Petr neužil by si zasloužil Nobelovu cenu za objev srovnatelný a Flemingem

31. 07. 2022 14:07:41
I když v posledních několika letech se podle politiků a tudíž i jim poplatných mainstreamových médií zdá, že jedinou vážnou nemocí lidstva je Covidová chřipka, přesto kolem 50 % občanů umírá na "banální" nemoci srdce,

I když v posledních několika letech se podle politiků a tudíž i jim poplatných mainstreamových médií zdá, že jedinou vážnou nemocí lidstva je Covidová chřipka a ostatní nemoci ustoupily proti ní do pozadí, přesto kolem 50 % občanů kosí stále "banální" srdeční nemoci - infarkty a zejména srdeční arytmie, doktory zvaná tichým zabijákem.*) Tichým proto, že nemoc postupuje bez bolesti díky bezbolestnému nekoordinovanému stahovaní svalových vláken v srdečním svalu. Tyto nekoordinované stahy způsobují špatnou synchronizaci převodního srdečního systému a okysličená krev z plic je stále hůř převáděna do těla. Postupem doby se stahování svalů srdce stává stále rychlejší a srdce postupně přestává pumpovat krev. Pacientům již nepomůže doživotní polykání Betalocu či podobných léků zlepšujících srdeční frekvenci a nakonec nastane rychlost stahů srdce taková, že kmitající srdce pacienta nečekaně usmrtí.

Málokdo si přitom v současném kovidovém šílenství povšiml, že právě u nás máme fenomenálního lékaře světového formátu, který při své skromnosti v tichosti pracuje se svým unikátním týmem jako primář kardiologického centra v pražské Nemocnici na Homolce prof. MUDr. Petr Neužil, CSc., FESC a zachraňuje jím vyvinutou metodou životy stovkám pacientů postižených nebezpečnou srdeční arytmií.

(Nezvyklý mezinárodní titul FESC za jeho jménem znamená zkratku Fellow of European Society of Cardiology a je udělován nezávislými světovými odborníky v kardiologii nejlepšímu z nich v daném roce. Nejde tedy jen o formální běžný titul, ale o ocenění odborné způsobilosti nejlepšímu světovému kardiologovi, na základě dosažení jeho světové vědecké a publikační úrovně.)

Metodou, kterou od roku 2007 vyvíjí, až jí přivedl do tak neuvěřitelné dokonalosti, že v současné době dokáže odstranit nemoc kosící hekatomby lidí za půl hodinky. Naše mainstreamová média ale prakticky mlčí o tom, že se k této světové kardiologické špičce sjíždějí profesoři kardiologie z celého světa od USA až po Japonsko, že je tento vědec zván na špičkové kongresy, na něž se sjíždějí kardiologové s více než 50 zemí vyspělého světa, aby se svou metodou seznámil kardiology z celého světa. Již poněkolikáté se prof. Neužil zúčastnil "AF Symposia" v New Yorku věnovaných léčbě chvění (fibrilaci) srdečních síní způsobujících srdeční arytmie. Na tom letošním v lednu 2022 předváděl spolu se svým přítelem z newyorské nemocnice Vivekem Reddym přenosy operací arytmií prováděné metodou Prof Neužila třemi různými technologiemi této léčby. Odstranění nebezpečných míst v srdci elektrickými pulsy, magnetickým polem a nanopulsy. (podrobně jsou tyto metody popsány v článcích uvedených na konci článku)

I předchozí katetrizace elektrickým polem zachraňovaly před jistou nenadálou smrtí tisíce pacientů, což byl ještě před několika lety zázrak. Trvaly ale mnoho hodin na operačním sále a elektrické výboje působily v srdci byť malé, ale přece jen při desítkách výbojů jisté poškození okolní tkáně. Slaboučké nanopulsy jsou do srdce vysílány ve velkém množství a spojují se až v jediném ohnisku, které je potřeba odstranit. Při průchodu srdcem proto okolní tkáně neporušují. Operace trvá jen půl hodiny místo několika hodin a pacient po vypálení smrtelně nebezpečné tkáně odchází zdravý domů.

Není divu, že právě poslední geniální nápad profesora Neužila provádět vypalování chybných tkání v srdci místo elektrickými katetrizačními výboji pomocí rychlých a šetrných nanopulsů, které používají neurologové při operacích mozku, vzbudil velký ohlas.

Katetrizační odstranění (ablace) pulsním polem (ireversibilní elektroporací) fibrilace srdečních síní bez použití tepelného principu se šíří díky Petru Neužilovi již celým světem. Jen v nemocnici na Homolce jich od 1.4.2021 do 15.1.2022 provedl se svým týmem profesor Neužil 500 výkonů, což bylo nejvíce výkonů na světě provedených jedním pracovištěm.

Dá se uzavřít, že profesor Neužil svoji metodu léčby fibrilace srdce po devíti letech, kdy běží jeho projekt, zdokonalil k naprosté dokonalosti a čeští kardiologové z Nemocnice na Homolce prezentují pod jeho vedením světu novou technologii léčby fibrilace srdečních síní.

Sám k tomu skromně říká, že v dobách, kdy jezdil studovat po cizině s obdivem novinky v oboru, si vždycky přál, aby to, co děláme u nás, jsme dělali nejlépe ze všech a ostatní se jezdili ze světa učit k nám, do naší země. A může být šťastný, že se mu to povedlo. Protože tolik špičkových profesorů na excelentních světových klinikách snad nikdo na světě ještě neučil.

Vzhledem k tomu, že na nemoci srdce umírá ze všech ostatních nemocí nejvíce - přes 50% lidí, je metoda prof. Neužila v současné době stejným přínosem pro lidstvo, jakým byl po válce Flemingův penicilin. Takovým objevem, za něhož byl náš vědec Petr Neužil odměněn Jeseniovou cenou za nejvyšší přínos v jeho oboru, by se naše zem měla nejen chlubit při současném předsednictvím EU, ale měl by být navržen bez nadsázky jako nominant na Nobelovu cenu.

Pane profesore, děkujeme za současné tisíce Vámi vyléčených pacientů a za ty miliardy, které budou vaší metodou léčeny v budoucnu.

*********************

Seznam článků v revue Fragmenty podrobně popisujících vývoj Neužilových metod léčby srdeční arytmie vrcholící metodou za použití nanopulsů v roce 2021:

PETR NEUŽIL SE SVÝM KOLEKTIVEM DOKÁZAL JAKO PRVNÍ NA SVĚTĚ PŘEMOCI NEJVĚTŠÍHO TICHÉHO ZABIJÁKA V SRDCI VYSOKOVOLTÁŽNÍMI NANOSEKUNDOVÝMI PULZY 3.11.2021

EXKLUZIVNÍ INTERVIEW SE SVĚTOZNÁMÝM KARDIOLOGEM PROF. PETREM NEUŽILEM 11.7.2021

NEUŽILOVO KARDIOCENTRUM ÚSPĚŠNĚ PORÁŽÍ TICHÉHO ZABIJÁKA 16.1.2021

BEZ OPERACÍ SRDEČNÍCH ARYTMIÍ V NEUŽILOVĚ CENTRU NA HOMOLCE HROZÍ ZBYTEČNÁ, NÁHLÁ A JISTÁ SMRT 17.7.2020

BEZDRÁTOVÝ KARDIOSTIMULÁTOR NA HOMOLCE VYLEPŠEN - SYNCHRONIZUJE SRDEČNÍ KOMORY 22.7.2018

KARDIOLOGICKÉ CENTRUM V NEMOCNICI NA HOMOLCE BY SI ZASLOUŽILO PROSTORY ODPOVÍDAJÍCÍ JEHO ÚROVNI 15.5.2018

MULTIFUNKČNÍ KATETRIZAČNÍ PRACOVIŠTĚ KARDIOCENTRA NEMOCNICE NA HOMOLCE JE OD ROKU 2007 NEJMODERNĚJŠÍM KATETRIZAČNÍM PRACOVIŠTĚM V ČR 18.4.2018

KARDIOLOGICKÉ CENTRUM V NEMOCNICI NA HOMOLCE JE VŮDČÍ SVĚTOVOU SKUPINOU V LÉČBĚ SRDEČNÍCH ARYTMIÍ 17.9.2016

*) V roce 2018, tedy před koronavirovou panikou, zapříčinily téměř 49 000 případů úmrtí, čímž se podílely na celkové úmrtnosti mužů 40 % a žen 47 %. Dokonce i tolik obávané zhoubné nádory jsou co do počtu úmrtí na druhém místě. Na celkovém počtu úmrtí se podílely 27 % u mužů a 22,0 % u žen. Třetí nejčastější skupinou příčin smrti byly nemoci dýchací soustavy, v jejichž důsledku zemřelo více než 8 000 osob, což je 7,8 % ze všech úmrtí u mužů a 6,9 % úmrtí u žen. © Kulturní komise ČR, z.s. 2022
Autor: Ivana Haslingerová | neděle 31.7.2022 14:07 | karma článku: 42.38 | přečteno: 1278x

Další články blogera

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma článku: 46.62 | Přečteno: 1355 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma článku: 46.79 | Přečteno: 1428 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma článku: 46.68 | Přečteno: 1565 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma článku: 46.16 | Přečteno: 1345 | Diskuse

Další články z rubriky Věda

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (3) - přírodní červená

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

28.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 12.53 | Přečteno: 117 | Diskuse

Zdenek Slanina

Problém co začal už Arrhenius: Kysličník uhličitý a doba ledová - a teď i sopečné aktivity

Už S. Arrhenius řešil vztah obsahu CO2 v atmosféře i k době ledové. Tehdy hlavně ukázal, že jeho navyšování v atmosféře povede k nárůstu její teploty. Nyní výzkumy z univerzity v Sydney ukazují na roli sopek v nástupu ochlazování.

26.3.2024 v 5:22 | Karma článku: 24.04 | Přečteno: 513 |

Martin Tuma

Berte Viagru, dokud si na to vzpomenete

Rozsáhlá studie odhalila významné snížení výskytu Alzheimerovi nemoci u pravidelkných uživatelů Viagry

25.3.2024 v 14:17 | Karma článku: 13.60 | Přečteno: 303 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (2) - průmyslová žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními nebo umělými barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? (délka blogu 3 min.)

25.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 14.43 | Přečteno: 188 | Diskuse

Dana Tenzler

Barvy v kuchyni (1) - přírodní žlutá

Blíží se Velikonoce. Napadlo vás někdy, čím se vlastně barví velikonoční vajíčka? Jakými přírodními barvivy se dá jídlo barvit dnes a jak tomu bylo v minulosti? První díl seriálu o barvách.

21.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 18.10 | Přečteno: 289 | Diskuse
Počet článků 397 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1436

Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...