Noční přepadová komanda patří do dob komunismu a nacismu

10. 08. 2013 13:36:17
Vraťme do politického boje ideje místo akcí černých zakuklenců. Jakmile nastoupí místo idejí policejní stát, je to jen krůček k diktatuře. Politici si uvědomí sílu v tom skrytou, což může vést k novodobým politickým procesům. O získání postu nebudou bojovat svými myšlenkami a činy, ale stačí jim vykonstruovat na rivala obvinění. A pokud nebude existovat postih policie za provedení chybného zásahu, pak to může vést k nástupu nové totality.

Noční přepadová  komanda patří do dob komunismu a nacismu
Po zkušenostech z komunistického diktátorského režimu se po revoluci zdálo být rozumné učinit represivní složky nezávislými na moci politiků. Je pochopitelné, že zejména nespravedlivě zatčení političtí vězni po tom volali nejvíc. Politické zrůdné procesy byly u nich v živé paměti a to právem! Slovo nezávislý, které původně mělo platit pouze pro moc soudní, se stalo takřka zaklinadlem. Postupně si ho začali dávat do názvů dokonce i média, i když každému bylo jasné, že Právo zůstane nadále platformou rudé KSČ, DNES zůstane nadále platformou mladších socialistů a Lidové noviny zůstanou nadále platformou disidentů, dnes zvaných Havlisti či Pravdoláskovci. Jen přejmenování názvu nic neznamená, noviny dělají vždy redaktoři a šéfredaktor, neboli duch redakce. A naprostým nesmyslem je označování samotných politiků slovem nezávislý. Oxymoron „nepolitická politika“ vévodící na špici pyramidy nezávislosti byl českou národní kuriozitou, skutečným blábolem. Každý, kdo jde do politiky a nemá myšlení na úrovni jezevčíka, tam jde přece s nějakým politickým názorem. Pokud ho nemá, jde tam výhradně kvůli svému zisku.

Je otázkou, komu a čemu pojem nepolitická politika sloužil a nadále prospívá.

V politice vyhovuje slovo nezávislý či nepolitický těm politikům, kteří se chtějí dostat k moci bez idejí. Takovým politikům totiž stačí zalíbit se pravdoláskovským (Bakalovským) médiím a mají vyhráno. Vědí, že mediální masáž je tou nejlepší cestou k moci. Občané si naivně myslí, když se takový politik postaví proti právě probíhající medii propírané kauze (v současnosti korupci, kdysi tunelům či za akci čisté ruce), že je to ten pravý, kdo špatnému jednání zamezí. Mylně se domnívají, že jde o dobrou věc, že jde o nezávislé osobnosti nesvázané stranickou disciplínou a neuvědomují si, že jsou to vesměs lidé velmi nečitelní a politicky většinou takřka analfabeti.

Politika bez idejí je naprosto nečitelná a může se stát velmi nebezpečnou, protože se stane pouze bojem o moc a o zachování prebend politiků. A protože tito nepolitičtí politici vědí, že k tomu jim stačí mít pouze velká ústa a s tím spojenou dobrou mediální image, která se nejlépe získá splněním toho, po čem právě volá hlas lidu, začnou přes média za toto volání bojovat. Je jim jedno, jaký to může mít ve svém důsledku dlouhodobý dopad. A právě toho jsme v současnosti svědky. V ČSSD nastolili furiantskou a klientelistickou politiku Rath, Gross, Špidla, Paroubek..., v ODS Topolánek s Dalíkem a bohužel ani Nečas se nedokázal vymanit z pokračování toho zhoubného trendu, který ODS ničil před očima nešťastných voličů.

Hvězdami se stali ti politici, kterým stačilo říkat, že budou bojovat s korupcí (Peake, TOP 09...) a kteří měli k ruce bakalovská média. Slovo korupce se stalo pro čtenáře synonymem toho nejúžasnějšího v náplni činnosti politika. A pro čtenáře energičtěji zaměřené a více frustrované současnou ekonomickou situací se stali nadějí na zlepšení ti politici, kteří jásali nad tím, že je správné, že se posílila represivní moc. Že konečně začali být zatýkáni ti, kteří zneužívali své pravomoci a brali úplatky...

Represivní moc se může nebezpečně vymknout kontrole

Pokud by zůstalo jen u toho, aby došlo i na vysoce postavené politické špičky, když se dopustí nepravosti, pak by to bylo samozřejmě správné. Každá korupce i další zneužívání moci má být potrestáno. Jenže si málokdo zatím uvědomuje, že toto otevírá prostor, který se v budoucnu může stát velice nebezpečným. Jakmile si totiž mocní politici uvědomí sílu v tom skrytou, může to vést k novodobým politickým procesům. K získání postu nemusí politik bojovat svými myšlenkami a činy, ale stačí mu svého rivala pouze dát do vazby na základě vykonstruovaného obvinění. A pokud nebude existovat postih policie za provedení chybného zásahu, pak to může vést k nástupu nové totality. Neměli bychom tleskat tomu, když zneužití represivní moci vede k získávání politických postů. Místo demokracie by tak nastoupila vláda represivní moci a na to bychom neměli rezignovat.

Neklestěme nadšeně cestu represivní moci

Je mi jasné, že v současné době represivní moc representuje hlas lidu. Nedivím se tomu. Pokud jsou obvinění pravdivá alespoň z části, musejí se prošetřit a potrestat. Ale nemohu se zbavit dojmu, že teatrální forma, jakou byla provedena zatčení postižených, byla zbytečná a sloužila především k mediálnímu znemožnění těchto osob, a to dokonce v době, kdy nepadl ještě rozsudek o vině.

Měli bychom být rádi, že jsme po revoluci mohli žít ve svobodném demokratickém státě a neklestit cestu represivní moci s takovým nadšením. A naši zákonodárci by si měli uvědomit, jakou moc mají, a nejednat zkratkovitě při novelách zákonů v její prospěch. Jakmile nastoupí policejní stát, je už jen krůček k nové diktatuře, které jsme si za léta v komunismu užili až dost. I když má naše mladá demokracie své mouchy, vyrostla v ní již celá generace ve svobodě a nevolejme bezmyšlenkovitě po vládě tvrdé ruky. Vraťme do politiky ideje namísto černých zakuklenců.

To neznamená, aby nebyli bezcharakterní namyšlení politici potrestáni. Naopak! Ale noční přepady před televizními kamerami patří do doby nacismu a komunismu. Netleskejme mu!

Autor: Ivana Haslingerová | sobota 10.8.2013 13:36 | karma článku: 17.49 | přečteno: 736x

Další články blogera

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma článku: 46.62 | Přečteno: 1355 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma článku: 46.79 | Přečteno: 1428 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma článku: 46.68 | Přečteno: 1565 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma článku: 46.16 | Přečteno: 1345 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 13.94 | Přečteno: 255 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 18.23 | Přečteno: 436 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.12 | Přečteno: 109 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 31.13 | Přečteno: 592 | Diskuse
Počet článků 397 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1436

Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...