Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ministr vnitra: V případě ohrožení by zbraň neměla zůstat ve vitríně

Ministr vnitra Milan Chovanec chce prosadit ústavní zákon, který by umožnil se slušným občanům bránit legálně drženými zbraněmi proti teroristům.

 Vedlo ho k tomu to, že v případě bestiálních útoků jako např v Nice či Berlíně jsou možnosti našich státních orgánů účinně a rychle zabránit ztrátám na životech a dalším škodám omezené, a proto chce umožnit provést obranný zásah i majitelům legálně držených střelných zbraní. V Česku je možné držet střelnou zbraň podle zákona o zbraních a střelivu. K loňskému 1. prosinci bylo podle ministerstva vnitra v Česku 300 115 držitelů zbrojních průkazů. Z toho téměř 241 tisíc mělo průkaz skupiny E k ochraně života, zdraví nebo majetku. Registrováno bylo 798 424 zbraní všech kategorií, z toho 357 338 samonabíjecích pistolí, pušek nebo revolverů. tyto zbraně jsou ale většinou majitelům k ničemu. Držitel zbrojního průkazu smí z legálně držené zbraně střílet pouze v místech, kde je k tomu oprávněn podle zvláštního právního předpisu, nebo na střelnici, pokud nejde o použití zbraně k ochraně života, zdraví či majetku. A to chce v současné nebezpečné situaci pan ministr změnit.

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) se kloní naopak k návrhu  Evropské komise na omezení zbraní  a poukazuje na řadu tragédií, které se staly kvůli tomu, že při sporu měli jeho aktéři u sebe zbraň. Při předložení ústavního zákona ministrem vnitra Milanem Chovancem si prý „připadal jak na Divokém západě v 19. století“. 

Ministr vnitra Chovanec na to reaguje slovy:"Kolega Pelikán zřejmě málo maká a nečte podklady z vnitra. Na rozdíl od něj si nemyslím, že by legálně držená zbraň měla zůstat ve vitríně a občan by se na ni při svém ohrožení měl jen smutně dívat. Já preferuji sebevědomý stát, jenž věří svým občanům.  Policie musí zůstat první bezpečnostní instancí, ale ve výjimečných situacích není důvod bránit prověřeným a proškoleným lidem, aby se zapojili. To právo ostatně existuje již nyní, já ho navrhuji posílit a jasně to deklarovat".

K tomuto lze jen dodat, že si pan ministr Pelikán zřejmě nevšiml, že jsme díky bestiálním muslimským teroristům na tom mnohem hůř než na Divokém západě v 19. století. Tam se stříleli osadníci při obraně majetku či pro ženy, ale zde jsou naprosto nevinní lidé vraždění po desítkách jen proto, že zfanatizovaní muslimští mladíci poslouchají svého Alláha. Je to návrat ne do 19. století, ale do 7. století, pane Pelikáne. A jestli si Bruselští altruističtí ochránci hromadných vrahů myslí, že bude méně mrtvých, když zabrání nosit napadeným lidem zbraně, tak je to naprosto šílený nápad. A naši občané mají děkovat Bohu za to, že zatím naše vláda zejména díky ministru Chovancovi dokázala těmto úředníkům odolat a nepřijala jejich šílené požadavky vpouštět sem teroristy ve velkém. Ono opravdu není jednoduché postavit se 700hlavé aréně. To kdysi dokázal pouze neohrožený prezident Václav Klaus. 

A to nehovořím o slibování skvělých míst když jim vyjdou vstříc a změní názor. Vzpomeňme jen, že Mirek Topolánek odjížděl na večeři s kancléřkou Merkelovou s deklarací, že Lisabonská smlouva je shit a po návratu ji přesto prosadil pod pohrůžkou, že padne vláda. Vláda nakonec sice padla i tak pro jeho neschopnost, ale jeho současné Eurounijní postavení po jejím pádu bych panečku chtěla mít. 

Snímek Ivana HAslingerová, Fragmenty

Autor: Ivana Haslingerová | úterý 17.1.2017 11:43 | karma článku: 24,29 | přečteno: 505x
  • Další články autora

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma: 46,65 | Přečteno: 1367x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma: 46,81 | Přečteno: 1439x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma: 46,72 | Přečteno: 1583x | Diskuse| Ekonomika

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma: 46,16 | Přečteno: 1345x | Diskuse| Média

Ivana Haslingerová

Knížák: Největším ohrožením současného světa je přemíra informací

Pohled prof. Knížáka na problémy současného světa, na existenci Boha, na význam prezidenta, na modernizaci Hradu a Prahy, na státní vyznamenání, na kulturu undergroundu a na současné umění.

17.2.2023 v 12:52 | Karma: 42,85 | Přečteno: 584x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Exposlanec ODS Šťastný, lékař bývalého prezidenta, se pokouší za ANO o návrat

23. dubna 2024  12:26

Pražské ANO ve středu rozhodne, zda zkusí vrátit do nejvyšších pater politiky Borise Šťastného,...

Bezdůvodně napadl děti na zastávce a v tramvaji. Agresora policie dopadla záhy

23. dubna 2024  12:16

Napadení dvou skupin dětí krátce po sobě šetřili v polovině dubna policisté v Praze Řepích. Nejprve...

Kadyrov má nekrózu slinivky, Kreml hledá nástupce, tvrdí investigativci

23. dubna 2024  11:03,  aktualizováno  12:09

Spekulace o zdravotním stavu Ramzana Kadyrova opět přiživil ruský exilový portál Novaja Gazeta...

Za napadení na koupališti v Dubí dostali tři muži až čtyřleté vězení

23. dubna 2024  10:45,  aktualizováno  11:41

Okresní soud v Teplicích poslal do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu napadení mladíka na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik