Jak se dělá novodobá cenzura v některých našich médiích

Na můj facebook (https://www.facebook.com/ivana.haslingerova/approve?log_filter=review&pnref=lhc) mi přišel  článek:

 

 

 "Ředitel redakce Parlamentních listů Jaroslav Polanský popřál Nele Liskové a Národní domobraně vyhlazení! ". Vzhledem k tomu, že jsem již za 24 let práce v médiích na leccos zvyklá (nám dokonce přály dámy z Antify v čele s paní Tydlitátovou veřejné upalování na náměstích spolu s tehdejšími lidmi z Hradu v čele s prezidentem Václavem Klausem,  neb jsme podle nich všichni  klerofašisté), příliš mne postoj pana ředitele nezaujal. Řekla jsem si, že je to zřejmě přívrženec multikulturalismu a přílivu běženců do Evropy, jako ostatně velká část našich novinářů, a s jeho postojem nejde určitě hnout, dokud některý z roztomilých hostů německé kancléřky Merkelové neublíží někomu z jeho blízkých. Co mne ale opravdu po přečtení článku šokovalo, jakou úroveň má jeho konverzace s jeho kolegy na facebooku, na jaké úrovni se dělá novodobá cenzura v našich médiích a jak je smutné, že lidé s vyjadřovací úrovní 20. cenové skupiny vedou naše média.

 

Úryvek z facebooku pana šéfredaktora Polanského z Parlamentních listů o paní Liskové. Zálohu další odborné diskuse probíhající na FB profilu J. Polanského najdete zde: http://nezaujaty-reditel-redakce-parlamentnich-listu.webnode.cz/. V případě, že by pan Polanský svůj příspěvek a vlastní komentáře pod ním odstranil, najdete je zde: http://nezaujaty-reditel-redakce-parlamentnich-listu.webnod….)

Vše by bylo sice nechutné a smutné, ale až na oplzlou úroveň této komunikace by šlo o jinak vcelku nezajímavou věc vedle zpráv ze světa o válkách a vraždění...

Až na to, že pro paní Liskovou je to zřejmě důvod bezmála rok a půl trvající mediální blokády na Parlamentních listech, která nastala nedlouho poté, co zmíněný Jaroslav Polanský ji obtěžoval  oplzlými zprávami zasílanými přes sociální síť Facebook a byl jí odkázán do patřičných mezí. Parlamentní listy začaly odmítat její do té doby čtenáři vyhledávané a hojně čtené příspěvky. Přestože dříve redaktoři po Nele Liskové sami opakovaně požadovali zasílání nových článků a zajímali se o to, kdy napíše další. Najednou přestaly referovat o jejích politických aktivitách a potažmo o aktivitách nezávislé občanské iniciativy Národní domobrana, jejíž je představitelkou.

Je mi jasné, že Parlamentní listy jsou soukromým periodikem a mohou publikovat, co ony samy uznají za hodna pohledu. Nepíši článek proto s nadějí, že změním názor pana šéfredaktora na články paní Liskové. Píši to proto, aby čtenáři otevřely oči a uvědomili si jak probíhá cenzura  pro otištění článků v  Parlamentních listech a jakou úroveň má konverzace jejich ředitele. Tím nechci zavrhovat  všechny redaktory v Parlamentních listech, kteří v mnoha směrech odvádějí profesionální práci a jejichž články  jsou důležitým informačním zdrojem pro celou naší společnost. 

 Veřejné schvalování genocidy vůči domobrancům a zejména vulgarita k ženě, která je statečnější, než drtivá většina jejích mužských protějšků v politice, je ale zavržení hodné.  Co si myslíte o postupu ředitele redakce Parlamentních listů? Co je podle vás skutečnou příčinou její mediální blokády v Parlamentních listech? Uvítáme váš názor.

fragmenty@fragmenty.cz, https://www.facebook.com/ivana.haslingerova, https://www.facebook.com/www.fragmenty.cz/?fref=ts, fragmenty.cz

© Kulturní komise ČR

Autor: Ivana Haslingerová | neděle 7.1.2018 18:31 | karma článku: 0 | přečteno: 62x
  • Další články autora

Ivana Haslingerová

Pes a právo

17.10.2022 v 11:23 | Karma: 43,33

Ivana Haslingerová

O ženách kolem Jana Wericha

27.4.2022 v 15:00 | Karma: 24,95
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik