Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Donald Trump slíbil Americe vrátit její bývalý glanc a lesk

V aréně Quicken Loans v Clevelandu 2500 delegátů Republikánské strany USA formálně potvrdilo jako stranického kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa. 

Získal na svou stranu celkem 1 457 delegátů, ke zvolení jich  potřeboval pouze 1 237. Získal i podporu předsedy Republikánské strany Reince Priebuse a co je důležité, i předsedy Sněmovny reprezentantů Paula Ryana, kterému se líbí, že Trump slíbil podepsat zákony, které nepodepsal Obama. Kromě kandidáta na prezidenta odhlasovali  delegáti  i kandidáta na Trumpem vybraného viceprezidenta - křesťanského, konzervativního republikána guvernéra Indiany Mike Pence.

Jako oficiální kandidát republikánů na prezidenta USA odstaroval Trump na sjezdu svou kampaň do Bílého domu. Nezdálo se, že by mu vadilo, že na něm chyběli oba bývalí nevýrazní republikánští prezidenti George Bush a George W. Bush, kteří vzkázali, že raději sekají trávu na svých rančích. Ani to, že umělec Spencer Tunick nechal ve městě pózovat stovku nahých žen se zrcadly, aby tak symbolizovaly protest proti Trumpově rétorice. Vzhledem k Trumpově oblibě žen se mu to muselo spíše líbit. Uvnitř arény probíhala jeho vítězná  show, nesoucí se v duchu jeho  hesla „Make America Great Again“ ("Udělejme Ameriku zase skvělou"). U řečnického pultu se střídali přední politici, herci z televizních seriálů i členové Trumpovy rodiny.

Naši novináři  nemohou  pochopit, jak si může tolik Američanů přát takového buřiče, který nemá podle nich ani politický program. Po mnohaleté masáži  jejich mozků choromyslnou, pomatenou a nepříčetnou legislativou EU nechápou, že se chtějí normální lidé vrátit zpět do svobodného a bezpečného života. Že chtějí zase chodit volně po ulicích bez strachu, že je přepadne bestiální zakomplexovaný zločinec, že nechtějí odcházet z domova s vědomím, zda se vrátí živí. Že se zkrátka chtějí zase vrátit k normálním po staletí zažitým pořádkům, kdy rodiče byli máma s tátou, kdy školy byly bezpečné a měly úroveň nenarušovanou inklusemi a pozitivní diskriminací, kdy šerifové a policisté nebyli beztrestně střílení a kdy jejich země patřila jim jako původním obyvatelům. Výběrem hluboce věřícího křesťanského konzervativního guvernéra Pence za svého viceprezidenta dal navíc většinově věřícím Američanům jasně najevo, že mu jde o návrat ke křesťanskému nikoliv muslimskému pohledu na Boha.

 

Trump nepotřeboval žádný nový složitý program o daních či zravotnictví... Stačilo mu slíbit Američanům vrátit zase Ameriku k zemi před nástupem multikuturního muslima Obamy, k zemi, která byla vždy obdivovaná ve světě jako symbol svobody a úspěchu.

 

K zemi, v níž zase začne platit normální právo a pořádek. K zemi  svobodné, křeťanské a prosperující, která ale nebude ostatním zemím vnucovat tento svůj styl života vraždami jejich vládců a válkami, ale která pro ně začne být vzorem, po němž začnou sami  a dobrovolně toužit a snažit si ho dobrovolně budovat ve svých zemích. 

 

Doufejme, že se nepodaří hispáncům a dalším přistěhovalcům spolu s demokraty, kteří na ně spoléhají, zmást americké voliče, aby volili raději jejich kandidátku, která naopak nabízí další "pokrokovou modernizaci" po vzoru německé kancléřky Angely Merkelové.

 

V zájmu normalizace světa by i pro náš stát bylo skvělé, kdyby se vůdčí země, jakými jsou USA a Anglie, vrátily k normálnímu po tisíciletí zavedenému pořádku a pomohly svým vzorem vrátit zuboženou životunebezpečnou pohanskou EU opět k normálnímu životu v  bezpečí, svobodě a víře v Boha. 

 

Kéž v tom panu Trumpovi pomáhá Bůh.

 

snímek Reuters

1
Autor: Ivana Haslingerová | pátek 22.7.2016 12:54 | karma článku: 30,75 | přečteno: 769x
  • Další články autora

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma: 46,65 | Přečteno: 1367x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma: 46,81 | Přečteno: 1439x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma: 46,72 | Přečteno: 1583x | Diskuse| Ekonomika

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma: 46,16 | Přečteno: 1345x | Diskuse| Média

Ivana Haslingerová

Knížák: Největším ohrožením současného světa je přemíra informací

Pohled prof. Knížáka na problémy současného světa, na existenci Boha, na význam prezidenta, na modernizaci Hradu a Prahy, na státní vyznamenání, na kulturu undergroundu a na současné umění.

17.2.2023 v 12:52 | Karma: 42,85 | Přečteno: 584x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 7:53

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při incidentu se...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik