Ivana Haslingerová

Vláda by měla říci konečně lidem pravdu jaké nebezpečí pro ně přináší islám

30. 01. 2017 17:17:43
Súdánský soud odsoudil občana ČR Petra Jaška na 20 let do vězení za natáčení dokumentu o perzekuci křesťanů místní islámskou vládou.

Tento fakt je dokladem toho, že věřící v Alláha pokládají dle jím nařízeného práva šária kohokoliv, kdo v něj nevěří, za těžkého zločince a snad tomu již uvěří konečně naši nevzdělaní Sluníčkáři, kteří dosud neotevřeli Korán. Co je ale neuvěřitelné, že bratr ministra spravedlnosti Petr Pelikán, který ještě před pár dny byl honorárním konzulem Súdánu, namísto aby se Petra Jaška zastal, se opakovaně vyjádřil v tom smyslu, že Petr Jaško v Súdánu prováděl „náboženskou propagandu“ přestože věděl, že šíření křesťanství je v muslimských zemích považováno za zločin. Jestliže jsme dnes a denně přesvědčováni jeho bratrem a vládou o tom, že musíme tolerovat právo každého muslima na svobodu vyznání, tak jak je možné, že jim nevadí, že v islámských zemích to neplatí. Proč pokrytecky zamlčují občanům skutečnost, že v muslimských zemích je toto právo křesťanům upíráno a oni toto jednání ze strany muslimů považují za normální.

Kde jsou bojovníci za lidská práva u nás?! Proč protestují proti tomuto nelidskému rozhodnutí súdánského soudu jen tolik vládou ponižováni Mladí vlastenci a Blok proti islamizaci?

Velvyslankyně České republiky v Káhiře Veronika Kuchyňová Šmigolová, která zastupuje ČR i v Súdánu, ještě před půl rokem prohlašovala, že proti Petru Jaškovi nejsou žádné důkazy a že: „Důkazy, které proti němu mají, nepovažujeme za průkazné. Jsme přesvědčeni, že z hlediska českých zákonů se Jašek nedopustil ničeho nezákonného. I jeho súdánský právník říká, že jeho šance vidí dobře.“ Z toho je jasné, že paní velvyslankyně zjevně nezná soudní praxi v muslimských zemích, které se řídí právem šária. Jak mohla vláda jmenovat takto o islámu nevzdělanou osobu, aby hájila zájmy České republiky v Egyptě a v Súdánu. Pokud naše vláda takto nekompetentní velvyslance v těchto zemích jmenuje, tak by měla podniknout všechny kroky, které povedou k osvobození Petra Jaška a přestat konečně občanům namlouvat, že právo na svobodu vyznání platí recipročně. Naopak by měla tohoto případu využít k tomu, aby provedla stejná opatření proti súdánským občanům u nás.

Protože česká diplomacie zcela podcenila riziko, které u súdánských soudů hrozí nemuslimům, je zcela oprávněný požadavek Bloku proti islamizaci a Mladých vlastenců, aby vláda trvala na tom, že dokud bude šíření křesťanství v muslimských zemích trestáno dlouholetými tresty kriminálu za špionáž, pak ať zavede i do našeho trestního řádu ustanovení, že šíření islámu v České republice je trestným činem rozvracení státu se sazbou dvacet let.

Pan Petr Jaško neprováděl nic trestného pořízením dokumentu o perzekuci křesťanů v Súdánu ani tím, že chtěl předat šek rodině chlapce, jenž utrpěl těžké popáleniny při protivládních demonstracích. Je naprosto skandální, že v Súdánu je stíhán občan za údajnou špionáž jen proto, že upozorňuje na masivní porušování elementárních lidských práv občanů. A pokud je to tam, jak říká pan Pelikán trestný čin, pak by se ho měla Amnesty International a další lidsko-právní organizace zastat a protestovat. Proč mlčí, když tady se zastávají málem i teroristů. Vyjádření, že sice bude náš občan odsouzen, ale následně bude omilostněn a vyhoštěn, je pro každého normálního člověka prostě nepřijatelné. Jen to, že musí podstoupit tak hroznou proceduru je pro normálního občana nepředstavitelné.

Vláda by měla podpořit snahu Bloku proti islamizaci a Mladých vlastenců uspořádat před budovu Súdánské Ambasády ve Střešovicích, Střešovická 431/24 (kousek od zastávky tramvaje Ořechovka) ve čtvrtek 2. února od 18:00 společné shromáždění na podporu nespravedlivě vězněného Petra Jaška a zároveň vyjádřit nesouhlas s naprosto nedemokratickými praktikami Súdánské republiky.

Vláda by měla konečně říci lidem pravdu o tom co je Islám a jím bezpodmínečně vyžadované právo šária a jaké nebezpečí z toho pro nás vyplývá. Jen tak jí budou občané věřit.

Autor: Ivana Haslingerová | karma: 40.91 | přečteno: 1647 ×
Poslední články autora