Clintonová a Obama prodali uranovou nezávislost USA Rusku

28. 10. 2017 11:07:04
Zatímco Evropa žije stěhováním milionů Arabů a Afričanů do Německa a díky Schengenu do všech zemí EU, Spojené státy žijí aférou "čestné a neúplatné" neomarxistické Hillary Clintonové a jejích demokratů.

Clintonová si za velké peníze objednala vykonstruované nepravdivé obvinění na prezidenta Trumpa ve vztahu k Rusku. A nejen to. Že provedla jako ministryně zahraničí v roce 2009 ještě něco pro USA mnohem nebezpečnějšího - převedení pětiny amerických uranových zásob za mnohamiliardové úplaty Rusku. A co víc, že přesvědčila tehdejšího prezidenta a stranického kolegu Baracka Obamu, aby tuto uplacenou smlouvu ruskými oligarchy posvětil svým podpisem. U nás politická scéna stále řeší ušmudlané úplatky Ráthů či kabelek Nečasové, ale jak se ukázalo, na Ameriku opět nemáme. Člověku se nechce ani věřit, že se něco takového, jako zaprodání uranové nezávislosti padesáti států USA Rusku, mohlo tak dlouho podařit ututlat. Po přečtení mnoha informací jsme se snažili najít odpověď a mohu doporučit přečíst je. Stojí to za to.

Nejdříve k první nechutné kauze Hillary Clintonové, která se jí nyní vrací jako obří bumerang

Ukazuje se, že tato dáma tolik milovaná americkými sluníčkáři si dala před volbami za obrovské množství peněz vyrobit kompromitující lživé materiály na svého protikandidáta Donalda Trumpa o jeho vymyšlených vazbách na Rusko.

„Demokraté nemohli najít výmluvu, že prohráli prezidentské volby, tak si vymysleli celý ten podvod s Ruskem. Je to skutečně ostuda a velmi znepokojivý obraz politiky v naší zemi. Je smutné, že se odhodlali k něčemu tak špinavému. Zaplatili obrovské množství peněz na vytvoření falešných dokumentů, ale Hillary Clintonová to stejně popírá," reagoval na tuto špinavost Donald Trump a připomněl při té příležitosti, že vazby na Rusko naopak využívali manželé Clintonovi a díky nim má nyní Rusko kontrolu nad pětinou zásob amerického uranu.

Podraz Hillary Clintonové na Donalda Trumpa se jí tedy vymstil více než bumerang. Kdyby po prohraných volbách spolkla svoji porážku a nerozšiřovala nadále vymyšlenou protiruskou kauzu vypracovanou pro svoji voolební kampaň, spící výzvědná služba USA by spala zřejmě dál a prezident Trump by měl jiné starosti, než se neustále bránit lživým a vykonstruovaným obviňováním nějaké zamindrákované ženské. Díky tomu, že nepřestala ani po volbách se svou nenávistí a pomluvami vůči němu a prezidentu Putinovi, které již zaváněly takřka válečným konfliktem USA s Ruskem, musel již do té doby "politicky korektní" spící Federální bezpečnostní úřad (FBI) s pravdou ven. Podle vydavatelství The Hill odkazujícího se na vládní dokumenty FBI Clintonová byla jako bývalá ministryně zahraničí obviněna z podpory ekonomických zájmů Ruska v jaderném průmyslu proti USA.

Trump vrátil tedy Clintonové úder hodný jen jeho

Když ho po prohraných volbách Clintonová neustále obviňovala z “vazeb na Kreml”, začal se bránit a rozhodl se otevřít otázku, o níž se dosud jen šuškalo. Jak už to umí jen on, napsal na svůj milovaný Twitter, že ne on, ale ona má nebezpečné vazby na Kreml a Trump vyzval Sněmovnu reprezentantů, aby přešetřila "uranovou dohodu", kterou Clintonová uzavřela jako ministryně zahraničí v Obamově vládě s Ruskem: “Vyšetřovací komise Sněmovny reprezentantů kongresu USA by se měla zabývat ‘uranovou dohodou’ rodiny Clintonových a jejich dalšími ruskými svazky." Stalo se a v únoru mohl již upřesnit, že díky této dohodě Billa Clintona a Hillary Clintonové “významná část amerického uranu unikla do Ruska.” Aféra zavánějící vlastizradou se rozjela díky tomu na plné obrátky. V současné době Výbor pro spravedlnost kongresu USA zahájil podle zprávy The Hill "plnohodnotné vyšetřování” ve věci obvinění a očekává se, že předseda republikánského výboru Chuck Grassley, bude veřejně požadovat analogické kroky od amerického ministra spravedlnosti Jeffa Sessionse na příštích senátních slyšeních, která se budou konat v nejbližších dnech.

O co konkrétně jde v této vlastizrádné kauze manželů Clintonových

Clintonová ve svém úřadu ministryně zahraničí (2009-2012) v Obamově vládě (2009- 2017) podepsala transakci, díky které získali Rusové kontrolu nad dvaceti procenty amerického obohaceného uranu. Nadace Clintonových poté obdržela 150 milionů dolarů od investorů, kteří se na transakci podíleli. Zdroj The Hill uvádí, že vyšetřovatelé FBI získali svědecké výpovědi podložené dokumenty, že ruské oficiální osoby poslaly do USA milióny dolarů ve prospěch fondu bývalého prezidenta Billa Clintona právě v době, kdy jeho manželka Hillary jako ministryně zahraničí prosazovala výhodná rozhodnutí pro Rusko.

Prezident Trump se při odhalení této skutečnosti vyjádřil, že mu to připomíná Nixonovu aféru Watergate, podle mne je to mnohem nebezpečnější. Není sice správné nasadit protistraně do úřadu štěnice, ale bezpečnost země to neohrozí. Přenechání strategických surovin na výrobu atomových zbraní protivníkovi ale ano. Spíše proto "uranová dohoda" Clintonové připomíná aféru špionů Rosenbergových prozradivších Rusku výrobu atomové pumy. A s Ruskem nekšeftovala jen po moci a po penězích toužící Hillary. Britský deník Daily Mail informoval o obrovském honoráři 500 000 dolarů (11 mld. Kč) pro jejího roztomilého a nevinně se tvářícího manžela Billa Clintona za jeho přednášku v Moskvě den po uzavření tohoto kontraktu. Takový nevídaný honorář nezískal zřejmě nikdy nikdo na celém světě, ani Gorbačev.

Pikantní na tom všem je, že uzavření vlastizrádné dohody o uranu i předání šeku v hodnotě půl milionu dolarů za přednášku v Rusku Billu Clintonovi prý FBI "udivilo". Je tedy jasné, že buď FBI nekoná a je zbytečná, nebo, což je ještě horší, kryje kroky této demokratické rodiny. K odvedení pozornosti nastartovala proto FBI pro veřejnost akci o odhalení několika ruských špionů. V čele skupiny špionů stály modelky Anna Chapmanová a Cynthie Murphyová, poslední z nich se vydávala za účetní z New Jersey a dostala se do kontaktu s blízkým přítelem Clintonové Allanem Patricofem. Prostě vše pro bulvár či pro detektivní scénář k filmu.

Nyní se ukázalo, že ve skutečnosti FBI nebyla "udivena", ale již v roce 2009 shromáždila důkazy o tom, že Hillary Clintonová a její charitativní nadace sloužily jako penězovod pro "špinavé ruské peníze” a nepřímo asistovaly úplatkářství a vydírání za účelem podpory ruských hospodářských zájmů v jaderném průmyslovém odvětví USA. Noviny “InoSMI” vydavatelství “Rusko dnes” informovaly o tom, že vyšetřování případu FBI probíhalo pod vedením tehdejšího amerického prokurátora Roda Rosensteina jmenovaného Obamou, který nyní zastává funkci náměstka ministra spravedlnosti v Trumpově administrativě. Dohled nad celou kauzou měl spolu s ním zástupce ředitele FBI Andrew McCabe. Clintová si zřejmě ve svém boji proti soupeři Trumpovi nevšimla, že oba pánové nyní hrají klíčovou roli při vyšetřování vztahů Donalda Trumpa s Ruskem a že o jejích aférách vědí všechno a mohou to pustit do oběhu. Jinak by se z pudu sebezáchovy stáhla do ústraní a modlila se, aby vše neprasklo a nehrozilo jí jako Rosenbergovým elektrické křeslo pro velezradu. Je ironií, že vše rozproudila svým jednáním po 8 letech ona sama.

Jak mohla být tak smrtelně důležitá kauza pro USA tak dlouho ututlána?

Tuto otázku si snad položí každý soudný občan. Proto jsem se nad ní zamyslela i já a začala se o zodpovězení otázky zajímat. Zjistila jsem následující: Ono to vše vypadalo na první pohled nenápadně. USA potřebuje pro své atomové elektrárny stále více uranu. Potřebuje ho ale někým na svém území těžit. Nabídla se k tomu kanadská společnost Uranium One dobývající uran. Clintonová jí dala souhlas na vytěžení pětiny uranu v USA. Na oplátku od ní obdržela dary do fondu rodiny Clintonových. Málokdo si uvědomil, že v roce podpisu smlouvy 2009 již měla v této společnosti 17% podíl ruská státní společnost “Rosatom”, která ho rozšířila v roce 2010 na 51 %. Spolu s aktivy získalo Rusko v USA díky Clintonové kontrolu nad více než 20 % těžby uranu. To nehovořím o tom, že v roce 2013 získala společnost “Rosatom”100 % akcií firmy prostřednictvím své divize “Atomredmetzoloto” a od prosince 2013 je Uranium Onepouhou dceřinou společností Rosatomu. A co víc, americká administrativa povolila v roce 2011 dceřiné společnosti Rosatomu “Tenex” prodávat ve spolupráci se společností United States Enrichment Corp. komerční uran do jaderných elektráren v USA.

Je to něco podobného, co se stalo nám darováním komunistickou vládou zásoby našeho uranu Rusku. Rusko ho za pomoci našich lidí a muklů vytěžilo a pak nám milostivě dodávalo několik vzorků na pokusy do Ústavu jaderného výzkumu v Řeži prováděných pod přísnou kontrolou pracovníků z Dubna u Moskvy. Publikovat jsme o tom, co jsme zjistili, nesměli. Vím to ze své praxe, pracovala jsem tam jako fyzik v 70. letech. A to nehovořím o tom, kdybychom tyto zásoby prodali za světové ceny. Ale to je na jiný článek.

V každém případě je dobře, že se vztah Kremlu a Bílého domu normalizuje a oba nejmocnější mužové planety nebudou stát proti sobě v boji s největším nebezpečím naší planety, muslimským světem šířícím se ven ze svých původních zemí.

Autor: Ivana Haslingerová | sobota 28.10.2017 11:07 | karma článku: 0.00 | přečteno: 43x

Další články blogera

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma článku: 46.62 | Přečteno: 1355 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma článku: 46.79 | Přečteno: 1428 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma článku: 46.68 | Přečteno: 1565 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma článku: 46.16 | Přečteno: 1345 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.29 | Přečteno: 130 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.08 | Přečteno: 191 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.55 | Přečteno: 600 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 527 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 397 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1436

Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...