Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Díky LS se každý stát EU stal zakletým zámkem

To, že se EU dostala neuváženou  megalomanskou politikou kancléřky Merkelové do obrovských problémů, které stále narůstají, je již jasné snad i dětem ve školce.

  

Přesto se mnoho let snaží svoje chyby nepřiznat a občany na ně poukazující, zejména na smrtonosnou imigrační politiku, osočuje z fašismu, extrémismu, xenofobismu a všech možných -ismů.  Aby EU uchlácholila stále víc rozhořčené občany, vydala loni její vláda zvaná Evropská komise alibistickou Bílou knihu o budoucnosti Evropy, ve které mluví o pěti možných scénářích budoucnosti Evropské unie. Zní to na první pohled hezky. Občané mají poprvé před sebou více možností, z nichž si mohou demokraticky vybírat. Nikoliv jen jeden jediný do té doby propagovaný projekt - evropský superstát. Nyní předložila k řešení současné situace  hned následujících pět scénářů:

 1. Budeme pokračovat dál v dosavadní praxi.

2. Zavedeme pouze jednotný trh (Přesuneme ještě víc kompetencí do Bruselu a ještě více centralizujeme moc.)

3. Každý stát si bude pracovat po svém.

4. Státy, které chtějí dělají více (Budeme toho dělat méně, ale lépe.)

 5. Budeme dělat mnohem více společně (Omezíme se jen na vzájemné obchodování a budeme se věnovat jen jednotnému evropskému trhu.)  

Speciálně ten poslední vypadá líbivě. Jako návrat k prosperujícímu Evropskému společenství, které EU tak zničila. Když se ale začteme do Bílé knihy podrobněji, zjistíme, že k prosazení všech návrhů, včetně pátého použije EU Evropský parlament a Evropskou komisi. O zrušení nedemokratického uměle vykonstruovaného Evropského parlamentu a zejména  diktátorské Evropské komise (suplující vládu) není ani v jednom návrhu řeč. Všechny návrhy budou tedy opět prováděny jako diktát těchto dvou orgánů. EK předloží své návrhy do EP, ten je schválí či ne a my občané nebudeme mít opět vliv na to, co pro nás Brusel nachystá. Pokud budou tato dvě sebestředná uskupení existovat, nejde o demokracii v EU vůbec hovořit. V EHS nic takového neexistovalo a společenství prosperovalo skvěle, proto jsme se po revoluci do něj tak chtěli dostat. To není můj podujatý euroskeptický negativní názor na Evropskou komisi. To o ní říká evropská ústava nazývaná líbivě Lisabonská smlouva (LS).

Podle LS  podporuje EK obecný zájem EU

 V LS ohledně definice EK stojí: "Komise podporuje obecný zájem Unie, vykonává své funkce zcela nezávisle. Členové komise nevyžadují ani nepřijímají pokyny od žádné vlády, orgánu, instituce ani jiného subjektu." Nikde v LS není řečeno, že by EK měla hájit zájmy občanů. Naopak má sledovat vlastní zájmy, vykonává svou funkci zcela nezávisle, nesmí přijímat žádné pokyny od členských států, od ministrů, od politiků, od jednotlivých osob. Prostě si EK má dělat to, co chce, bez ohledu na občany EU. Demokracie jako vyšitá.

To je už diktatura jejíž zpupnost nemá obdobu v dějinách.  I ty nejhorší diktátoři od Robespiera přes Hitlera a Stalina říkali:  "My všechno děláme pro naše lidi a pro jejich blaho". Zde poprvé evropská diktatura EU říká, že to, co dělá, dělá sama  pro své zájmy, nikoliv pro lidi.   Je z toho jasné, že Lisabonská smlouva neslouží lidem, ale tomu, aby v Bruselu byla zcentralizována co největší moc.

Podle LS může do EK jen člověk známý svým evropanstvím

Aby EK mohla takto bezohledně vládnout, potřebuje k tomu jen opravdu fanaticky evropansky přesvědčené členy. Nemůže je vybírat demokratickým hlasováním a podle nahodilého přání jednotlivých vlád, jak si možná naivní občané myslí. A k tomu opět slouží LS, v jejímž v článku 17 stojí, "členem Evropské komise se může stát jen ten, kdo je známý svým evropanstvím.  Člověku vytane na mysli článek 4  komunistické ústavy o vedoucí roli KSČ. Tehdy se také do vedoucích funkcí nesměl dostat nikdo jiný než komunista. Nyní se podle LS nemůže podobně  dostat do vedení státu (EK supluje fakticky vládu) nikdo z opozice. A pozor. Nezmění to žádné volby do EP. Pokud bude LS platit, tak i kdyby v EP bylo 99 % euroskeptiků, nikdo z nich se do EK nedostane. 

Teď si možná řeknete, tak ať si odsouhlasí EP změnu LS. Cha, cha, cha, i na to je pamatováno: Jakoukoliv změnu LS může navrhnout podle LS pouze EK a proto už se nikdy podobný návrh do EP nedostane. Kdyby to nebyla tak vážná věc, člověk by se tomu musel zasmát a uznat zákeřnou genialitu tvůrců LS.

Bohužel mne při tom ale napadá věc mnohem smutnější. Že každý stát EU se stal díky LS zakletým zámkem, z něhož  se nikdo nemůže dostat legálním způsobem ven. 

Proto existuje pouze jediná cesta, odejít z této zakleté EU

 a začít novou etapu našeho skutečně svobodného státu. Strach z poklesu ekonomiky není na místě. Ten nás čeká stejně díky placení ostrah před hostmi matky Merkelové, díky posilování počtu vojáků a policistů, díky placení 3500 eur měsíčně na dávkách každému z uprchlíků, kterého nám sem EU vnutí, když ne kvótami pak městskými vyhláškami, díky  poklesu ekonomiky okolních států včetně kdysi prosperujícího Německa. Právě dnes hlásili v rádiu, že stoupne cena elektřiny o 10 %, cena uhlí a plynu... Jen ekobarony náš stát dotuje díky požadavkům EU na ekoelektřinu 500 miliardami a samozřejmě to vybere z našich vyšších plateb za elektřinu. O uvalení uhelné daně pány Bursíky na uhlí, aby nás přinutil topit ekologicky, ani nemluvě...

Nenechme si to vše už líbit, zvedněme hrdě hlavy a staňme se svobodným státem.

Nebojme se Czexitu!

Autor: Ivana Haslingerová | neděle 21.10.2018 18:46 | karma článku: 0 | přečteno: 74x
  • Další články autora

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma: 46,65 | Přečteno: 1367x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma: 46,81 | Přečteno: 1439x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma: 46,72 | Přečteno: 1583x | Diskuse| Ekonomika

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma: 46,16 | Přečteno: 1345x | Diskuse| Média

Ivana Haslingerová

Knížák: Největším ohrožením současného světa je přemíra informací

Pohled prof. Knížáka na problémy současného světa, na existenci Boha, na význam prezidenta, na modernizaci Hradu a Prahy, na státní vyznamenání, na kulturu undergroundu a na současné umění.

17.2.2023 v 12:52 | Karma: 42,85 | Přečteno: 584x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Sami máme málo. Evropa váhá nad systémy protivzdušné obrany pro Ukrajinu

23. dubna 2024  19:53

Mnohé evropské státy včetně Francie nejsou ochotné zříci se ve prospěch Ukrajiny svých...

Ursula von der Leyenová přijede v rámci předvolební kampaně do Prahy

23. dubna 2024  19:38

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová přicestuje v úterý 30. dubna do Prahy. V rámci...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik