Nalezne se mecenáš pro Milkovické oslíky nebo budeme raději platit biliony ekobaronům

4. 12. 2017 8:54:18
Narazila jsem v poště na smutný dopis člověka, jehož problém s níže uvedeným problém vyhazování bilionů za nesmyslné ekologické projekty podle mne souvisí.

Právě když jsem dopsala články o tom, jak nás bude nutit EU vyhazovat biliony korun za nesmyslné ekologické projekty - podrobně viz články PANE PREZIDENTE PROSÍME VÁS JEĎTE ZA NÁS BOJOVAT NA SUMMIT ONE PLANET (http://fragmenty.cz/index.php/politika-cr/ekoteror/item/1951-pane-prezidente-prosime-vas-jedte-za-nas-bojovat-na-summit-one-planet) a VLÁDO POMÓÓÓC: NOVÁ ZELENÁ ENERGETICKÁ PRAVIDLA EU NÁS BUDOU STÁT BILIONY KORUN (http://fragmenty.cz/index.php/politika-cr/ekoteror/item/1946-vlado-pomoooc-nova-zelena-energeticka-pravidla-eu-nas-budou-stat-biliony-korun) - narazila jsem v poště na smutný dopis člověka, jehož problém s výše uvedeným problém podle mne souvisí. Je to člověk, který má přírodu a zvířata opravdu rád a snaží se s nimi žít na starém statku v Milkovicích. A co víc, snaží se vzbudit lásku k nim a k přírodě pořádáním každoročních "Kozích mejdanů", na které jezdí mnoho lidí, spějí ve stanech na jeho louce, zpívají, baví se naprosto neformálně bez kontrol hygieniků a vaření obědů... Nepotřebují k tomu techno, drogy a orgie. Jenže loni mu lékaři objevili nádor na mozku a opustily ho fyzické síly natolik, aby mohl dál udržovat stodolu pro své kozy a oslíky. Jsem zvědava, zda se v našich zelených ekologistech, kterým tolik leží na srdci jaké bude za sto let počasí, že požadují vyhodit za to jen v našem státě 2,5 bilionů korun, nalezne skupinka, která mu zajistí peníze na opravu padající stodoly a občas mu pomůže vyčistit stáj pro zvířata. To by bylo od revoluce poprvé, kdy místo povalování se na kongresech a v politice udělají něco pro zvířata a lidi kolem sebe. Uvádím proto jeho dopis v plném znění, jak přišel do redakce, a ráda zveřejním, zda se najde někdo, kdo pomůže nezištně jen z lásky k bližním a přírodě panu Stanislavu Pencovi z Milkovic. Čtěte:

"Vážení, dne 30. listopadu uplynulo 18 let, co žiji na samotě v Milkovicích u Starých Hradů. Během tohoto pro lidský život nemalého období chovám osly a kozy, které nezabíjím, starám se o louky a pastviny a o staré sady, kde stromy nekácím. Jednou do roka, během srpnového úplňku, pořádám kulturně-společenskou slavnost věnovanou kozám a svobodomyslnému způsobu života. Jde o ryze nekomerční setkání v přírodě, kde nejsou vstupenky, ochranky, stánkaři, dealeři, a program probíhající na dvou pódiích se netvoří předem, ale vzniká spontánně. To celé pod heslem "jaké si to uděláme, takové to budeme mít". Celá léta poskytuji nejen školním výletům, dětským kroužkům či oddílům možnost přijet se podívat na to, jak se žije na statku, a pohladit si oslíky a kozičky. Statek hostům slouží i jako možnost zázemí pro krátkodobé odreagování od tlaku velkoměst a stresového života. V neposlední řadě vychovávám dvě děti, které se v Milkovicích narodily.

Zdá se to jako idylka, ale ta byla, ostatně jako bohužel u mnohých z nás, přerušena těžkou nevyléčitelnou nemocí v podobě nádoru na mozku. Aby toho nebylo málo, tak se rapidním způsobem zhoršil již tak špatný stav historické stodoly, která tvoří zázemí pro zvířátka, stavební dominantu v kraji a během kozích mejdanů je v ní umístěno jedno z pódií. Vzhledem ke shora popsanému je zřejmé, že bez cizí pomoci se neobejdu, mám-li stodolu a tím život zvířat v ní zachránit. Jelikož nemám jinou možnost, tak veřejně žádám o pomoc při nákupu materiálu na výměnu krovu a obnovu milkovické stodoly. Na dar je možné vystavit doklad pro odečet základu daně. (Bankovní účet, kam lze poslat jakoukoliv částku je: Poštovní spořitelna 212512585/0300). Uvítám i manuální pomoc při obnově během příštího roku, dle vašich možností, času a chuti. Kontakt na dobré tesaře, klempíře, pokrývače, kopáče a stavební dozor uvítám a moc děkuji. Prosím všechny ty, kterých se mohla tato naléhavá prosba dotknout, aby byli k mému počínání shovívaví. Omlouvám se všem, kterým jsem v posledním roce neodpověděl. Nemohu se totiž dostat do staré pošty v počítači. Přeji vše dobré Stanislav Penc."

Nalezne se mecenáš, který panu Pencovi a jeho kozám a oslíkům pomůže? Byl by to krásný dar k vánocům, který by ukázal opravdovou lásku k bližním a přírodě. Co na to říkáte pane Matěji Stropnický, Bursíku a další Zelení ochránci přírody?

Autor: Ivana Haslingerová | pondělí 4.12.2017 8:54 | karma článku: 0.00 | přečteno: 29x

Další články blogera

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma článku: 46.62 | Přečteno: 1355 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma článku: 46.79 | Přečteno: 1428 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma článku: 46.68 | Přečteno: 1565 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma článku: 46.16 | Přečteno: 1345 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 10.52 | Přečteno: 126 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.15 | Přečteno: 541 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.25 | Přečteno: 520 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 470 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 397 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1436

Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...