Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Papež vstoupil do bojů na Ukrajině

Svatý otec vyzval biskupy po celém světě, aby se společně s věřícími připojili k jeho modlitbě za mír a zasvěcení Ukrajiny a Ruska neposkvrněnému Srdci Panny Marie. Modlitbu pronese 25. března 2022 v bazilice sv. Petra v Římě.

 

Svatý otec vyzval biskupy po celém světě, aby se společně s věřícími připojili k jeho modlitbě za mír a zasvěcení Ukrajiny a Ruska neposkvrněnému Srdci Panny Marie. Modlitbu pronese během obřadu na svátek Zvěstování Páně 25. března od 17.00 hodin ve Svatopetrské bazilice v Římě.  Tentýž akt ve stejný den vykoná ve Fátimě kardinál Konrád Krajewski jako jeho vyslanec. Svatý Otec vyzval, aby se k modlitbám setkali křesťané spolu s biskupy v katedrálách, mariánských svatyních, farních i řeholních společenstvích po celém světě. Vatikán zaslal všem texty k zasvěcení Ruska a Ukrajiny Panně Marii.  Předseda České biskupské konference olomoucký arcibiskup Jan Graubner již vyzval jednotlivé české a moravské diecéze, aby se k těmto pobožnostem připojily. Po celé naší zemi se rozezní zvony a budou se sloužit mše svaté s modlitbou za mír na Ukrajině a ve světě. V katedrále svatého Víta, Václava a Vojtěcha na Hradčanech proběhne mše svatá v 18 hodin. K úkonu zasvěcení Ruska a Ukrajiny Neposkvrněnému Srdci Panny Marie se během bohoslužby připojí i biskup Zdeněk Wasserbauer. Těm, kteří nebudou moci na tuto důležitou modlitbu přijít do kostelů, bude modlitba z Baziliky svatého Petra přenášena prostřednictvím Mondovize, Youtube kanálu Vatican Media Live a v České republice je 25. března od 17.00 hodin zařazena do vysílání TV Noe.

Jde o mimořádně historicky důležitý akt nejen pro pravoslavnou, ale i pro katolickou církev. Tímto dnem započne obnova křesťanské církve a věřme, že i proces zastavení připravované celosvětové katastrofy. Svatý otec tak totiž splní přání Panny Marie, které vyslovila v roce 1917 při svém zjevení v portugalském městě Fátimě. Vyjádřila v něm podmínku k zastavení hrozící obrovské světové katastrofy (3. světové války?), kterou bylo obrácení Ruska a jeho zasvěcení pravověrným papežem. Pokud se tak stane, bude světové katastrofě Bohem zabráněno. První dvě poselství již byla již splněna, ale toto třetí stále leželo v archivech Vatikánu. Až současná tragédie, která se rozpoutala na Ukrajině, zřejmě vedla papeže Františka, aby uposlechl Matku Boží a učinil vše pro odvrácení toho, aby Ukrajinská tragédie nepřerostla do hrozící celosvětové katastrofy. 

Papežové Benedikt XV. (1914-1922) i Pius XI. (1922-1939) ze strachu, že komunisté zvýší persekuce proti pravoslavným křesťanům, zasvěcení Ruska odkládali. Pius XII. v době II. světové války (1939-1958) rovněž zasvěcení odkládal. Poté nastávalo díky vítězství komunismu v mnoha zemích stále se zvyšující odklánění od církve a papeži Janu XXIII. (1958-1963) bylo proto po jeho zvolení předloženo zapečetěné třetí fátimské tajemství s požadavkem o zasvěcení Ruska, aby současný katastrofální odpad od církve zastavil. Ten však tento požadavek nejen odmítl, ale dokonce učinil pravý opak. Vyhlásil II. Vatikánský koncil, aby nastolil proces přibližování katolické církve současnému životu. Tím otevřel dveře pro  spojení historického křesťanství s moderní vědou a filosofií. Na první pohled by se to zdálo být rozumné, ale nezapomínejme, že v té době byla v módě filosofie marxistická. Byla tudíž otevřena současná nejhlubší krizi církve a požadavek zasvěcení Ruska byl zmrazen. Zapečetěné neuposlechnuté poselství Panny Marie zůstalo nadále ležet v archivech Vatikánské knihovny. Ani papežové Pavel VI. (1963-1978), Jan Pavel II. (19678-2005) a Benedikt XVI. (2005-2013)  problém neřešili.  Až současný papež František (od roku 2013) přišel s ochotou naplnit požadavek Matky Boží. Jak moudře říká primas český Dominik kardinál Duka: "Každá víra prochází zkouškami, válkou na Ukrajině  může být  posilněna."

Panna Marie Fátimská v Arcibiskupské kapli  v Arcibiskupském paláci. Přivezl jí arcibiskup Beran ze své cesty do Fátimy.

Proč se církev svatá tak obává, aby se nenaplnilo třetí  proroctví Panny Marie Fátimské?

Protože je natolik hrozivé, že jeho text Kongregace pro nauku víry ve Vatikáně odtajnila až v roce 2000 za pontifikátu odvážného papeže Benedikta XVI., kterého to, řečeno světsky, stálo místo. Velmi zjednodušeně řečeno, Panna Marie ve Fátimně varovala před třemi neštěstími, které postihnou lidstvo, pokud neuposlechnou zprávu od Boha. Všechno, co prorokovala v prvních dvou sděleních, se splnilo do posledního detailu. Křesťané uposlechli Boha v tom, co požadoval v prvním varování, a skončila 1. světová válka. Za pontifikátu Pia XI., který ignoroval druhé varování naopak vypukla druhá světová válka. V únoru se objevila na obloze tajemná záře a 11. března 1938 započala 2. světová válka připojením Rakouska k Německé říši. Krom toho v proroctví Panna Marie prohlásila, že jestli ani pak lidé neuposlechnou jejího varování, nastane katastrofa: "Rusko své omyly ve světě ještě rozšíří, vyvolá nové války a pronásledování církve, mnohé národy budou zničeny, dobří budou mučeni a Svatý Otec bude mnoho trpět." A po válce nastoupil Stalin, komunismus, a byl spáchán atentát na papeže Karla Wojtylu. Proto je obtížné i pro zapřisáhlé neznabohy se těmto předpovědím vysmívat. 

A třetí sdělení je ještě horší, proto leželo 60 let v trezorech Vatikánu a odtajnil ho až odvážný papež Benedikt XVI. I komunistickým atheismem poznamenaná veřejnost by měla proto být informována o tom, co se před sto lety ve Fátimě stalo, aby si mohla učinit svůj názor na tuto věc a snažila se vyvarovat chování, které by mohlo vést k přivolání nejen třetí světové války, ale ještě horším hrůzám. Nejedná se v něm ani tak o předpovědi konkrétních válečných katastrof, ale především o hrůzostrašný morální úpadek světa, o úpadek, který zasáhne i samotnou katolickou církev zevnitř. O úpadek, jaký tady nikdy nebyl od časů Sodomy a Gomory či od časů potopy a který způsobí smrt posledního papeže. Svatý otec ve zjevení prochází velkým polorozbořeným městem, rozechvělý, s kolísavým krokem, zkroušený bolestí a trýzní se modlí za duše mrtvol, které na cestě potkával; když dojde na vrchol hory a padne na kolena u paty velkého kříže, je zabit skupinou vojáků, kteří na něho vystřelili několik ran z pušek a několik šípů. Stejně tak zemřeli jeden za druhým biskupové, kněží, řeholníci, řeholnice a různé světské osoby, které ho provázeli. Proto se věřící modlí k Panně Marii Fátimské, aby nás od této tragédie zachránila. Aby současné dění ve světě a v Evropě nezničilo naši křesťanskou kulturu, naši zemi a církev svatou. 

Ať již je někdo pohan nebo křesťan, v každém případě je na zamyšlenou to, že Panna Marie tehdy varovala před třemi neštěstími, které postihnou lidstvo, pokud neuposlechnou zprávu od Boha. Všechno, co prorokovala v prvních dvou sděleních, se splnilo do posledního detailu. Aby si mohl každý učinit svůj názor na tuto věc a snažil se vyvarovat chování, které by mohlo vést k přivolání nejen třetí světové války, ale ještě horších hrůz, měl by proto každý vědět alespoň to, co se tehdy ve Fátimě stalo. Pro ty, koho zajímají podrobnosti o tom, co se ve Fátimě stalo, naleznou je v mém článku:

 MODLITBA K PANNĚ MARII FÁTIMSKÉ V ARCIBISKUPSKÉ KAPLI KAŽDÉHO 13. DNE V MĚSÍCI

©Kulturrní komise ČR 23.3.2022

Autor: Ivana Haslingerová | čtvrtek 24.3.2022 15:15 | karma článku: 14,62 | přečteno: 118x
  • Další články autora

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma: 46,65 | Přečteno: 1367x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma: 46,81 | Přečteno: 1439x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma: 46,72 | Přečteno: 1583x | Diskuse| Ekonomika

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma: 46,16 | Přečteno: 1345x | Diskuse| Média

Ivana Haslingerová

Knížák: Největším ohrožením současného světa je přemíra informací

Pohled prof. Knížáka na problémy současného světa, na existenci Boha, na význam prezidenta, na modernizaci Hradu a Prahy, na státní vyznamenání, na kulturu undergroundu a na současné umění.

17.2.2023 v 12:52 | Karma: 42,85 | Přečteno: 584x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoliv kdekoliv, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik