Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jediný Bašta jako prezident nás ihned zbaví nejhorší vlády od roku 1989

Přestože většina z nás se Nového roku pod knutou Fialovy vlády děsila a viděla se již jako bezdomovci pod mostem, svitla najednou možnost zbavit se Fialovy neschopné smečky a nastolit si opět normální život.

 

Přestože většina z nás se Nového roku pod knutou Fialovy vlády děsila a viděla se již jako bezdomovci pod mostem, svitla najednou možnost zbavit se Fialovy neschopné smečky a nastolit si opět normální život. Toto řešení přinese prezidentská volba, pokud jí dobře využijeme. Mezi prezidentskými kandidáty se vyskytl odvážný člověk, který se nebojí říci naplno, že jeho prvořadým činem po zvolení prezidentem bude odvolání Fialovy vlády. Přeloženo do češtiny: že do života nás všech vrátí opět normální život se schopnými ministry, kteří rozjedou průmysl a zemědělství, protože nic jiného nám peníze do rozpočtu nepřinese. Chceme-li si tedy zachránit život s alespoň snesitelnou životní úrovní v bytech, v nichž půjde svítit, topit, koupat se a prostě žít naplno, budeme-li vůbec mít peníze na jejich nájem, pak není o čem uvažovat a zvolíme prezidentem Jaroslava Baštu. Opět budeme chodit vesele do práce, možná s nějakou tou přechozenou chřipkou, ale s nadějí na zlepšení života nás i našich dětí. Života bez strašení válkami, života na jaký jsme  byli zvyklí  i přes chyby a výstřelky některých předchozích premiérů. 

http://fragmenty.cz/media/k2/items/cache/88d9a0cb55d81b8a3601ff79f8d5c68d_L.jpg

Jediný hrdina mezi kandidáty na prezidenta, který nás chce, a to již dlouhodobě, zbavit nejhorší vlády od roku 1989. Pak není o čem rozhodovat při volbě prezidenta.

Je potřeba zdůraznit, že o odstranění novodobé Národní frontě Fialovy pětikoalice se snaží pan poslanec Bašta spolu se svými kolegy dlouhodobě. Že to není jen líbivý slib v kampani a počítá, že na něj lidi po zvolení zapomenou. Naopak, jeho podpis stojí již dávno na žádosti o odvolání vlády. Ale protože k němu je zapotřebí 49 dalších podpisů, nenalezlo se zatím toto číslo poslanců, aby mohli žádost předložit prezidentovi. A ten stávající to sám od sebe neučiní. 

A pokud neznáte ještě názory pana poslance Bašty, tak našemu listu sdělil, že je odpůrcem prodeje naší elektřiny přes burzu v Lipsku, za níž nám ji Němci prodávají zpět za 64x dražší cenu. Že odmítá, a to již léta, diktát Evropské unie  ohledně přijímání nejrůznějších neoliberálních -izmů a odstřihování nás od zdrojů levného plynu a ropy. Rovněž neschvaluje nepřiměřenou podporu cizinců na úkor našich občanů  stejně jako neschvaloval covidové praktiky ničící naše hospodářství i zdravotnictví. Posílání zbraní Zelenskému považuje za nebezpečné protahování bojů na Ukrajině. Státy by se měly spíše snažit o ukončení bojů a návratu Ukrajiny k normálnímu životu. A pan poslanec ví, co mluví. Žil na Ukrajině 8 let jako velvyslanec a 2 roky v Rusku. Takže zná asijskou mentalitu obou protivníků i tamní situaci, snad nejlépe z našich občanů. 

A při zkušenostech v parlamentu ví pan poslane Bašta velmi dobře, že s Fialovou vládou žádný prezident vše výše popsané nemůže dokázat. Proto je rozhodnut nejdříve ze všeho tvrdě dohlédnout na výběr nového premiéra a schopných ministrů a pustit se pak s nimi do obnovy normálního života v naší zemi. Podle paragrafu 62 ústavy bude mít na odvolání premiéra jako prezident právo.

Takže pokud si zvolíme zase jen nějakého bojácného nebo dokonce válkychtivého prezidenta, či dokonce v napjaté zahraniční politice se neorientující paní učitelku, pak již si můžeme dávat vinu jenom sami sobě. Máme nyní možná poslední šanci, jak zabránit národní tragédii zavlečením naší země do války. O tom rozhoduje dle ústavy právě prezident. Takže má pravomoce velmi důležité. Proto 13. leden 2023 bude rozhodovat opravdu o osudu naší země a vstoupí do její historie na mnoho let. 

****************************

Kulturní komise České republiky z.s., vydavatel kulturně-hospodářské revue Fragmenty se staví za výše uvedený počin výboru iniciativy Zachraňme náš stát  sjednotit všechny národní opozice pro podporu Jaroslava Bašty a bude jí ctí pomoci mu, jak jen bude moci. V nebezpečné situaci, v jaké se ocitl náš stát díky nezodpovědně se chovajícímu premiérovi a jeho vládě, jsme již nevěřili, že se najdou hrdinní a stateční lidé, kteří se tomuto nebezpečí postaví. Zakladatelé iniciativa Zachraňte náš stát mají náš velký obdiv a úctu. a samozřejměi jimi podporovaný kandidát na prezidenta poslanec Parlamentu Jaroslav Bašta.

Doc. Ing. Jiří Pancíř, CSc., signatář Memoranda Akce D.O.S.T., prezident Kulturní komise ČR

Kulturně hospodářská revue Fragmenty se rovněž staví za vše, co stojí ve sdělení výboru Zachraňme náš stát a nabízí mediální záštitu nad jeho kroky, které nebudou vládou určitě vítány. V tom strašlivém politickém marasmu, v němž jsme se díky novodobé Národní frontě Fialovy pětikoalice ocitli,byla zpráva o založení iniciativy Zachraňme náš stát doslova nebeskou manou. A podporujeme její současné  kroky za sjednocení všech národně smýšlejících občanů pro podporu Jaroslava Bašty prezidentem. Člověk má po té beznaději zase pro co žít a věřit, že současná ostudná epizoda našich národních dějin bude zapomenuta a ještě se dožijeme podobně nezapomenutelného období, jaké bylo v devadesátých letech minulého století, kdy v čele státu stáli opravdové politické osobnosti s jasným cílem do budoucna. 

RNDr. Ivana Haslingerová, CSc., signatářka Memoranda Akce D.O.S.T., jednatelka Kulturní komise ČR, z.s., šéfredaktorka její revue Fragmenty

 © Kulturní komise ČR, z.s., 2022

Autor: Ivana Haslingerová | úterý 27.12.2022 8:40 | karma článku: 42,96 | přečteno: 615x
  • Další články autora

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma: 46,65 | Přečteno: 1367x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma: 46,81 | Přečteno: 1439x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma: 46,72 | Přečteno: 1583x | Diskuse| Ekonomika

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma: 46,16 | Přečteno: 1345x | Diskuse| Média

Ivana Haslingerová

Knížák: Největším ohrožením současného světa je přemíra informací

Pohled prof. Knížáka na problémy současného světa, na existenci Boha, na význam prezidenta, na modernizaci Hradu a Prahy, na státní vyznamenání, na kulturu undergroundu a na současné umění.

17.2.2023 v 12:52 | Karma: 42,85 | Přečteno: 584x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Soud začal řešit podvod století za 2,4 miliardy. Okradených jsou tisíce

29. dubna 2024  6:21

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Přijíždí německý prezident Steinmeier. Setká se s Pavlem, uctí oběti střelby

29. dubna 2024  6:03

Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zahájí dvoudenní návštěvu Prahy. Na Pražském hradě ho...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik