Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Islám

"V sedmém století našeho letopočtu se vynořil kočovnýbeduín, který převzal z křesťanství víru a naději v nesmrtelnost. Zkarikoval jivšak k nepoznání, když každou odměnu a každou naději přeměnil na sexuálnípožitky. Zničil pramen lidského štěstí tím, že zneuctil ženu a dovolilpolygamii a za součást svého učení prohlásil zničující válku proti zbytkulidstva. V základech této nauky stojí požitkářství a násilí, tj. nadřazenostbrutality nad duchovními hodnotami. Mezi křesťanstvím a islámem zuří po dvanáctstoletí válka. A dokud bezcitná, neúprosná dogmata falešného proroka budounacházet své stoupence, nebude na Zemi nikdy mír."

(John Quincy Adams, šestý prezident Spojených státůAmerických v letech 1825 - 1829)

5 1
možnosti

Evropa asi v náboženské válce není, protože postupná sekularizace celé Evropy v minulém století odsunula křesťanství na druhou kolej. Naopak v 70-tých letech začal pomalu rozmach multikultury v zakládajících zemích EU a rozklad duchovna. Hned na počátku 90-tých let šéf Evropské komise Delors, jinak socialista, začal upozorňovat na fakt, že spiritualita v EU upadla a tomuto společenství se celý projekt zhroutí. Na toto tehdy upozornil i papež Karol Wojtyla. Jenže třeba u nás tomu tehdy nikdo ještě nerozuměl. Naopak multikultura se stávala módní. Nakonec při debatě o Evropské ústavě r.2004 se tvůrci dokumentu neshodli na tom, jestli v úvodu se má objevit zmínka o křesťanských kořenech Evropy. Proto to tam ani není! Teď argumentovat o obraně křesťanských hodnot je pouhé účelové gesto bez hlubokého praktického rozměru. Pokud Evropané nezačnou opět navštěvovat křesťanské kostely či sbory, pak řeči o křesťanských kořenech a charakteru zdejšího kontinentu jsou jen plané řečičky. No a muslimové to ví dobře.

3 1
možnosti

P42a44v80e82l 95K97r54á82l

4. 2. 2017 19:38

Tak asi by jste měla začít přečtením si Koránu,než napíšete takovou slátaninu nesmyslů ;-D

4 10
možnosti

Tak sa zdá, že dnes motorkári s patentom na pravdu, Bilina a Roth, závodia, ktorý z nich je drsnejší hulvát. Idú paralelné preteky, každý v inej diskusii, bude to tesné. ;-)

2 5
možnosti
Foto

J29a31k61u19b 90R36o32t78h

4. 2. 2017 18:49

Pane kolego, to jste mne překvapil. Dát palce nahoru takovému bezbřeze demagogickému výhřezu... 8-o

5 7
možnosti

J54i24ř41í 83H77r37b92e59k

4. 2. 2017 18:38

Evropa je demokratická a sekularizovaná jen protože to evropský mainstream - ateisté+křesťané právě takto chtěli/chtějí. Začíná ovšem narůstat počet obyvatel ovlivněných jinou ideologií - která zcela otevřeně prezentuje jako ideál odklon od tohoto politického zřízení a současný stav bere jen jako dočasný. O tom, co se v demokratické Evropě bude dít nerozhoduje kdo tu byl dřív, ale kdo počtem ochotných voličů přesvědčivěji podpoří politickou stranu reprezentující jeho cíle.

1 0
možnosti

J41i21ř18í 29H98r19b63e53k

4. 2. 2017 18:34

V souvislosti s nadpisem článku bych rád vyjádřil vděčnost panu Berrezougovi za pravdivé a pro nás laiky pochopitelné informování o islámu. Jeho poslední poslední hodně upřímný článek „Když si muslim stěžuje na diskriminaci“ ukazuje jasně jaké překážky brání zařadit islám mezi ostatní náboženství v sekularizované společnosti. Z jeho blogů cítím, že tyto překážky nejsou nepřekonatelné, nicméně sám si zatím neumím představit jiné řešení, než pasování nějakého konkrétního vzdělaného Muftího, jehož působení by korelovalo s fakty prezentovanými panem Berrezougem, který by byl závazný pro všechny muslimy, kteří by chtěli žít v sekularizované Evropě.

5 0
možnosti
Foto

J93a34k89u69b 57R29o64t92h

4. 2. 2017 18:49

R^Nemusel by pro ně být závazný. Ale my bychom mohli říct - ano, takto s tím nemáme problém (jistě že se najde spousta Haslingerových, které s tím problém mít budou, to je ale holt daň za demokracii a toleranci), a my budeme tolerovat muslimy, kteří tuto verzi přijmou za svou.

A musím říci, že pana Berrezougy si velice vážím. Jen mne mrzí, že pod svými články omezil diskusi.

1 6
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik