Nigel Farage: Věřím, že Petr Mach je politikem budoucnosti

26. 09. 2017 13:09:49
Nigel Farage, zakladatel a dlouholetý předseda Strany nezávislosti Spojeného království (UKIP), je velká osobnost britské, evropské a v poslední době i americké politiky.

Osobnost, která se zasadila o vystoupení Velké Británie z protektorátu EU. Osobnost, která má v současné době takovou důvěru u Donalda Trumpa, že je spojkou mezi britskou a americkou vládou. Tato osobnost přijela podpořit svého bývalého kolegu v EP, předsedu Svobodných Petra Macha, ve volbách do Poslanecké sněmovny: "Přijel jsem, abych podpořil někoho, kdo udělal velice správný krok, nalezl v sobě sílu dobrovolně se vzdát velkých prebend, obědů, recepcí a vystoupit z Evropského parlamentu, aby se mohl plně věnovat důležitým domácím volbám a mohl své myšlenky prosazovat v domácím parlamentu, protože v tom evropském to nejde. Mach je skvělý člověk, který nesleví ze svého přesvědčení, že národní stát je základním kamenem existece civilizované společnosti. Za dlouhá léta v evropské politice jsem nepotkal nikoho s takovou odvahou a věřím, že je to politik budoucnosti."

Petr Mach se po zvolení do EP okamžitě stal členem Faragovy euroskeptické frakce Evropa svobody a přímé demokracie a svými postoji vůči EU se stali za tři roky společné práce blízkými přáteli. Cílem obou politiků bylo dostat své státy z diktatury socialistické EU. Faragovi se to již podařilo a proto krátce po britském referendu o vystoupení z Evropské unie 4. července 2016 z čela UKIP vystoupil se slovy: „Mým cílem bylo dostat Británii z Evropské unie. Svoji misi jsem splnil. Je čas, abych odešel z čela strany.“ Protože ale ví, jaká neúnavná každodenní práce za tím stála a co čeká nyní Petra Macha, chce-li se o totéž zasadit u nás, rozhodl se mu pomoci, aby se dostal se svou stranou do našeho parlamentu.


Nigel Farage sice vystoupil po splnění svého snu - Brexitu - z UKIPu, ale s politikou neskončil. S plnou silou se snažil 18 měsíců pomáhat ve volební kampani Donaldu Trumpovi a v současné době se zasazuje v EP o to, aby Evropská unie začala komunikovat s tímto v současné době nejmocnějším mužem na planetě Zemi."Pozvěme Donalda Trumpa do Evropského parlamentu. Jsem si jistý, že všichni demokraté souhlasí. A pokud mi vmetete můj návrh do tváře, tak tím jen dokážete to, co jsem si o vás všech myslel."

Vraťme se ale do Národního domu a k postřehům Nigela Faraga :

Merkelová se nevylže z pozvání teroristů do Německa

Politici EU jednají podle jeho názoru proti všem principům demokracie. Nezatřesou jimi ani teroristické útoky hostů Merkelové: "Ano, hostů Merkelové, která se nemůže vylhat z toho, že v roce 2012 řekla: ‘Ať jich přijede přes Středozemní moře jakýkoliv počet, my je přijmeme‘. Nyní celá Evropa platí za tuto její chybu. V současné době musíme všichni tyto hosty Merkelové přijímat, jinak musíme platit mnohamiliardové pokuty, nebo nás dají k soudu."

"Výše uvedené jednání Merkelové a jejích přátel připomíná "Brežněvovu diktaturu omezené svrchovanosti" v šedesátých letech. Kdo v tom žil, ten by to jistě nechtěl prožít znova. Je proto třeba, aby se tomu politici postavili. Je k tomu potřeba politiků s tak zásadovým přístupem, jaký má Petr Mach," zdůraznil Nigel Farage.

Naši politici by něměli přijímat cizince bezmyšlenkovitě do země


Naši politici by se měli vyvarovat chyby, kterou udělala VB tím, že cítila dluh vůči svým koloniím a od roku 1951 do 2000 dovolila 30 000 jejich lidí ročně vstup do země. Proto je nyní ve VB tolik cizinců. Když jsem v roce 1999 byl zvolen do EP, slovo imigrace jsem neznal. Otevřeli jsme opět dveře občanům z komunistických zemí. Když nám ale začala EU nakazovat přijímat teroristy, situace vůči přistěhovalcům se změnila. A jak se ukazuje, i když do té doby nikdy nebyly vážné problémy s u nás žijícími cizinci, neboť šlo pokaždé o příchozí mající kvalifikaci a práce se nebojící, přece jen se většina z nich nikdy nestala vnitřně Brity a v současné době se s tím potýkáme. Kdyby zatáhli muslimové Británii do války, pak se k nim přidají a my ji prohrajeme. Musíme být proto moudří a chytří, abychom nakonec neprohráli velké bitvy. Začala xenofobie naruby. Xenofobie příchozích proti národní elitě původních obyvatel. Smyslem Brexitu je zavést do britské politiky zase NORMÁLNOST. V Londýně se říká, že je již původní obyvatelstvo menšinou. Proto byste se měli včas podobné situace vyvarovat.

V zajištění bezpečnosti ČR bychom měli vsadit na Donalda Trumpa


Pokud jde o bezpečnost naší republiky, vsadil by Farage na Donalda Trumpa neboli na NATO. Není nic špatného na Trumpově požadavku, abychom si za bezpečnost v NATU platili, tak jak jsme to při vstupu slíbili. Není možné, aby celý rozpočet NATO táhly jen samotné USA. Pokud jde o Vysegrádskou čtyřku, je to užitečná skupina pro jednání s EU, ale pro zachování bezpečnosti nestačí. Musí tam všichni jednohlasně říci NE kvótám a pokud jde o ČR, tak bych raději zaplatil než přibral teroristy do země a nejlépe vůbec z EU vystoupil. Petr Mach doplnil, že s Vysegrádskou čtyřkou je správné spolupracovat, pokud však jde o naši bezpečnost, nespoléhat se na ni. Není to proto ta správná platforma. Já bych nespoléhal na to, že EU stačí platit za nepřijetí těchto vetřelců. (celkem za prvních 2600 imigrantů máme platit 59 miliard Kč - pozn. redakce). I když zaplatíme, budou nám nutit další v dalších vlnách. Jednoznačně bych nikoho nepřijal. V žádné smlouvě o fungování EU není podobný požadavek. Rozhodování Junkera a Merkelové nemá ve smlouvách oporu.

Po odchodu z EU bude VB nadále obchodně spolupracovat s ČR

Farage je přesvědčen, že i když odejde VB z EU, zůstane naším obchodním partnerem jako dosud. Evropská komise nepředstavuje britské dělníky. Představuje jen sama sebe - tedy nejlépe placené lidi aparátu EU platící nejvýše 16% daně. Mach doplnil s úsměvem: Existuje alternativa ke vzájemnému obchodu EFTA, která má velkou výhodu proti EU v tom, že nemá parlament a nestaví se do role státu. Dovedete si představit, že by Švýcarsko uvalovalo kvóty na Lichtenštejnské knížectví? CZexit neznamená, že nechceme být ukotveni v západní Evropě, ale chceme tam žít na rovnoprávné a férové spolupráci.

Britové změnili mýtus o nemožnosti vystoupit z EU.


Podle pana Farage je nyní největším kandidátem na opuštění EU dlouhodobě euroskeptické Dánsko a průzkumy ukazují velkou skepsi v ČR, Litvě a zejména v Itálii, která má již 20 let nulový růst HDP. Je dobře, že se EU začíná rozpadat. Začněme uvažovat o tom, jak vybudovat lepší Evropu. Farage věří, že se EU v budoucnu rozsype. Petr Mach má stejný názor: "V 80tých letech jsem byl dítě. Pamatuji, jak táta bědoval, že že se konce toho komunistického režimu nedožije. A najednou se vše zhroutilo. On podle mně Junker také najednou zjistí. že mu do Bruselu nikdo neplatí příspěvky a nedostává plat a pozná, že je konec."

Farage nevěří Mayové, že si přála Brexit, na ní Brexit prostě spadnul.

Čtyřikrát odpověděla Mayová na tiskovkách na dotaz, zda věří v Brexit, frází "My budeme vycházet z důvěry lidí". Brexit je již podle něj Jistý. Junker ukončil hádání o druhém referendu a mělo by být dohadování o vystoupení VB z EU skončeno do 9 měsíců. "Bude to ale asi trvat díky Mayové déle a já se budu muset asi zapojit opět do britské politiky. Ono nejde ani tak o odejití na papíře. I když skončíme, tak budeme za Mayové dále vězni EU," uzavřel Farage.

Rozdíly USA a EU


Protože nyní tráví Farage hodně času v USA, může na vlastní oči porovnávat politiku v EU a tam. Národní státy mají ve Spojených státech amerických podle něj mnohem víc volnosti než státy spojené v EU: "EU jsou nejen Spojené státy evropské, ale státy v nich sdružené mají méně volnosti, než USA". Zejména nyní po Brexitu si dávají v Bruselu pozor, aby nezačaly další státy opouštět sdružení. Usilují o přijetí eura pro všechny státy, aby mohly zřídit jedno společné ministerstvo financí, jednu společnou daňovou politiku a poté jednu společnou vládu. Kdokoliv řekne cokoliv proti, je extrémistou. Jedním slovem, EU se nemůže stát Evropou svobodných národů, dokud je na světě Junker.

Pokud jde o svobodu projevu, tak ta je v USA mnohem horší než ve VB hlavně díky vysokým školám a univerzitám. Tam prý je to přímo děsivé. Mladí studenti mají každého s jiným názormem rovnou za nepřítele. Odmítají diskusi. Způsobeno je to podle Faraga tím, že je učí lidé, kteří by na universitách neměli vůbec být. "Dřív jste se se studenty hádali o názorech, ale na amerických universitách nyní existuje jen jeden názor a každý s jiným je okamžitě prohlášen za xenofoba a extrémistu. Zdá se to nadnesené, ale nejde to podceňovat. Vzpomeňme jen, jak američtí studenti odstraňovali sochy generála Leeho. Přitom tím prokázali, že vůbec neznají historii. Netuší, že byl kamarádem jimi opěvovaného Lincolna a za Virginii bojoval prostě proto, že po vypuknutí války Severu proti Jihu Ameriky tam žil. Rovněž že otroky měl i Washington a že prvopočáteční spor vedoucí k válce nebylo otrokářství, ale boj o cla. Sever USA obchodoval s Anglií a Jih rovněž, ale díky otrokům výhodněji. Proto sever chtěl nové celní poplatky a samozřejmě se k jeho boji žádní otroci nepřidali. "

Podle Faraga jsme zajímavý národ


Zbývá ještě pro pořádek podotknout, že před vchodem do Národního domu, kde probíhalo setkání Petra Macha a Nigela Faraga, stálo šest zřejmě najatých pánů s Evropskou vlajkou a s nadpisem, že Brexit ničí EU, aby měly naše proevropská média o čem psát. Pan Farage to komentoval se sarkazmem jemu vlastním s úsměvem na plná ústa, že my Češi jsme zajímavý národ. Že v životě zažil již hodně protestů nebo naopak obdivu. Ale vždy to bylo na ostří nože. Například v Edinburgu na něj zaútočilo 8 obrovských skotských nacionalistů a policie ho raději zatkla se slovy, aby zajistila jeho bezpečnost. Pak prý s ním také spadlo v roce 2010 letadlo... Ale takto slušné pány ještě na protestní manifestaci nezažil. Holt Češi jsou zřejmě holubičí povaha.

Autor: Ivana Haslingerová | úterý 26.9.2017 13:09 | karma článku: 0.00 | přečteno: 37x

Další články blogera

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma článku: 46.62 | Přečteno: 1355 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma článku: 46.79 | Přečteno: 1428 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma článku: 46.68 | Přečteno: 1565 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma článku: 46.16 | Přečteno: 1345 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 18.88 | Přečteno: 280 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 508 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 464 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2304 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 397 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1436

Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...