IVK rezolutně odmítá chybné vládní recepty na řešení energetické krize

13. 09. 2022 12:10:51
Zastropování cen energie je nejen neúčinné, ale dokonce nebezpečné. Vláda musí odstranit skutečnou příčinu energetické krize a tou je dlouhodobý nesmyslný boj s klimatem pod taktovkou Evropské Unie. Neboli chyba systému.

Po měsících naprosté nečinnosti a podceňování naléhavosti problému s obrovským růstem cen energií vláda pod velikým tlakem veřejnosti, která začala v ulicích prosazovat její odvolání, přišla se slibem zastropování cen energií. Institut Václava Klause (IVK) tento její recept rezolutně odmítá nejen jako neúčinný, protože neřeší explozi cen energií neboť nepojmenovává skutečné příčiny současné katastrofické energetické krize, ale dokonce jako nebezpečný, protože rozvrátí systém dodávek energií jak pro domácnosti, tak pro podniky a pro instituce jako jsou školy, nemocnice, úřady a tisíce dalších. Vláda se má podle IVK přestat vyhýbat pojmenování skutečných příčin energetické krize, kterými není žádná válka na Ukrajině, ale nesmyslný a dlouhodobý boj s klimatem pod taktovkou EU neboli systémová chyba. Aby se zamezilo stupňování cen energií, musí vláda zastavit nesmyslné řádění fanatických zelených Grétek, Angelek a Ursulek a okamžitě začít řešit tento problém s rozumnými a vzdělanými ekonomy.

Vláda se musí prostě přestat vyhýbat pojmenování a řešení skutečných příčin dnešní krize a ty okamžitě řešit!


"Je neuvěřitelné a neodpustitelné, že i v dnešní katastrofické situaci považuje ještě vláda za nedotknutelný nebezpečný projekt emisních povolenek, utlumování rozumných energetických kapacit, podporu ekonomicky nesmyslných a obrovsky nebezpečných opatření tzv. Green Dealu, což jsou všechno pravé příčiny raketového růstu cen energií, jehož jsme svědky," vysvětluje prezident IVK profesor Václav Klaus.

Již mnoho let varují nejen ekonomové, ale i skutečně vzdělaní ekologové jako například profesor Lomborg, před zelenými a ekonomicky vysoce drahými nesmysly německé kancléřky Merkelové (vzpomeňme jen na Kjótský protokol, za nějž státy západního světa vydávají 110 miliard dolarů ročně). Profesor Lomborg na to dokonce založil institut, v němž dostali jeho členové zadání, co by se za peníze dávané na Kjótský protokol dalo udělat rozumného pro lidstvo. Tamní vědci zjistili, že jen za peníze věnované na jeden rok, tedy 110 miliard dolarů, by mohli mít všichni obyvatelé Afriky přístup ke zdrojům vody nebo by byl vyléčen HIV u těchto lidí a mnoho dalších důležitých věcí.

Shrnuto a podtrženo:

Všem, kteří se nad tímto projektem zamýšleli bylo jasné, že jednou na toto Merkelovské hraní si na Boha musí svět ekonomicky doplatit. Že skutečné řešení situace spočívá jedině v odstranění nesmyslných green dealovských iracionalit, jinak že hrozí vše obrovskou krizí a to nejen nejen ekonomickou, ale i politickou a sociální. Nic lepšího se vymyslet nedá, nic jiného fungovat nebude pokud bude EU pokračovat v této samodestruktivní ekonomické politice.

Hledat ze současné zoufalé situace cestu přes Brusel, který problém způsobil a nadále působí, jak navrhuje naše vláda, krizi jen prohloubí. Pan Fiala by se měl pochlapit, přestat sám sobě lhát a přiznat si, že náš dnešní problém způsobila chybná evropská zelená a dotační řešení.

Jak říká světově uznávaný odborník nejen na ekonomii, ale i na ekologii Václav Klaus: "Vláda musí nalézt odvahu a musí si přestat lhát. Musí hledat řešení naše a pro nás!"

© Kulturní komise ČR, z.s. 2022

Autor: Ivana Haslingerová | úterý 13.9.2022 12:10 | karma článku: 30.84 | přečteno: 361x

Další články blogera

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma článku: 46.62 | Přečteno: 1355 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma článku: 46.79 | Přečteno: 1428 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma článku: 46.68 | Přečteno: 1565 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma článku: 46.16 | Přečteno: 1345 | Diskuse

Další články z rubriky Ekonomika

Tomáš Flaška

Někdo tady lže

Prezident Pavel svolal schůzku opozice a koalice ohledně důchodové reformy. Záslužný čin. Nepamatuji, že by některý z jeho dvou předchůdců zkusil něco podobného. A o tom má prezidentská funkce být.

29.3.2024 v 9:13 | Karma článku: 21.77 | Přečteno: 363 | Diskuse

Ladislav Jílek

Něco k huti Liberty

My starší ji známe pod jménem Nová huť Klementa Gottwalda. Ti ještě starší ji znali pod jménem Jižní závod, který jí dali Němci, kteří ji začali stavět během 2SV.

25.3.2024 v 16:35 | Karma článku: 22.66 | Přečteno: 599 | Diskuse

Milan Smutný

Nesnesitelně drahá láce solárních a větrných zdrojů

Daňoví poplatníci v Německu se vztekají: v rozporu s vládní ideologií zjišťují, že zelená tranzice levnými zdroji ze slunce a větru se nejen nekoná, ale devastuje ekonomiku, soukromé i veřejné rozpočty a vede k politickému chaosu.

25.3.2024 v 11:31 | Karma článku: 35.83 | Přečteno: 913 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Co se to děje s úroky?!

Už tento týden bude znovu Česká národní banka rozhodovat o nastavení jejích úrokových sazeb. A ekonomové ve svých reportech skoro o ničem jiném nemluví.

20.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 34.95 | Přečteno: 1589 | Diskuse

Karel Trčálek

Čelíme statistickému zkreslení paní Šichtařové!!!

Počet lidí, kteří jsou přesvědčení, že je paní Šichtařová ekonomka, v roce 2023 stoupl o 173 000 na 4,224 milionu lidí. Vyplývá to ze statistik paní Šichtařové...

18.3.2024 v 8:43 | Karma článku: 19.36 | Přečteno: 498 | Diskuse
Počet článků 397 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1436

Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...