7. 2016 seznámila s tím, koho zvolila do svého kabinetu, začínala jsem věřit, že levicová, multikulturní, zelená a takřka muslimská Cameronova Anglie má šanci se pod jejím vedením stát opět pro svět symbolem pravicového kapitalistického konzervativního státu, jakým byla pod vedením největší poválečné britské političky lady Margaret Thatcherové.

A když jsem si přečetla, jak negativně se o jejím kabinetu vyjádřil dvaadvacetiletý povaleč v EU, nynější předseda jejího parlamentu Martin Schulz, tak věřím, že je to zřejmě dáma na pravém místě. Negativní kritika od takového omezence je tou největší zárukou. Pokud se Theresy Mayové bojí tento předseda EP, dá se očekávat, že bude schopná vést svou zemi zpět k jejím pravicovým konzervativním kořenům a tím k prosperitě. O jejích komunikačních a empatických schopnostech vést vládu svědčí i velká podpora nejsilnější parlamentní strany Velké Británie.

V každém případě je skvělé, že se zelenorudý Cameron s rodinou odstěhoval z premiérské rezidence na prestižní londýnské adrese Downing Street číslo 10. Svými postoji, které po dobu vládnutí hlásal, dělal pravicové Konzervativní straně ostudu.

A ještě jedno varování pro všechny dvojaké politiky: Cameronova prohra by pro ně měla být varováním, že dvojaké postoje voliči poznají. Cameron slibem Britům, že vypíše referendum o setrvání v EU, vyhrál pro svou stranu volby, protože lidé mysleli, že stojí na jejich euroskeptické straně. Když ale sám vedl kampaň pro setrvání v EU, vycítili jeho neupřímnost. Připomnělo mi to někdejší vítězství ODS díky slibu zavedení rovné daně a prohru jejího lídra Topolánka, když voliči poznali v televizních debatách, že on sám neví, o co jde, a že jí nevěří. Vůdce musí být ve svých postojích jasný a stálý a vědět, o čem mluví. Lídr žádné strany nesmí používat podpásové havlistické metody, jako tomu bylo například u nás při Sarajevském atentátu.

Nadcházející britská premiérka Theresa Mayová (11. července 2016)

Britská premiérka Theresa Mayová připomíná na snímcích v mnohém lady Thatcherovou, doufejme, že se bude snažit jít v jejích stopách. I když po tak silné osobnosti to nebude mít snadné. Nezbývá než jí popřát, aby ji k tomu pomáhal Bůh.

fota: Reuters

Autor: Ivana Haslingerová | neděle 17.7.2016 16:27 | karma článku: 29.54 | přečteno: 807x

Další články blogera

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma článku: 46.62 | Přečteno: 1355 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma článku: 46.79 | Přečteno: 1428 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma článku: 46.68 | Přečteno: 1565 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma článku: 46.16 | Přečteno: 1345 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 9.42 | Přečteno: 81 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 495 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2303 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 650 | Diskuse
Počet článků 397 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1436

Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...