Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K95a70r83e25l 20C32a93c43h

5. 3. 2017 10:22

Z reakcí pamětníků je vidět, jak velké riziko je jít do takového projektu. Seriál se mi líbil a svým tématem mě velmi zaujal. Výkony herců vůbec nebyly špatné - spíše naopak. Popsat však jednání konkrétních lidí v takových historických podmínkách je velice choulostivá věc. Na to bych odvahu neměl, protože objektivita se hledá jen velmi - velmi těžko. Na druhou stranu, kdyby tento seriál natočil někdo až za sto let, kdy míra rizika by již nebyla tak vysoká, neměl by pro diváky již takovou cenu, jakou má dnes.

2 0
možnosti
Foto

Kniha i seriál Sňatky z rozumu a třeba F.L. Věk byly daleko blíže realitě než Bohema.

0 0
možnosti

To jsem rada, ze jsem na to nekoukala!;-)

0 0
možnosti
Foto

Na seriál Bohéma jsem se těšila, ale zklamal mě. Poslední díl nebyl mi časově srozumitelný, hodně zmatečný. Také těžce nesu - proč tvůrci ocejchovali tak nediskrétně až neurvale jako "padouchy" některé autentické postavy, kterých si vážíme ?! Týká se panů Šťepánka, Marvana a podobně.

1 1
možnosti
Foto

J97a95k34u25b 59R67o19t41h

5. 3. 2017 10:22

Vůbec mi nepřišlo, že by Štěpánek byl vylíčen jako gauner, spíš jako muž zmítaný dobou a emocemi. Což byl. Ohledně Marvana - podle všech vylíčení jeho vlastností (kolegy a pamětníky) to ale právě takový přizdikák byl.:-/

2 0
možnosti

Já bych jen dodal. To se to dnes kecá, kritizuje a hází kameny.

1 0
možnosti

Škoda energie házet kamenem. Londýnský exil neinformoval komunistický odboj, ale nekomunistický, což byl hned zpočátku okupace PVVZ, Obrana národa atd. Několik radiodepeší se výslovně zabývalo Havlem a jeho kolaborací. Rv

1 0
možnosti
Foto

Bohužel, jakmile začnete volně nakládat s fakty a reáliemi, nevznikne nic jiného než manipulace a paskvil.

Bohéma je jen dalším důkazem amatérismu v České televizi. Jen si to nikdo nechce přiznat.!!

2 2
možnosti
Foto

J66a56k17u61b 24R46o68t80h

5. 3. 2017 10:20

Což vy jako veleplodný a veleúspěšný režisér s moskevskou školou musíte vědět.;-D

2 0
možnosti
Foto

Netusim na zaklade ceho uvadite napriklad protesty od Zidu. To nekdo napsal ze je Zid a protestuje? Hlavne mate ovsem nesmysl hned v uvodu. Pani Jana Stepankova zadnou zalobu nepodava. V rozhovoru jasne rekla ze nevi co bude podnikat ale ze kdyz serial uz probehl zaloba by moc nepomohla.

2 0
možnosti

Vyjádřím se jen k hereckému výkonu pana Javorského aka Buriana: EXCELENTNÍ R^

4 0
možnosti

Konečně názor na Bohému, se kterým se ztotožňuji...před veškeré výhrady (a přes mé výhrady k osobě režiséra) patří Bohéma k tomu lepšímu, co lze v ČT vidět

3 0
možnosti
Foto

Výkony dnešních herců při hraní jejich hereckých postav byly katastrofou non plus ultra. Ani jeden z nich nedokázal zahrát Buriana atd., i když měli k dispozici tisíce metrů filmového plátna.

A zapomíná, že pro miliony mladých československých rodin byla 50. léta tím nejšťastnějším obdobím, kdy díky urbanizaci začali zcela jiný a zcela nový život.

1 8
možnosti

no byly jich spíš tisíce než mliony... ovšem i pro miliony Němců byla 30, léta pod vládou nácků a Hitlera tím nejšťastnějším obdobím, kdy díky nové práci a novému bydlení začali zcela jiný život.

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS