Německo propagandistický mýtus vs. pravdivá realita

26. 09. 2018 8:48:42
První poprázdninová veřejná akce Institutu Václava Klause (IVK) proběhla sice v tradičních prostorách Autoklubu Praha, ale s netradičním tématem, který by se rozhodně nelíbil populární kancléřce Merkelové.

Jednalo se o slavnostní křest knihy "Německo mýtus a realita" pojednávající o tom, zda je pravda vše, co o sobě Německo od 80. let minulého století stále důrazněji tvrdí, nebo zda je realita jiná. Zodpovězení zmíněné otázky lze nalézt ve výjimečné monografii "Německo mýtus a realita" historika Ph.D. Aleše Valenty. IVK se ji proto rozhodl vydat v nakladatelství Mladá fronta u příležitosti 80. výročí pro náš národ tak tragické německé mnichovské dohody z roku 1938 a jak se ukazuje, téma knihy je stále velice aktuální. Jde o mimořádně vážný problém, který doktor Valenta zpracoval v knize velice seriozně, s deseti stranami citací na odborné knihy a články o této problematice. A podařilo se mu tak bez emocí ale na základě faktů radikálně posunout pohled na Německo. Na rozdíl od současných probruselských politiků nepřijímá propagandistické verze o poválečném Německu. Nechává stranou vše, co Němci propagačně šíří do světa, i protesty establishmentu ve východních spolkových zemích. Díky jeho preciznosti a hluboké znalosti Německa z pohledu historika se mu podařilo zpracovat hluboký, mimořádně ostrý a kritický ponor do Německa, ze kterého by megalomanská kancléřka Merkelová určitě neměla radost.

Tzv. kulturní revoluce západního světa v šedesátých letech přinesla politiku ochrany menšin, multikulturalismus, útoky proti rodině, církvi a historickým tradicím i mnoho dalších negativních -izmů vedoucích nakonec k zavedení levicového socialismu do politiky těchto zemí. Díky tomu nastala současná politická krize západního světa. V Německu k tomu přistoupila navíc politika hlásající překonávání nacistické minulosti. Jako doklad, že již není Německo rasistické, zavedlo velmi liberální asylovou politiku a zvalo lidí všech ras do Německa. Projekt kancléřky Merkelové Euromed rozdával v Africe dokonce zvací letáky. Tamní občané na to začínali slyšet a války vypuknuvší v tzv. arabském jaru za podpory muslima Baracka Husseina Obamy jejich rozhodování o přestěhování do bohatého Německa urychlily.


Výkonný ředitel IVK Jiří Weigl vítá přítomné na slavnostním křtu knihy Aleše Valenty Německo mýtus a realita. Zleva zástupce nakladatelství Mladá fronta R. Jarolínová, prezident ČR v letech 2003-2013 Václav Klaus a autor knihy Aleš Valenta

Tato naprosto nedomyšlená propagace co nejpestřejší společnosti nakonec vyvrcholila v roce 2015 nejtěžší politickou krizí v Německých dějinách, migrační katastrofou. Sen německých politiků z šedesátých let v čele s kancléřkou Merkelovou - výměna původního obyvatelstva za jiné rasy - se v Německu začal naplňovat. Jak to dopadá, vidí celý svět. Běžní občané jsou znepokojeni z nárůstu kriminality a po zrůdných teroristických útocích na ně klesá jejich pocit bezpečnosti. Do enkláv s muslimskými klany se bojí vstupovat už i lékaři.


"Díky jeho preciznosti a hluboké znalosti Německa z pohledu historika se mu podařilo doktoru Valentovi zpracovat hluboký, mimořádně ostrý a kritický ponor do Německa, ze kterého by megalomanská kancléřka Merkelová určitě neměla radost. Podařilo se mu bez emocí ale na základě faktů radikálně posunout pohled na Německo. Proto se náš Institut rozhodl tuto knihu vydat u příležitosti 80. výročí mnichovské dohody z roku 1938 ," uvedl ve své zdravici Václav Klaus

Aleš Valenta se v knize zamýšlí nad tím, čím je tato valící se apokalypsa z Německa na Evropu způsobena. Proč právě Německo stojí vždy za nejstrašnějšími tragédiemi Evropy. Proč právě Němci stáli za první i druhou světovou válkou a nyní chtějí způsobit tuto nejstrašnější apokalypsu, která se na Evropu žene.


Ano, jedná se o největší apokalypsu Evropy, protože po nelidských válečných hrůzách jsme se dokázali opět vrátit ke své evropské civilizaci. Po osídlení Německa a postupně i okolních evropských zemí Afričany a Araby, lidmi žijícími více než 1000 let v jiných politických a právních podmínkách, se již nebude nikdy Evropa moci navrátit ke své původní civilizaci, ke svému právnímu řádu, ke své křesťansko-židovské kultuře. Nikdy se již nebude moci zařadit mezi vyspělé kulturní země světa.


