Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den, tolik chybných a neinformovaných názorů se málokdy najde. Vidím jak lidé zapomínají. Odpovím na vše, ale 2000 znaků nestačí, zaslouží si to další článek s podrobným vysvětlením co to byla Klausova ekonomická reforma ve světě známá pod pojmem Klausismus podobně jako Thatcherismus. A velmi ceněná. Diskutující křivdí profesoru Klausovi, protože jsou neinformovaní a nevědí co vše bylo nutné udělat, abychom se dostali nejen z morálního komunistického marazmu, ale též z jeho zaostalé ekonomiky. Ivana Haslingerová

0 0
možnosti

Ostatní bývalé komunistické země se dostali do kapitalizmu bez Klause, s tím že snížili rozdíl v ekonomické výkonnosti proti českým zemím. Kdyby se 1 rok počkalo s liberalizaci cen, "až se rozbijí monopolní výrobci" asi by se nic tak hrozného nestalo. Ceny by se tak jako tak vyrovnávaly k světovým cenám. Za pozitivní zásluhu Klause beru rychlý přechod k tržnímu kurzu valut a deviz. Naopak kuponová privatizace přez celkem hezkou myšlenku rozdělit majetek českým lidem, byla provedena otřesným způsobem. Vydělal na ní např. Babiš, který jako Slovák získal díky dalším Slovákům i Čechům ohromný majetek. V době, kdy bylo zřejmé, že se republika dělí.... Kožený díky způsobu provedení kuponové privatizace mohl zašantročit všechny námořní lodě, stejně jako velké podíly v České spořitelně, Plzeńském prazdroji a dalších firmách, které v podstatě bez protihodnoty se dostali do zahraničních rukou. Klaus měl jako ministr financí odpovědnost za stav bankovního sektoru. Skončilo to ostudně. Může být rád, že ho nikdo nežaloval, či na jeho škody neexistoval zákon.

1 0
možnosti
Foto

Pravicoví disidenti bojovali, bohužel, proti nastolení mafiánského kapitalismu málo.

Zatímco oporou V.K. byli ti správní bývalí komančové. Vycvičení v Prognosťáku dvojitým agentem Karlem Köcherem.

Zde platí totéž, co o atomovém reaktoru. Jen řízená reakce poskytuje potřebnou energii, neřízená znamená výbuch.

A tak se z leckterého soudruha ředitele stal pan továrník. Avšak tato změna titulu neznamenala, že by uměl podnik řídit lépe. A výsledek se dostavil. Za všechny třeba Poldinka.

V.K. si za své "ekonomické" názory vysloužil ve světě od studentů "lehké pochechtávání" (eufemismus!), z úst evropských ekonomů spíš zazněly rozpaky, ne-li varování.

Reforma? Ekonomystifikace !

2 0
možnosti

Klausova reforma - již v polovině 90. let byl odsouzen "pokladník" ODS za zvláštní způsob financování Klausovy ODS, Klaus sice dostává na frak, ale pokračuje dál , na rozdíl např. od p. Kohla v Německu /!/. Dále, jen do bank se nalily stovky miliard, a svoje trpké působení Klaus zakončil, když "vybojoval amnestii pro své známé" . Asi tedy žijeme každý v jiné zemi ;-D

1 1
možnosti

Pane Novotny, proc do toho prosim motate tezce nemocneho Helmuta Kohla?

Ten se sice nejake afere s financovanim CDU take nevyhnul, ale zeby zpusobil rozkradani statniho majetku ve velkem mi opravdu neni znamo.

0 0
možnosti

Václav Klaus tehdy nespal jednu noc.

V následujícím čtvrtstoletí pak byly připraveny o klidný spánek miliony občanů.

1 1
možnosti

Opravdu je Vaclav Klaus nynejsim Präsidentem, nebo jsem neco zaspal?

1 0
možnosti
Foto

Není, a máte tam omylem přehlasované "a". Tedy "a" bych nechal, jen ty dvě tečky bych dal pryč. ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik