Za každého nepřijatého běžence na základě nového zákona EU zaplatí ČR 6,5 mil. Kč

10. 03. 2017 16:22:40
Když narazila kancléřka Merkelová na hromadný odpor národních států přijímat migranty a na odpor jich samotných odejít z Německa , potřebuje zoufale vymyslet, co s těmito nebezpečnými lidmi, kterých navíc stále přibývá, dělat.

Když chtěla rozdělovat své hosty podle kvót do všech zemí EU, nevyšlo to, pak se snažila vnutit zemím rozdělování podle tzv. dobrovolných závazků, a opět nic. Evropská komise (EK) chce proto nyní zavést nový trvalý mechanismus umisťování tzv. uprchlíků a prosadit ho jako definitivní standardní zákonnou součást systému. Na každý stát by připadla přesně určená referenční hodnota běženců. Pokud by stát překročil 150 % z tohoto povinného počtu, pak by nemusel dál nikoho přijímat a musel by se o běžence podělit jiný stát s nevyčerpanou kvótou 150 %. Na nás konkrétně EK vypočetla 2 % z příchozích. Kdyby tedy například požádalo jako loni 300 000 běženců o azyl, na nás by připadla referenční hodnota 6 000 a když ji překročíme na 9 000, pak další převezme jiný stát, který na překročení své kvóty nedosáhl. Pokud státy nebudou chtít tyto trojské koně přijmout, musejí se vykoupit příspěvkem solidarity na běžence v hodnotě 250 000 eur (6,5 milionů korun) na hlavu. Pokud se ČR vzepře tomuto nedemokratickému diktátu EK, musí zaplatit 2 252 000 eur = 58 500 000 Kč. Demokracie jako vyšitá!

Zní to neuvěřitelně, ale EK to zřejmě myslí vážně. Den před důležitým summitem EU 8. března 2017 rakouský kancléř Kern populisticky prohlásil další nesmysl, že země odmítající přerozdělování uprchlíků by měly přijít o evropské dotace z EU. Je to dalším krokem pro podporu výše uvedeného zákona, jen místo pokut by přišly země o peníze. Je jasné, že tento postoj bruselských politiků EU rozeštvává, což je velmi nebezpečné v době, kdy se k nám bude valit po skončení bojů v Iráku a Sýrii obrovská nová vlna uprchlíků prošpikovaná poraženými zabijáky Islámského státu. Místo eskalace neshod bychom měli dvojnásob rychle hledat společná řešení, jak zamezit tomuto přílivu nebezpečných lidí do našich zemí. Ovšem to by musel Brusel chtít tento příliv zastavit. Ne se starat o to, jak pomoci realizovat fatální myšlenku matky Merkelové - pozvat do zemí EU miliony běženců, kteří by rozředili neposlušné státy, zastrašili atentáty jejich obyvatele a přinutili je spojit se pod všeobjímající křídla Bruselu.

Pokud EK vidí jako jediný recept na řešení tzv. uprchlické krize EU přerozdělovat, přerozdělovat a přerozdělovat místo toho, aby jejich příliv zastavila a stávající navrátila do jejich zemí, aby pomohli budovat tamní infrastrukturu ve válkou zničených městech, pak je jasné, že o příliv běženců stojí. Jen to pokrytecky nechce říci vyděšeným obyvatelům naplno. Neřekne upřímně, že jen tak si splní bruselští mandaríni sen o zničení národních států a vybudování svého megastátu. Neřekne upřímně, že politikům EU nejde o to, jak migraci zastavit, ale jak ji zlegalizovat, aby mohli konečně zrealizovat svůj sen vybudovat jednotný stát EU.

Co na toto nebezpečné chování EU říkají naši významní politici?

Ministr vnitra Michal Chovanec, který se v EU neúnavně staví proti povinným kvótám, k tomu našemu listu sdělil: "Nerozumím tomu, proč se podobné nesmyslné návrhy některých států stále dokola opakují, teď navíc den před důležitým summitem EU. Česká republika je v rámci uprchlické krize jednou z nejaktivnějších zemí, která důsledně pomáhá přímo v místě konfliktů i v okolních státech. Naši lidé pomáhají i přímo v Řecku či Itálii a naši policisté jsou vždy tam, kde je potřeba a kde o jejich pomoc požádají, ať jde kromě Řecka a Itálii o Maďarsko, Srbsko, Slovinsko nebo Makedonii. Aktivní pomoc tam, kde je potřeba, přesně to je cesta, kterou se podle nás mají problémy řešit. Doufám, že to pochopí i ti, kteří se místo toho soustředí na výhrůžky na adresu svých partnerů. Podobnými populistickými výkřiky se nenecháme zastrašit! Půjdeme cestou zdravého rozumu a cestou, jejímž základním cílem je také zajištění bezpečnosti pro naše občany."

Bývalý prezident Václav Klaus a neúnavný kritik praktik EU na otázku, jaký model pro přijímání přistěhovalců přijmout, zda třeba nepřijmout australský či americký, rezolutně prohlásil, že nechce vymýšlet žádný model legální migrace: "Nechci žádný model pro legalizaci migrace. Normální je neemigrovat, neemigrovat a neemigrovat se třemi vykřičníky!!! Jsem proti vymýšlení jakýchkoliv prostředků, jak to dělat, proto je mi naprosto ukradeno, zda australským modelem či americkým. Navíc jsou to modely migrace do prázdných zemí a odlišujme proto migrace do prázdných zemí od tohoto evropského modelu. A kromě toho si uvědomme, že při emigraci do Ameriky byla zem prázdná také proto, že přistěhovalci prakticky vyhubili původní obyvatele. A to, že imigranti dovedou vyhubit původní obyvatelstvo, bychom si měli zapamatovat! Zdá se mi navíc urážlivé i vůči emigrantům, aby nějaký pitomec rozhodoval o tom, koho přijme či ne. Já k nám nechci emigranta ze Sýrie ani s diplomem z Matfyzu ani kopáče kanálů. Nechci, aby se tu dělo něco, co se děje dnes a denně v Německu, kde brutálním způsobem oznámí starostovi 16tisícového města, že dostane klidně 800 migrantů a on je musí někam umístit, i když chce skočit z okna!"

J. Em. Dominik kardinál Duka, OP, arcibiskup pražský a primas český vyjádřil postoj k přijímání běženců jasně: "PRÁVO NA ŽIVOT A BEZPEČÍ NAŠICH OBČANŮ JE NADŘAZENO OSTATNÍM PRÁVŮM." Podle něj se naše země i celý evropský kontinent nachází ve vážném stavu. Mají-li být vlády zodpovědné, je třeba si uvědomit i nebezpečí rozvratu: "Spolu s otevřenou náručí je proto na místě i ostražitost. Jestliže někdo tvrdí, že ptát se na náboženskou orientaci utečenců je bezvýznamné a že se tím porušují jejich lidská práva, pak si myslím, že právo na život a bezpečí našich rodin a občanů této země je nadřazeno ostatním právům. Neznamená to žádné kastování, ale rozumné uvažování – slyšeli jsme snad někdy, že by křesťané či Židé z těchto zemí v Evropě působili jako teroristé? Povšimněme si výzvy papeže Františka, kterou v OSN zopakoval kardinál Parolin, že agresi je nutno zastavit všemi dostupnými prostředky. To neznamená, že popírám postoj křesťanů pomáhat člověku v nouzi. V současné situaci se ale nesmí zanedbávat fakt, že s vlnou skutečných migrantů se k nám dostanou i nebezpeční nepřátelé. Začteme-li se do Bible, zvláště do prorockých knih, setkáme se například s prorokem Jeremiášem, který vyzývá obyvatele Jeruzaléma, aby neodcházeli ze své vlasti i v těžké situaci. Musíme tudíž vyžadovat od mužů těchto zemí, aby ze svých zemí zbaběle neutíkali a nenechávali tam své rodiny napospas. Aby své domovy a rodiny bránili a po válce pomáhali své země obnovovat. Zdá se mi v této chvíli, že úsilí mnoha imigrantů dosáhnout některých cílových zemí, opakování hesla "Hungary no good, German very good" je obrazem organizované kampaně. Připadá mi to podobné podpoře guerill za 2. světové války proti britskému impériu nebo podpora SSSR a jeho satelitů některým státům v minulých desetiletích."

Postoje prezidenta Miloše Zemana na kvóty i na běžence jsou jednoznačné - "Buďme solidární se zeměmi V4, se Slovenskem, Maďarskem a Polskem. Žádné kvóty a tím pádem žádné výkupné.“

Názory ministra financí Andreje Babiše na přijímání běženců jsou notoricky známé "Už ani jednoho uprchlíka. Kvóty na uprchlíky musíme odmítnout i za cenu sankcí. Poslanci musí vládu zavázat, že musí odmítnout kvóty. Kvóty respektovat nebudu..."

Premiér Bohuslav Sobotka je rovněž zatím neoblobný: „Česká republika odmítá zavádění kvót pro uprchlíky, a stejně tak odmítáme i návrhy na sankce za jejich neplnění. Kvóty jsou v debatě o řešení migrační krize slepou uličkou a Evropská komise by už tuto myšlenku měla konečně opustit.“

Věřme tedy, že naši politici, navzdory obrovského a stále se stupňujícího tlaku šílených bruselských úředníků, se budou snažit zachránit naši křesťanskou kulturu a nedopustí, abychom v ní žili pod právem šaría. Za tyto postoje jim patří náš dík.

Ať jim v jejich boji s hydrou EU pomáhá Bůh.

Autor: Ivana Haslingerová | pátek 10.3.2017 16:22 | karma článku: 35.36 | přečteno: 1815x

Další články blogera

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma článku: 46.62 | Přečteno: 1355 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma článku: 46.79 | Přečteno: 1428 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma článku: 46.68 | Přečteno: 1565 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma článku: 46.16 | Přečteno: 1345 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 24.35 | Přečteno: 447 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 512 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 467 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2308 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 397 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1436

Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...