Kniha přináší odpovědi, proč právě Němci stojí za nejstrašnějšími katastrofami Evropy

Je to dáno povahovými vlastnostmi Němců - tvrdohlavostí, neznalostí míry a domýšlivostí, které se zejména projevily za panování Merkelové. Jejich elity se prohlašují za majitele pravdy a přesvědčují všechny, že za ně neexistuje alternativa. Němci proto dlouhodobě tíhnou k nahrazování politiky odpovědnosti morálkou. Díky tomu v roce 2015 pošlapali dokonce německé ústavní právo. A jejich rozpínavost pokračuje dál.


A pozor, začíná se to již explicitně týkat i našeho národa. V červnu Merkelová uvedla v Bundestagu, že pro odsun Němců ze střední Evropy neexistovalo ani morální ani politické východisko. Neboli zpochybnila Benešovy dekrety.


Rozpínavost, domýšlivost, neznalost míry a zatvrzelost kancléřky Merkelové se jasně projevila po poslední reakci na zavraždění německého obyvatele v Saské Kamenici dvěma jejími muslimskými hosty. Místo toho, aby se zděšeným obyvatelům omluvila, nastolila doslova mobilizaci médií využívajících manipulační techniky proti občanům protestujícím proti její vládě, která tyto nenávistné vrahy zve do země. Jí sloužící noviny paušálně odsoudily všechny vyděšené a rozhořčené demonstranty jako extrémisty. Uspořádala mobilizaci hudebníků antifašistickým koncertem. Místo toho, aby se alespoň omluvila za to, že na jejích rukou spočívá krev nevinných občanů, vysvětlovala její vláda, jakou hrozbou jsou demonstranti. Pomlouvala AfD, která jako jediná dlouhodobě varuje a dělá vše pro to, aby tito nebezpeční lidé nezaplavovali Německo. Dala ji dokonce hlídat rozvědkou a snaží se zbaběle hodit vinu na ni.


Tím vším vystupují podle pana Valenty na povrch skutečné specifické rysy života v Německu:

Boj proti pravici se stal doslova institucionální institucí novodobé levicové vlády. Všechny parlamentní strany se tam představují jako strany jakéhosi středu a stydlivě něco pípají o konzervativismu. (Připomínám že podle knihy Petra Hájka Smrt ve středu čeká na každou středovou stranu smrt.) Úkrok doprava je v Německo považován za politický přestupek. Kdo nechce multikulturu, stává se disidentem a je ho nutno předělat. V německých školách, spolcích a všude jinde prohrála pravice boj o média. Proti západnímu imperialismu v médiích vycházejí útoky. Představitelé AfD mohou na ulici jen s policejní ochranou. Její představitel byl ve Frankfurtu nad Mohanem vyháněn ječící zelenou aktivistkou. Antifa má její akce sabotovat všemi dostupnými prostředky. Firmy dělají politická školení zaměstnanců, aby se tito distancovali od AfD. Zaměstnavatelé odmítají zaměstnávat její členy. Do škol je zaváděno politické vzdělávání o pokrokové levici a nebezpečné pravici. Studenti vedou o všem hysterické diskuse. Tento zákeřný boj vlády Merkelové proti pravici vede k likvidaci svobodné politické soutěže. Individuální svoboda je nahrazována svobodou sociální.


Představení knihy pana Valenty se účastnily významné osobnosti jako Miroslav Ševčík, Karel Daba, Ladislav Jakl a mnoho dalších v nabitém sále Autoklubu

Neustávající migrace přináší ale i naději na změnu

Protože migrace neustává, spory se vyostřují a vede vše i přes výše uvedené snahy vlády Merkelové k posunu německé politiky doprava. Došlo nejen ke vzniku Alternativy pro Německo (AfD), ale i k jejímu růstu a vlivu na občany. V Německu naštěstí žijí i rozumní politici, jako je např. předseda bavorské CSU Seehofer, který tvrdí, že matkou všech problémů současného Německa je právě tato nedomyšlená masová migrace. To dává alespoň jiskřičku naděje, že kdyby tyto síly převládly, mohlo by snad ještě dojít k návratu muslimů do svých původních zemí a zamezení konci evropské civilizace.


Na křtu knihy o Německu nemohl chybět ani syn Václava Klause, který je znám svým přáním o vystoupení z područí německé EU pokud možno včera

O tomto všem, ale i o mnoha dalších důležitých věcech se podrobně dočtete vše ve skvělé knize pana doktora Valenty.


Aktéři uvedení knihy do života si měli opravdu na co připít

Postupně, jak budu knihu studovat podrobně, se budu k jejímu obsahu vracet v dalších článcích. Zatím přeji knize, aby získala maximum čtenářů a pomohla jim udělat si nezaujatý nestranný obrázek o našich německých sousedech. Je to opravdu velmi hodnotná publikace a panu doktoru Valentovi za ni patří velký dík.

© Kulturní komise ČR

Autor: Ivana Haslingerová | středa 26.9.2018 8:48 | karma článku: 0.00 | přečteno: 38x

Další články blogera

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma článku: 46.62 | Přečteno: 1355 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma článku: 46.79 | Přečteno: 1428 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma článku: 46.68 | Přečteno: 1565 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma článku: 46.16 | Přečteno: 1345 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 13.71 | Přečteno: 158 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 24.95 | Přečteno: 497 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 463 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2303 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 650 | Diskuse
Počet článků 397 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1436

Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...