Naši politici ukázali, co pro ně znamená slovo demokracie a svoboda projevu

16. 11. 2017 14:21:38
Jeho Eminence Dominik kardinál Duka, arcibiskup pražský, primas český, zaslal blahopřání stranám, které se dostaly ve volbách do Poslanecké sněmovny.

Jako člověk mající Kinderstube, tedy jasnou představu o tom, co je základní lidská slušnost, žádnou z nich nekádroval, ale zaslal blahopřání všem. Zřejmě by to prošlo bez povšimnutí, tak jako při jiných volbách, protože předsedové stran na blahopřání pyšně neodpovídají. Stalo se ale něco neobvyklého. Předseda nové parlamentní strany SPD Tomio Okamura jako slušně vychovaný Moravák veřejně poděkoval panu primasovi českému: "Vážený pane kardinále, velmi si cením Vaší gratulace, ale ještě víc toho, že už dlouhodobě máme podobnou starost o budoucnost naší země, evropské civilizace a hodnot, které sebou nese, jako jsou svoboda, demokracie, lidská práva a také naše křesťanské kořeny, včetně podpory tradiční rodiny. Děkujeme za vaše otevřené postoje a v nás máte ve výše uvedených tématech svůj další, stále silnější hlas a pevnou oporu. S úctou, Tomio Okamura, předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)". A co víc, otiskl dopis, v němž mu pan kardinál mezi jinými tématy píše: "jsem přesvědčen, že nás spojuje péče o bezpečí lidí v České republice". A byl oheň na střeše! Naši politici a levicoví intelektuálové ukázali, co pro ně znamená slovo demokracie. Vyletěli jako pytel sršňů:

Zejména odsoudili pana kardinála vysoce neúspěšní Lidovci, které denně vidíme v televizi plakat, jak se nedokázali smířit s volební porážkou (7 %). A teď si je dovolí ještě ke všemu někdo zařadit do jedné řady s podstatně úspěšnějším (20 %) "extrémistou, ne-li fašistou" Okamurou!!! K nim se přidali, jak je již v poslední době módním zvykem, profesoři a akademici a samozřejmě nemohli chybět zavilí odpůrci otce kardinála profesoři Tomáš Halík a Martin C. Putna.

Dopis otce kardinála Duky panu Okamurovi


„Popravdě nechápu, co jsou ta témata, která spojují SPD a katolíky, o kterých pan kardinál Duka píše. U něj a jeho SPD vidím především lhaní, překrucování pravdy, vytváření atmosféry strachu a nenávisti vůči lidem,“ komentoval pro server iHned.cz blahopřání místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka. Jeho nesmyslný názor podpořil i další lidovecký místopředseda a dřívější stranický předseda na Zlínsku Ondřej Benešík: Nechápe že tamní katolíci vyzývali ostatní k tomu, aby nevolili lidovce, ale Okamurovu stranu SPD. „Okamura nám nějaké voliče možná vzal. Stále ale věřím, že většina našich voličů umí rozpoznat, kdo je populista a politický podnikatel jako on.“ Pana Benšíka šlechtí alespoň to, že přiznal, že jim Okamura vzal Lidovcům voliče tím, že je kritizoval za jejich nezodpovědný přístup k uprchlíkům. Ano Lidovci mají stále plná ústa dětí a rodin, ale nic nedělají s tím, že hrozí obrovské nebezpečí od teroristů a muslimů právě dětem pokud dopustí zavléct do naší země místo křesťanství sharíu. A pokud některý politik nechápe, že se právě toho lidé bojí a volají po osobnosti, která jim slibuje, že udělá vše, aby tomu zabránila, pak takoví lidé nemají v politice co pohledávat. (Pro přesnost musím uvést, že ne všichni lidovci stojí na straně výše uvedených lidoveckých politiků. Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) se pana kardinála zastal: „Myslím, že nenapsal Tomio Okamurovi nic, co by mělo vyvolávat diskusi o jeho morálních kvalitách. Ba naopak. Připomenul mu, aby se choval slušně a dodržoval zákony.“ )

Bylo by překvapením, kdyby nevyužil možnosti přidat se ke kritikům pana kardinála jeho zavilý oponent Tomáš Halík, který v Deníku.cz napsal: „Otec Dominik je pro mne největším zklamáním posledního desetiletí. Známe se půl století. Od jeho jmenování na pražský arcibiskupský stolec jsem očekával mnoho dobrého, vždy jsem si ho velmi vážil. Nikdy bych nečekal, že nakonec bude mít skutečně asi v lecčems blíž k světu Parlamentních listů, Okamury či narozeninových večírků Mynáře a Klause, než k hodnotovému světu papeže Františka a svých někdejších přátel z ,podzemní církve‘.“ A samozřejmě že nemohl chybět ani Martin C. Putna, který si myslí, že kardinálovo přátelství se šéfem SPD je nebezpečné. „Tak jako se dnes stydíme za kněze a zvláště za biskupy, kteří ve 20. a 30. letech minulého století podporovali autoritářská hnutí napříč Evropou, tak je dnes třeba se stydět za kněze a biskupy, kteří podporují současné extremisty. I tehdy to nejdřív vypadalo, že fašisté a autoritáři jen tak mluví a že svoje výhrůžky násilím nemyslí vážně. I ten, kdo mlčí, s nimi souhlasí. A ten, kdo je chválí, je jejich spoluviníkem. Hanba.“

Ne, hanba není, že otci kardinálovi leží na srdci bezpečí občanů této země, hanba je, že si kdokoliv dovolí kádrovat jeho dopisy!

Kádrování jsme si užili 50 let v tvrdé diktatatuře komunistů a je neuvěřitelné, že to nyní slyšíme z úst těch, kteří se stavěli jako demokrati, dokonce z úst katolického kněze Halíka. Pokud opravdu žijeme v demokratické zemi, pak má kdokoliv, natož pak primas český, právo psát komukoliv, co on sám uzná za vhodné. Akademické vzdělání nečiní nikoho nadřazeným nad ostatními lidmi, nehledě k tomu, že právě otec kardinál ho má v míře vrchovaté. A má svaté právo říkat: "Řeknu-li, že mi na srdci leží bezpečí lidí v této zemi, nemám se za co stydět a za svými slovy si stojím, byť by se to někomu nelíbilo a má slova chtěl zneužít k politikaření."

A Tomia Okamury si po jeho sdělení, že ho blahopřání otce kardinála velmi těší, vážím o to víc. Mám radost, že se objevil ve výkonné politice po dlouhé době po odchodu Václava Klause z Hradu politik, který říká: „Už dlouhodobě máme (s panem kardinálem) podobnou starost o budoucnost naší země, evropské civilizace a hodnot, které s sebou nese, jako jsou svoboda, demokracie, lidská práva a také naše křesťanské kořeny, včetně podpory tradiční rodiny.“

Kéž jim oběma pomáhá v jejich snaze na záchranu křesťanské civilizace v naší zemi Bůh.

Autor: Ivana Haslingerová | čtvrtek 16.11.2017 14:21 | karma článku: 0.00 | přečteno: 49x

Další články blogera

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma článku: 46.62 | Přečteno: 1355 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma článku: 46.79 | Přečteno: 1428 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma článku: 46.68 | Přečteno: 1565 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma článku: 46.16 | Přečteno: 1345 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 9.15 | Přečteno: 109 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.03 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.25 | Přečteno: 518 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 469 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 397 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1436

Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...