Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

gh_12

19. 5. 2010 14:54
Jakékoliv mrhání čímkoliv je zločinem proti lidskosti.

Ovšem jen za předpokladu, že ona LIDSKOST bude směřovat ku prospěchu všem lidem a ostatním tvorům sdílejícím tuto planetu (jinou nemáme) a nezůstane jen pojmem pro exhibice. Nejen ze "zeleného" paliva, ale přímo z ropy (a dalších uhlovodíků) by se daly syntetizovat bílkoviny pro výživu - a ne je spalovat jen pro pohodlnou dopravu jednotlivců. V době, kdy pouze max. 15% lidstva nehladoví a 2% má denně dostatečný přístup k pitné vodě je jakákoliv nehospodárnost zločinem - nejen s ohledem na ekologii, nebo klimatické změny. Každý, kdo se na této nehospodárnosti podílí je přímo zodpovědný za smrt hladem (nebo jiným nedostatkem) - každé 2 vteřiny dospělý člověk, každých 6 vteřin dítě. A že je svět tak zařízen a jinak to nejde? Inu každý živý organismus se začne chovat rozumně - po vyčerpání všech ostatních možností - už jich moc nezbývá.

0 0
možnosti

sangve1

19. 5. 2010 11:24
teroristi nebo ekoteroristi

Autorka článku si libuje v extrémech. Poukazuje na některé problémy s pěstováním řepky a záměrně používá nepravdivé argumenty a analogie, Závěrečná věta je tedy opět perlou. Fotovoltaika a větrné elektrárny i ty biopaliva přinášejí nové problémy, které je třeba řešit. Raději budu řešit ale tyhle problémy, než abych se zabýval tím, jak vyčistit Mexický záliv. Mimochodem plankton je obrovským producentem kyslíku. Když ho zalijeme ropou, tak mu to asi moc dobře nedělá....

Autorka je evidentně na Klausově linii antroponarcismu a Oilterorismu.

0 0
možnosti
JH

děteněkam

19. 5. 2010 11:53
Re: teroristi nebo ekoteroristi

Asi sis to po sobě ani nepřečetl.

0 0
možnosti
S

snílek

19. 5. 2010 11:11
Hlavním problémem,

našeho současného světa je přelidnění,chamtivost chamtivých a také v neposlední tzv. sociální inženýrství.Třetina světové populace hladoví abychom my štastnější debilové mohli nakrmit své plechové miláčky.V celém našem křehkém světě roste napětí,problémů přibývá.Ubývá pitná voda,přibývá znečištění chemickými látkami,vzduch je znečistěný zplodinami hoření a exhalacemi automobilů,plundrování přírodních zdrojů,úbytek lesů a přirozených ekosystémů,které se vytvářely miliardy let.Myslím že člověk si podřezává větev na které celá tisíciletí pohodlně trůnil.Až se Čína,Indie a Afrika přesytí automobily jako Evropa a USA,pak nastane ten správný mazec,a nebude to příliš dlouho trvat.Rv

0 0
možnosti
P

pavel.61.

19. 5. 2010 11:20
Re: Hlavním problémem,

možná méně snít a všřit moudrům  Římského klubu a více číst a přemýšlet

Navrhuji Ti Lomborga (Skeptický ekolog - nevím proč se to tak blbě jmenuje)

0 0
možnosti
P

proost

19. 5. 2010 10:54
Ekologie

Nějak mi nejde do hlavy co je ekologického na dnešní ekologii. Biomasa a její pálení znamená devastaci půdy - organická hmota se odveze z pole a hnůj zpět už se také nedává, protože už zkrátka není. O řepce se snad ani nemusíme bavit, ta je zátěži pro pole bez dikuse. V lesích platí to samé. Dříve se větve nechávaly v lese, z nich se tvořil humus, který umožnil další růst.Dnes se vše prožene štěpkovačem a během pár let bude půda v lesích zcela vysátá. O kácení pralesů kvůli produkci "ekologické biomasy" už zaznělo také mnoho slov. Co takhle zamyslet se nad tím, zda je opravdu třeba v takové míře převážet zboží po celém světě. Já nemusím jíst německé jogurty, holandskou zeleninu, marocké jahody a nevím co ještě. Pokud se omezí nesmyslné převážení všeho na všechny strany, tak třeba zase ožije naše zemědělství a podobně, příkladů by se našlo jistě spoustu. Jenomže toto řešení neznamená příliv peněz do kapes těch, co stojí v pozadí většiny "ekologických aktivit", takže není dostatečně IN.

0 0
možnosti
VC

vena65

19. 5. 2010 11:01
Re: Ekologie

Toto řešení by hlavně nevyhovovalo EU, do které jsme dobrovolně vstoupili. Každý ať zpytuje své svědomí, jak hlasoval v referendu.

0 0
možnosti
D

Dean_07

19. 5. 2010 10:52
Méně ideologie, více pragmatismu,

by prospělo všem, kteří se snaží zlepšit svět. Místo realistické analýzy problému se prosazují ideologická řešení a poučky. Ať to stojí co to stojí. Bohužel zelení jsou v tom mistři.

0 0
možnosti
JM

Hucul

19. 5. 2010 11:01
Re: Méně ideologie, více pragmatismu,

Souhlas.

0 0
možnosti
KD

sdsa

19. 5. 2010 10:52
Hnojit pesticidy ???

No to snad ne

0 0
možnosti
VZ

panmistr

19. 5. 2010 10:52
Skvělý článek, díky, karma

Nenechte se otrávit hloupými diskutéry, neboť oni netuší. Pište dál o nebezpečí enviromentalismu, protože o tom něco víte. Je třeba lidem vtloukat do hlavy i to procento CO2, protože to lidi prostě nevědí. Prosím složení vzduchu je - 21 % kyslík, 78,9 % dusík, zbytek různé příměsi plynů, z toho CO2 - 0,03-0,05 %. Kdyby kyslík stoupl na cca 30 % všechno by naráz shořelo. To co chrání tuto zemi před zmrznutím je vodní pára - ta vytváří ten skleníkový efekt, který je tak potřebný k udržení života na zemi. EU je blbá, blbá, blbá protože sicialistická.

0 0
možnosti
P

pavel.61.

19. 5. 2010 10:55
Re: Skvělý článek, díky, karma

už se těším na argumenty a jejich zdroje

0 0
možnosti
PGS

pgjed

19. 5. 2010 10:45
Neskutečná hloupost!

Paní Haslingerová,

Vypotila jste neskutečnou hloupost. Je to takový zrcadlový obraz ekoterorizmu, asi na stejné odborné a argumentační úrovni. Váš článek svědčí o tom, že nejste schopna jít na podstatu problémů a navíc se snažíte vyjadřovat k něčemu, o čem nic nevíte, čemu nerozumíte a ani zřejmě nejste schopna rozumět. Budu-li mít chvilku zbytečnou, napíšu večer podrobněji proč. Zatím nashledaouRv

0 0
možnosti
P

pavel.61.

19. 5. 2010 10:56
Re: Neskutečná hloupost!

už se těším na argumenty a jejich zdroje

0 0
možnosti
V

Vcelda

19. 5. 2010 10:44
Zabij bobra

zachráníš strom !!

R^

0 0
možnosti
J

jack095

19. 5. 2010 10:41
Zelený lupiči.

Všechny zelený jsou lupiči a zloději. Měli by je postavit před soud.  Nakonec v USA tento požadavek už v kongresu zaněl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik