Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/narativ

zde se prosím podívejte co znamená slovo NARATIV

a neuvádějte takovéto mystifikace, to není hodné vědeckého pracovníka či někoho, kdo si na něj jen hraje...

vy si očividně myslíte, že narativ je národ, jak vyplývá z vašeho textu......veliký omyl, milá paní. A jak jste na to přišla?

Každý školák se dozví v dějepise pro základní školy, ženárody, pardon narativy, vznikaly dlouhodobým staletým a mnohdy tisíciletým vývojem.

Zdroj:http://haslingerova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=549666

0 1
možnosti
DB

a ještě malý dodatek, dočetl jsem se právě, že jste v AV pracovala jako fyzička. Fyzika je vynikajícím nástrojem a zdrojem perfektních informací pro dobrého filozofa, neb ukazuje podstatu evoluce. Jenže pak je nutné zvednou pohled a zabývat se nejen evolucí kosmu, ale i evolucí lidských skupin, teprve pak je možné dělat nějaké výroky , ale rozhodně ne štvavé. Jako fyzička přeci víte, že je nutné argumentovat věcně. Ve vašem článku žádná věcná argumentace není, jen štvavá. To by ale vědecký pracovník a fyzik neměl dělat.

0 1
možnosti
DB

Milá paní Haslingerová a jako co jste pracovala na AV? Četl jsem jen kousek vašeho štvavého článku. Většina pojmů, o kterých tvrdíte, že jsou vám neznámá, se ale ve filozofii dost běžně užívají.

Především jsem zaregistroval toto...

ale Bělehradského pseudovědecká utkvělá představa, že"nejen moderní národy, ale i každá lidská entita, jsoupouhými kulturními konstrukty,které drží pohromadě jen a jediněspolečně sdílené příběhy",je již opravdu nebezpečná.

Zdroj:http://haslingerova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=549666

Je mi velice líto, že to nechápete, ono to tak je....Zkuste se zamyslet nad tím, co vlastně drží skupinu lidí pohromadě a klidně začněte rodinou i to je skupina lidí.......a ještě bych poprosil o jasné vysvětlení, proč se domníváte, že tato myšlenka je nebezpečná, v čem a proč?

rád bych pak viděl vaši reakci a výsledek vašeho přemýšlení na téma..CO DRŽÍ LIDSKOU SKUPINU POHROMADĚ

0 1
možnosti
JB

Třeba se mýlím když posuzuji filozofy a politology podobně jako kritiky např. hudby. Sami nesloží ani dětský popěvek, jen o tom chytře žvaní odborně znějícími blafy.

1 0
možnosti
JL

Prof.Bělohradského docela rád čtu, má originální nápady u nás unikátní. Ale jjeho kandidatura mě taky zaskočila, jednak jsem měl dojem, že kdysi asistoval Klausovi, jednak bude pro lid poněkud nesrozumitelný. Takže jeho experiment, zda ho zvolí obyvatelé Prahy 6 (dosud spíše pravicoví voliči) do Senátu, budu se zájmem sledovat. Ostatně myslím, že je ho pro Senát škoda, měl by sedět doma, studovat a psát články, přednášet, tenhle národ moc vzdělanců, kteří by byli inspirací, nemá.

4 3
možnosti
MT

Souhlasím, ale kdyby ty příspěvky šly zkrátit, bylo by to atraktivnější !

2 0
možnosti
Foto

a nepoužívat drobná písmenka (petit)

2 0
možnosti
Foto

No já nevím, tak do r. 2000 byl Bělohradský div ne mluvčím ODS.

0 0
možnosti
RH
MD

Obsahove vyborny clanek. Doladit trochu grafickou upravu a neni mu co vytknout.

5 2
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik