Respekt odhalil svou tvář v celé své kráse

31. 03. 2020 8:33:45
Prezident ČR v letech 2003-2013, profesor ekonomie Václav Klaus si zase jednou dovolil říci pravdu nejen o ekonomickém dopadu koronaviru na naši ekonomiku, ale dokonce i o Evropské Unii.

V rozhovoru s redaktorkou Lidových novin Ivanou Pečínkovou zkritizoval EU za její špatné fungování, které koronavirus odhalil v celé jeho kráse. Poukázal na to, co cítí každý občan v naší a jistě i okolních zemích, že když nastane opravdu vážný problém, je pro nás EU naprosto bezvýznamná a že dokonce řada lidí doufá, že to jak se nyní chová bude její konec. Dokonce uvedl, že i když on si to nemyslí, byl by šťastný kdyby to tak bylo: „Řada lidí je najednou nadšená, že se Evropská unie tak odhalila, ve své bezvýznamnosti a bezcennosti. Že to snad už konečně všem dojde a bude konec tomu šílenému experimentu unifikace a likvidace národních států. Musím říci, že bych byl šťastný, kdyby to tak bylo. Ale nic takového nevidím. Bruselští papaláši se budou chovat tak, jak se chovali v posledních dnech, a nemyslím, že by od své zhoubné myšlenky násilného sjednocení Evropy chtěli někdy upustit." Také uvedl, že lidé z jeho blízkého okolí říkají, že se teď ukáže, že je nemožné financovat všechny zelené nesmysly EU a dále bojovat proti globálnímu oteplování. A nezapomněl připomenout, že se dočetl v australském měsíčníku Quadrant, že šíření koronaviru bude bránit teplé počasí, takže to globální oteplení bude přece jen k něčemu dobré, což se mu zdá strašně vtipné.

Dalo se očekávat, že se do něj za takovou troufalost pustí chvilkaři a další europeisté a ekoteroristé. Co si ale dovolil Schwarzenbergův časopis Respekt, to překročilo naprosto novinářskou etiku. O svobodě projevu a demokratické diskusi tolik slovně proklamované právě chvilkaři nemluvě. Jeho redaktor Ondřej Kundra v něm apeloval, aby lidé takovým lhářům nevěřili. Nazvat prezidenta naší země v letech 2003-2013 lhářem, to je opravdu přes čáru. To uráží celý národ. Nehledě k tomu, kde by byl pan Kundra i s celým knížecím Respektem, kdyby nezavedl v roce 1991 profesor Klaus, navzdory obrovské nevoli disidentů a obrodných komunistů, svou ekonomickou reformou v naší zemi kapitalismus a konvertibilní korunu. Dodnes nese ve světě tento jeho odvážný počin vyvedení země z komunistického marazmu přímo do kapitalismu jméno klausismus, stejně jako pro změny zavedené jeho přítelkyní baronkou Thatcherovou ve Velké Británii se vžil pojem thatcherismus. Již jen za to mu patří úcta národa, nás všech.

Na to, že mnoha novinářům chybí pokora jsme zvyklí, ale taková pýcha a arogance je přece jen moc. Co zbude po panu Kundrovi, co tak úžasného udělal pro naší zem, že si dovolí takto urážet takového prezidenta jen proto, že řekl pravdu o tom, co si lidé o EU říkají už běžne na ulicích. Ano, lidé se skutečně táží proč Evropská komise nevěnuje hrozbě COVID-19 pozornost, když má takovou možnost ukázat, jak dokáže své sliby o všeobjímajícím superstátu EU, který nás ochrání před vším nebezpečím, uvést do praxe.

Slyšel vůbec pan Kundra o komisařce pro zdraví Stelle Kyriakidis? Já o ní nic nezaznamenala a to má jistě k ruce veliký tým draze placených bruselských úředníků s patřičným odborným i europolitickým zázemím. O výrocích předsedkyně Evropské komise Ursule von der Leyen ve stylu „Kdo to mohl tušit!?“ raději pomlčím. Kdybych napsala, co si o nich myslím, mohla bych být obviněna panem Kundrou nejen ze lži, ale dokonce z xenofobie, nacionalismu, fašismu a paní Tydlitátová by mne mohla chtít opět upalovat na hranicích na náměstích našich měst. Ani místopředsedkyně EK komisařka Věra Jourová si ve shonu důležité práce se starostmi o chybné dotace pro ČR, genders problémy, sexismus a podobné euronesmysly si zřejmě vůbec nevšimla, že v západní Evropě umírají stovky občanů na vir COVID-19, že její zem má uzavřené hranice s Německem, zavřené hospody, kina, divadla... A dokonce i vždy tak halasná německá kancléřka Merkelová, která se snažila po vzoru komunistických vůdců poručit nejen větru a dešti, ale dokonce změnit rovnou teplotu celé zeměkoule, jen cosi neurčitého pípla. Už nezve pyšně se slovy "My na to máme" miliony přistěhovalců čekajících v bědných táborech na řeckých hranicích do své země, aby jí pomohli vybudovat z EU jednotný vysněný monstrstát, který nás před vším ochrání. A to zatím vypukla epidemie pouze s lehkou nemocí. Nedej bože, aby byla zavlečena do Evropy opravdu smrtící infekce či vstoupily do ní války.

Ať se to Respektu líbí nebo ne, ukázalo se, že činy a skutky za EU v této vážné chvíli prostě nestojí. Že opravdu vážnou hrozbu, musí každý její stát řešit po svém a sám. Že se po velkých slovech o Schengenu zase rozumně vracejí státy k ochraně svých hranic. Že všichni vidíme, jak je nutné vědět, koho do své země pustíme a koho ne.

A tuto její ignoranci nemůže omluvit ani to že podle pana Kundry „Evropská unie pro Česko uvolní na pomoc s dopady koronaviru kolem 25 miliard korun. S rouškami nám leteckým mostem pomohlo NATO." Nehledě k tomu, že nevím, kde tuto informaci sebral, měl by si uvědomit, že podle ekonomů nnás stojí členství v EU přes 100 miliard korun ročně a že již nyní existují seriozní odhady propadu dluhu rozpočtu ze 40 na 300 miliard korun díky koranoviru.

A jeho tvrzení, že "Klaus nás chce táhnout do rusko-čínského marasmu. Počet lhářů a rozbíječů našeho západního, demokratického směřování, jako je Klaus, bude v krizi nepochybně narůstat. Nenechte se oblbnout. Co s takovými rozvraceči našeho směřování?“ je již nejen naprostý nesmysl, ale přímo šíření nepodložené poplašné zprávy a troufám si říci, abych použila Kundrův výraz, sprostou a jistě záměrnou lží.

A na závěr připomínám, že s panem Kundrou prezident Klaus krávy nepásl.

Text k fotu: Prezident Václav Klaus varuje před německou EU, snímek Ivana Haslingerová, revue Fragmenty

Autor: Ivana Haslingerová | úterý 31.3.2020 8:33 | karma článku: 9.51 | přečteno: 280x

Další články blogera

Ivana Haslingerová

Senátorka Daniele Kovářová: ZLO PŘICHÁZÍ Z ISTANBULU

Skupiny aktivistů, bojovníků za práva žen a pomýlených podporovatelů Istanbulské úmluvy matou veřejnost výmysly o tom, že četnost domácího a sexuálního násilí roste a že je třeba ty kruté chlapy stíhat přísněji.

4.7.2023 v 9:47 | Karma článku: 46.62 | Přečteno: 1355 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Krásné narozeniny pane prezidente

Zůstaňte ještě dlouho pane prezidente tak svěží jako na posledním semináři v ČNB, kde jste vysvětloval, proč je hospodářství ČR na šikmé ploše.

18.6.2023 v 13:56 | Karma článku: 46.79 | Přečteno: 1428 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Nechte učit Ševčíka a do čela VŠE postavte vzdělaného makroekonoma!

Snad již celý národ ví, že rektor Vysoké školy ekonomické Petr Dvořák přímo fanaticky usiluje o odvolání docenta Miroslava Ševčíka z postu děkana nejvýznamnější fakulty školy, kterou řídí, Národohospodářské fakulty VŠE.

15.4.2023 v 21:53 | Karma článku: 46.68 | Přečteno: 1565 | Diskuse

Ivana Haslingerová

Protestujeme proti dehonestaci člena naší redakční rady Petra Žantovského Českou televizí

O stížnostech na Českou televizi, že se na obrazovkách přestali objevovat lidé mající jiný pohled na dění kolem nás než je ten provládní zeleně proevropský a protiruský, že ignoruje a dokonce často dehonestuje některé důležité udá

11.3.2023 v 14:13 | Karma článku: 46.16 | Přečteno: 1345 | Diskuse

Další články z rubriky Média

Jaroslav Herda

Psala o strachu voličů Zemana ve svém blogu jinak, než jak napsaly Parlamentní listy.

Pedagožka, spisovatelka, blogerka a mluvčí Společnosti učtelů českého jazyka paní Veronika Valíková Šubová oslovila kováře - redakci Parlamentních listů.

28.3.2024 v 7:22 | Karma článku: 14.49 | Přečteno: 480 |

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 28.03 | Přečteno: 3848 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 20.62 | Přečteno: 364 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.56 | Přečteno: 226 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.53 | Přečteno: 796 | Diskuse
Počet článků 397 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1436

Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...