Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Řecko-turecká hranice hrozí kvůli Istambulské smlouvě výbuchem - eurostát bude

?Turecko-řecká hranice hrozí výbuchem. Merkelová vyhrála, státy EU budou muset její hosty přijmout nebo platit obrovské peníze Turecku, aby si je ponechalo. A pozor  jde o 4 milionů Syřanů žijících v Turecku.

Eurokomisař Margaritis Schinas odpovědný za "podporu evropského způsobu života" (jako bychom nežili evropským způsobem života po tisíciletí) požaduje svolání krizového jednání ministrů vnitra unijních zemí k aktuální složité uprchlické situaci na turecko-řeckých hranicích. Kontaktoval chorvatského vicepremiéra Davora Božinoviče, aby Chorvatsko, které v současnosti EU předsedá, vše zařídilo. O situaci jednal též s předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou, která souhlasila, že je prioritou EU, aby Řecko a sousední Bulharsko měly její  plnou podporu. To vše je potvrzením toho, že situace na turecko-řecké hranici je opravdu vážná. Ale nenechme se pomýlit slovy  šéfa evropských lidovců v EP, člena bavorské Křesťansko-sociální unie, Manfreda Webera, který za tuto situaci kritizoval unijní státy, které podle něho v přistěhovalecké politice selhaly tím, že o ní pouze dlouho diskutovaly ale nechaly Řecko na holičkách. Současná děsivá situace nevznikla totiž ze dne na den, jak se nám snaží vsugerovat proevropská média. Probíhá již před více než 10 let, tedy od doby, kdy 29letý pan poslanec Weber chodil do střední školy a určitě nežil nesmyslným voláním kancléřky Merkelové po záchraně vymírající Evropy sexuálně aktivními přistěhovalci. Pan europoslanec není sám, mnoho současných třicátníků je podobně pomýleno a volají jako on, že "Nyní je třeba dát zelenou tomu, aby Evropa přikročila k činům. Řecko a Turecko potřebují naši podporu. Evropský parlament je již dlouho připraven a na neposlušné státy čeká." Je  potřeba uvést věci do kontextu a neobviňovat za ně zbaběle nevinné: 

Za situaci s migrační krizí nemohou ani neposlušné státy EU za to, že nechtěly přijmout povinné obrovské kvóty hostů paní kancléřky Merkelové a dokonce ani turecký prezident Erdogan, který otevřel hranice Turecka a do EU se valí 4 miliony uprchlíků, které do něj přišli v  průběhu občanské války v Sýrii a které po dohodě s tehdy mocnou německou kancléřkou Merkelovou slíbil zadržet za finanční příspěvek EU Turecku. Když po prohře na šéfa své strany a tím i obrovského vlivu na politiku EU nyní peníze nesehnala a dohodu s ním porušila, tak jí její hosty nyní posílá. K vnější hranici EU s Tureckem míří díky tomu denně desítky tisíc běženců a situace je opravdu neudržitelná (musíme si uvědomit, že 60 000 běženců v Řecku je stejné jako 500 000 v Německu), protože Turecko od začátku občanské války v Sýrii přijalo téměř po čištění Sýrie od bašt Islámského státu ruským bombardováním čtyři miliony těchto prchajících Syřanů, kteří by se jinak valili do Německa, které již mělo miliony přistěhovalců z první vlny vrcholící v roce 2015.  

Proto tehdy německé kancléřce nezbývalo než se snažit nutit všem státům EU povinné kvóty (vzpomeňme na Dublin 1 až 4), ale ty toto odmítaly. Proto se obrátila na Erdogana, který v té době potřeboval peníze na válku na Kurdských hranicích a když souhlasil, že Syřany za tučnou odměnu příjme, svolala do Istanbulu summit pod záminkou zlepšení pozic muslimských žen, na němž zástupci všech států podepsali tzv. Istanbulskou úmluvu, o jejím dalším obsahu takticky mlčela. Málokdo na závěr summitu její celý dlouhý obsah dočetl.

Když si dovolil na nebezpečné podmínky uvedené ke konci Istanbulské úmluvy upozornit Mons. prof. PhDr. Petr Piťha, CSc., dr. h. c., český katolický kněz, bohemista, lingvista, pedagog a ministr školství v první vládě Václava Klause (viz např. článek publikovaný u nás: ISTANBULSKÁ ÚMLUVA PŘINÁŠÍ DALŠÍ NEOMARXISTICKOU NEDEMOKRATICKOU NESVOBODU), byl obviňován z xenofóbie a média, která jeho pravdivý rozbor uveřejnila z fašismu a všech možných izmů, které by ani pan Kalousek nevymyslel. Rozpoutalo to tehdy hotovou mediální bouři, v níž exceloval Tomáš Halík už natolik, že se s ním pustil do boje dokonce prezident Václav Klaus (viz např. jeho článek CHABÁ ARGUMENTACE TOMÁŠE HALÍKA). Pak vše utichlo, ale všem, kteří tuto nebezpečnou dohodu dočetli do konce, bylo jasné, že jde o klid před bouří. A nyní je ta bouře zde.

Ale vraťme se k vysvětlení mladé generaci politiků i občanů, jak stěhováním národů z Afriky a z arabského světa do EU začalo:

Kdo vyvolal tuto apokalypsu Evropy

Vše začalo tím, že německá kancléřka Merkelová zvala za pomoci agentury Euromed obyvatele z rozvojových států do Německa, což vrcholilo milionovou anabází mladých mužů z afrických a arabských států do Německa v roce 2015. Německo mělo pro přijetí rodinných příslušníků těchto přistěhovalců podmínku dvouletého odkladu. Ten nastal v roce 2017 a rodiny se začaly za nimi valit do EU. V roce 2018 se počet žadatelů zdvojnásobil.  Paní kancléřka místo toho, aby během těch dvou let tuto nebezpečnou podmínku pro rodinné příslušníky změnila, se snažila za pomoci některých politiků EU  přejících si rovněž, aby byly státy naředěni poslušnými negramotnými voliči, donutit země EU k povinným kvótám (smlouvy Dablin 1 až 4). Když některé státy odmítly povinné kvóty přijímat a ani sankce Junkera neposlušným zemím je k tomu nedonutily, naopak se stavěly své země zabezpečovat ploty z jihu svých zemí, začaly řecké ostrovy a jih Itálie praskat ve švech (rodina muslimů má kolem 50 osob), tak se Merkelová obrátila na tureckého prezidenta Ordogana, aby jí s migrační krizí přes Balkán pomohl, protože podle ní stavění plotů nestačilo tyto lidi odradit od vidiny sladkého života v Německu a navíc Řecko a Itálie volaly stále o pomoc. (Musíme si uvědomit, že 60 000 běženců v Řecku je stejné jako 500 000 v Německu) 

Ještě vysvětlení, jak sehnala Merkelová od EU peníze na placení panu Erdoganovi. To, že domluvila s Erdoganem, že si syrské uprchlíky  ponechá v Turecku za příspěvek EU na rozvojovou pomoc Merkelová  pokrytecky prezentovala jako strategicky velmi důležitý nový přístup k Africe, který má  spočívat ve vyšších výdajích zemí EU na rozvojovou pomoc i jiném přístupu k ní ve větším důrazu na odpovídající fungování afrických vlád. Jenže zemím EU se nechce už nadále platit Turecku za její obrovskou chybu!  A Erdogan díky tomu oznámil, že otevírá hranice pro uprchlíky, ať se o ně stará EU jak chce. K vnější hranici EU s Tureckem míří průvody běženců, kterých Turecko dosud přijalo kolem čtyř milionů. Podle Istambulské dohody s EU Turecko běžence do Evropy nepouštělo, nyní se ale praxi rozhodlo ukončit.

Došlo k obrovské tragedii, kterou musí řešit už i tak dost zbídačená EU nesmyslnou ekopolitikou (rušením moderních elektráren a lesů ochranou kůrovců, orné půdy pěstováním monokultur), o morálce poničené nebezpečnými euroismy nemluvě.

Nechtěla bych být v situaci našeho prezidenta, premiéra či ministra vnitra, na které bude činěn obrovský tlak na přijetí těchto nebezpečných Syřanů pod pohrůžkou obrovských sankcí. Obávám se, že již ani po 4 roky probíhající Modlitby za národ ve Svatováclavské kapli vyhlášené pražským arcibiskupstvím nestačí. Přesto nám všem nezbývá než spolu s arcibiskupstvím prosit Boha, ať pomůže našim politikům zachránit naší zem před zničením její tisícileté křesťanské kultury hordami vojáků Islámského státu, kteří prchli do Turecka ze Sýrie, kde měli poslední útočiště do vyčištění země za pomoci Ruských bombardérů.

Bůh ochraňuj naši zem!

Autor: Ivana Haslingerová | pátek 6.3.2020 9:53 | karma článku: 0 | přečteno: 9x
  • Další články autora

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma: 46,65 | Přečteno: 1367x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma: 46,81 | Přečteno: 1439x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma: 46,72 | Přečteno: 1583x | Diskuse| Ekonomika

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma: 46,16 | Přečteno: 1345x | Diskuse| Média

Ivana Haslingerová

Knížák: Největším ohrožením současného světa je přemíra informací

Pohled prof. Knížáka na problémy současného světa, na existenci Boha, na význam prezidenta, na modernizaci Hradu a Prahy, na státní vyznamenání, na kulturu undergroundu a na současné umění.

17.2.2023 v 12:52 | Karma: 42,85 | Přečteno: 584x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  11:50

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Nezvládla jsem prodat svou práci. Neměla jsem lajky, řekla končící Langšádlová

25. dubna 2024  11:44

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, protože...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má 6 miliard korun ročně

25. dubna 2024  11:36

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Rakety ATACMS jsou stěžejní, ale Rusové se mohli připravit, míní analytici

25. dubna 2024  11:30

Rakety dlouhého doletu ATACMS, které USA poskytly Ukrajině, by mohly oslabit ruskou logistiku a...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik