Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vrátí nás Zelení na stromy?

Když vstupovala na parlamentní scénu  nová strana, Zelení, měla většina obyvatel jen mlhavou představu o tom, co je cílem této strany, a ještě mlhavější představu, co se dá od nového člena v parlamentu očekávat. Výtahem k moci se jim stalo "zelené náboženství", v jehož jméně jako by se zapomínalo na to, že zde žijí lidé. Výsledkem jejich dosavadní činnosti je prosazení ekologických daní, místo uhlí zavádění tzv. biopaliv (bez ohledu na to, že nevědí, jak je ve velkém a navíc nepředraženě vyrobit) a drahého ekobenzinu, v důsledku čehož budeme jen za elektřinu za osm let platit až pětinásobek dnešní ceny, o ceně paliv na zimu a benzinu nemluvě. Zelení brojí ale nejen proti uhelným elektrárnám, ale dokonce i proti nejekologičtější jaderné energii. Vše by podle jejich představ měly nahradit alternativní obnovitelné zdroje. Má to jen malou chybičku, že nevědí, o čem mluví.

Každé malé děcko ví, že využití větru v naší zvlněné krajině je k nepřetržitému pohybu větrníčku nesmyslné. Z instalovaného výkonu ekovětrníků se daří využít pouhých 10 %. Náklady na pořízení této zelené hračky jsou přitom v poměru k tomuto jejímu výkonu obrovské - cca 33 milionů Kč. V roce 2010 by měl přitom podle ekologistů být jejich celkový výkon u nás 600 MW. Rozšíření o 550 MW výkonu ze současných 50 MW by mělo přijít na cca 10 miliard korun.

 Jeto přesto velmi výnosný byznys, neboť na jeden větrník dostávají jeho tvůrci z EU až 90 mil Kč. Není proto divu, že "nezávislou" studii o výhodném využití větru v ČR vypracovala jistá "nezávislá" firma, jejíž jedním ze třívlastníků je jistý Martin Bursík a druhým spoluvlastníkem je jistý Petr Pávek, člen Strany zelených. Zelené proto neodradí ani negativní zkušeností Německa s těmito ekohračkami. Severoněmecké větrné elektrárny jsou již prokazatelně zdrojem nestability celé evropské rozvodné soustavy od Lisabonu až po Atény.*)

Zelené neodradí od stavění ekovětrníků ani to, že ve světě  již  pochopili, že nic lepšího než vyrábět elektřinu z jádra prostě neexistuje, ať se to někomu líbí nebo nelíbí. Vyrábí se v 12 000 jaderných rektorech  již 16 % elektřiny a ve výstavbě je 28 nových jaderných elektráren. V USA se plánuje výstavba 32, v Rusku dokonce 40 (v rozpočtu na to plánuje 500 mld. rublů), v Číně 30, v Indii 30 atd. Musíme si proto rychle vybrat, zda půjdeme proti celosvětovému proudu a budeme riskovat, že nás v budoucnu předběhnou ve vývoji nejen vyspělé země, ale dokonce země třetího světa, nebo začneme rychle s výstavbou moderních jaderných elektráren. A to bez ohledu na zpozdilé nápady agentek Horních Rakous a  exponentek sudetoněmeckého Landsmannschaftu -Jihočeských matek - pracujících za peníze ze zahraničí a podle pokynů a v intencích svých donátorů.**)

Rychle rostoucí spotřeba elektrické energie povede k tomu, že se ČR brzy stane čistým dovozcem elektřiny. Unie malých a středních podnikatelů proto vyzvala vládu ČR, aby přehodnotila ekologickou daň a věnovala maximální úsilí vypracování komplexní energetické strategie. A pozor, Zelení zcela ignorují skutečnost, že na výrobu větrníků se spotřebuje více té zcela neekologické elektrické energie, než obnáší ta „ekologická" jimi vyrobená. A to už vůbec nemluvím o zcela neekologické výrobě solárních panelů, jejichž výroba spotřebuje podle zahraničních studií až trojnásobek energie, kterou vyrobí během celé své životnosti.

Hlavně, že ekologisti vesele řeší situaci s povinným topením biopalivy, které neumí nikdo v dostatečné míře vyrobit a navíc v době zdražování plynu jsou velice nešťastnou alternativou. Ekologická daň tak ve svém důsledku povede pouze k obohacení uhlobaronů v důsledku zdražování jediného dostupného paliva. Zavedení ekodaně tak pouze přispěje k inflačním tlakům a k ještě většímu zhoršení životního prostředí, neboť mnohé domácnosti budou spalovat ještě více odpadu než dříve (piliny, umělé hmoty, vyjetý motorový olej). Unie malých a středních podnikatelů požaduje, aby Evropská unie zastavila podporu biopalivům první generace, které nejen prokazatelně ničí životní prostředí více než klasické energetické zdroje, ale přinášejí pro všechny občany a malé podnikatele významné zhoršení jejich životních a pracovních podmínek.  

Zelení nás svou nesmyslnou a nepromyšlenou politikou chtějí vrátit do středověku, případně rovnou zpátky na stromy. Neuvědomují si, že není morálně obhajitelné odvádět peníze z rozpočtu od řešení současných reálných problémů a dát je na změnu klimatu. Nechápou, že v devadesátých letech udělala pro klima v ČR jediná dosud čistě pravicová Klausova vláda nejvíc ze všech tím, že odsířila uhelné elektrárny, díky čemuž máme v současné době nejen velmi zdravé lesy, ale vzrostl i průměrný věk občanů. Zelení politici utíkají od absence rozumných idejí do prázdnoty snů bez reality.***)

Padesátileté plány Angely Merkelové jsou pro lidstvo ještě horším nebezpečím, než nesmyslné Gottwaldovy pětiletky. Jak říká prezident republiky: „Před svobodu občanů nesmí být nic předřazeno." Tato jeho kritika enviromentalistů leží Zeleným tak hluboko v žaludku, že se spojí třeba i s ďáblem, aby se takového satana zbavili.Přesně to předvedl věčně se usmívající Bursík při vyjednávání s Lidovým domem, koho nasadit jako protikandidáta v prezidentské volbě.

 

***********************************************

*)V sobotu4.11.2006 se evropská elektroenergetická soustava otřásla v základech. Začaloto úplně banálně. Rejdařství Meyerwerft požádalo firmu E.ON  o vypnutíí dvou linek 380 kV vedení, které křižují řeku Ems, protože z loděnice vyplouvala na moře nová luxusní zaoceánská loď "Norwegian Pearl". Severovýchodní oblast Evropy byla před výpadkem hlavním dodavatelem elektřiny v Evropě. Po rozdělení na tři samostatné oblasti a přerušení výkonových toků  v ní došlo k výraznému převážení výroby nad spotřebou, což znamenalo zvýšení frekvence nad 50 Hz. V prvních okamžicích po "velkém třesku" došlo k automatickému odpojení výrobních jednotek citlivých na zvýšení frekvence -převážně větrných elektráren. Došlo k odpojení celkem 6200 MW výkonu větrných elektráren - cca 5400 MW v severním Německu a cca 800 MW v Rakousku. Dispečeři jednotlivých státních síťových operátorů v oblasti se nyní snažili"zbavit" přebytku výroby. Začalo však  docházet k nekontrolovatelnému automatickému připojování větrných elektráren k síti,což bylo v naprostém rozporu s aktuálním požadavkem na omezení výroby! Vzhledem k tomu, že větrné elektrárny jsou decentralizované zdroje, tj. mimo přímou kontrolu síťového operátora, nebylo v silách dispečerů tento proces zastavit,neb se  jedná o zdroje s obtížně předpovídatelným chováním v elektroenergetické soustavě.)

**)Je to doložitelné z vyúčtování této organizace a z jejích koordinovaných akcí s cizím státem, stačí, aby si zájemce přečetl „inaugurační projev" paní Kuchtové po zvolení místopředsedkyní Strany zelených, v němž hlavní jihočeská matka takřka nemluvila o jaderné energetice, ale opakovala požadavky, které na ČR vznáší sudetoněmecký Landsmannschaft. Omluva, vrácení majetku, návrat před rok 1938 a podobně. A takovýto pomatený ekologický protijaderný aktivista placený ze zahraničí lidmi, jejichž cílem je vyvolat roztržku mezi dvěma státy,neustále ovlivňuje naší politiku.

***) Ví amsterodamská centrála Greenpeace, že zaměstnává v Amsterodamu soudně usvědčeného ekoteroristu, který zavinil se svými věrnými 1200-1300 nových nemocných se zhoubnými nádory v Plzni? Ví, že Hnutí Duha pod vedením Jana Beránka,dostala  na svůj boj proti Temelínu 1 375 000 Kč od Hornorakousképlatformy proti jadernému nebezpečí? Ví, že Beránek způsobil exekuci na majetek strany Zelených a tím více než dvoumilionovou škodu?  Ví amsterodamská centrála, že Beránek a Patočka SZ ovládli v době, kdy dostala jedenáctimilionový volební příspěvek a po jejich odchodu nezbylo takřka nic? Ví amsterodamská centrála Greenpeace, že zaměstnává soudně usvědčeného lháře?

Autor: Ivana Haslingerová | pondělí 24.8.2009 11:01 | karma článku: 27,30 | přečteno: 1517x
  • Další články autora

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma: 46,65 | Přečteno: 1367x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma: 46,81 | Přečteno: 1439x | Diskuse| Politika

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma: 46,72 | Přečteno: 1583x | Diskuse| Ekonomika

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma: 46,16 | Přečteno: 1345x | Diskuse| Média

Ivana Haslingerová

Knížák: Největším ohrožením současného světa je přemíra informací

Pohled prof. Knížáka na problémy současného světa, na existenci Boha, na význam prezidenta, na modernizaci Hradu a Prahy, na státní vyznamenání, na kulturu undergroundu a na současné umění.

17.2.2023 v 12:52 | Karma: 42,85 | Přečteno: 584x | Diskuse| Kultura
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54,  aktualizováno  16:34

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. V úterý odpoledne o tom informovala na svém webu....

Žalobce žádá pro Limberského a společníky peněžitý trest za vydírání

23. dubna 2024  16:32

Peněžitý trest navrhuje státní zástupce pro čtyři aktéry schůzky v karlovarské kavárně, kterou...

Byla tam snaha mě zpochybnit, řekla Hynková Vrbová u soudu s Cimickým

23. dubna 2024  11:02,  aktualizováno  16:18

Je důležité, aby se na oběti sexuálního násilí nahlíželo jako na ty, kterým se má věřit, ne je...

Na sídlišti v Písku někdo zastřelil ročního psa, majitel se teď bojí o děti

23. dubna 2024  16:15

Neznámý člověk za bílého dne střelil vzduchovkou mladou fenku na zahradě na píseckém sídlišti...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik