Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MVK

aadler

18. 5. 2010 21:58
Diky,

diky za clanek.

Jsem rad, ze v tomto svete panik, hodnych stada ovci (ozonova dira, mexicka chripka, globalni otepleni ci spise zmrznuti) jeste porad pusobi nekdo, kdo da prednost logickemu mysleni pred hysterii.

Jen jsem se chtel zeptat, jak je tedy mozne, ze - podle toho, co se pise - Brazilie jezdi uz par desitek let asi ze 2/3 na alkohol z cukrove trtiny, ruzne michany s fosilnimi palivy, a pritom se zda, ze jejich ekonomice a ekosystemu (slovo ekologie bych se stydel pouzit) to nijak nevadi? Podle vseho jsou nezavisli na cenach ropy a problemy zbytku sveta se jich nijak moc netykaji.

A kdyz uz je tu takovy priklad, proc se zbytek sveta vrha na produkci patlanic, ktere zabijeji lesni zver, nici motory, smrdi a davaji skvele moznosti podvodnikum vseho kalibru? Nerozumim tomu moc, ale rad bych to vedel.

0 0
možnosti
Y

yry

18. 5. 2010 21:57
Ekoteroristé

Nádhera. Konečně někdo mimo Pana Presidenta Klause se umí vyjádřit odborně k ekoteroristickým žvástům. Několik let je provokuji svými krátkými spisky, nádherně reagují a kdyby mohli.....

A tento týden konečně !! : pavel.61. a dnes Ivana Haslingerová

Váš kvádr jsem bez dovolení s vaším jménem v záhlaví přeposlal potřebným čtenářům.

0 0
možnosti
C

CM3

18. 5. 2010 21:17
Hezký a pravdivý článek, jen bych chtěl dodat ,ať

si ekoteroristé všimnou porostu řepky. V porovnání s odrůdami řepky před 15 -20 lety jsou dnešní odrůdy řepky vyšlechtěny tak, že stonek je masivnější a vyrůstá do výšky o 50-70 cm vyšší než staré odrůdy. Odhaduji její výšku  na 160 cm.  Vše je podřízeno vyšším výnosům, což by nebylo až tak na škodu, ale pro přírodu je to katastrofa.  Pro  zajíce , bažanty , srnčí zvěř atd.je takový porost neprůchodný . Zvěř je z těchto polí vytlačena, nemůže se v něm pohybovat.  Kamarád - myslivec mne vyprávěl tuto historku -  střelil divokého holuba a on spadl na do řepky.  Vydal se ho hledat  . Protože holuba  špatně trefil a on sebou mrskal několik minut, no  tímto hustým  porostem nepropadl .. ..  tím chci napsat, že dnešní  řepka je  neskutečně hustá  a jako porost je od doby květu do sklizně  pro přírodu mrtvý pozemek ...  snad jen prasatům umožní bezpečný úkryt.....

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

18. 5. 2010 23:48
Re: Hezký a pravdivý článek, jen bych chtěl dodat ,ať

Spravny myslivec ma psa donasece. Soucasna geneticky vyslechtena repka je velmi ucinna rostlina s vysokym vynosem. Bohuzel, "zeleni" zase bojuji proti vyslechtenym plodinam pd zaminkou jakesi pomyslne skody na prirode a spotrebiteli.

0 0
možnosti
JR

Hanzz

18. 5. 2010 21:15
.

ne že bych souhlasil se vším, ale v podstatných věcech se shodneme, není to špatné

0 0
možnosti
MT

Sawer

18. 5. 2010 20:52
Demagogickej clanek

Jejdane to je takova snuzka kecu ze to snad ani mozna neni. Jako chapu fakt a nektery rozumny argumenty ze biopaliva jsou nafouknuta bublina k vyprazdnovani nasich penezenek. I kdyz je to krok vedle, alespon je to krok. Kam pude cena benzinu za 20-30 let kdyz s tim nebudeme nic delat a ropa zacne dochazet ? A mozna dojde az za 300 let, a ? Co to jako meni na situaci ze sme zavystli na konecnym poctu suroviny a kdyz s tim nic neudelame tak dojde ke kolapsu driv nez si stihnem rict sakra nak to dochazi. A pak vtipky jako ze zmenou na ornou pudu prideme o kyslik, kua a ty biopaliva se vyrabaj z ceho ? Na zakladce ste asi nebyla na hodine prirodopisu ze kazda zelena rostlina produkuje kyslik, ano min nez destovej prales, ale doporucuju Vam leteckej vylet pres afriku, orni pudy kterou nikdo neobraba je tak pulka kontinentu a nic netreba kacet. Hlavni demagogie, strachujte se o obnovitelny zdroj kysliku, a drancujte co to de ten neobnovitelny, proc ? Protoze je to levny

0 0
možnosti
VC

vena65

18. 5. 2010 20:58
Re: Demagogickej clanek

A nemyslíte, že by bylo vhodnější investovat peníze do výzkumu než do této příliš drahé a neefektivní slepé uličky?

0 0
možnosti
V

vachn

18. 5. 2010 20:46
Pohání vítr

:-)V zásadě s Vámi souhlasím.Mám ale menší větrnou elektrárnu a na výkupní cenu ,kterou dostanu  si u konečného spotřebitele ČEZ "přirazí" cca 100 procent.

Vše do koruny jsem si musel zaplatit sám,včetně připojení  k VN sití.Četl jsem v Hospodářských novinách,že tyto sítě  buduje ČEZ nebo ČEPS.nic takového neznám.Není nic horšího než když jak příznivci tak i odpůrci používají polopravdy.

Oni přece nelžou!!!

0 0
možnosti
VC

vena65

18. 5. 2010 21:01
Re: Pohání vítr

V současné době je myslím bonus za "zelenou" energii asi 12 korun. Od ČEZu mám elektřinu asi za 4,-Kč

Kde máte těch 100%???

0 0
možnosti
T

trallfa

18. 5. 2010 20:34
Článek je vyvážený.

Kromě negativ, jako např. rostoucí ceny paliv vlivem přidávání biosložky popisuje i pozitiva biopaliv- hlad třetího světa.:-)

0 0
možnosti
MM

mosulský machredz

18. 5. 2010 19:42
oo

dal jsem karmu a ekoteroristi mají problém si vyndat ručičku z nočníku ;-D Rv

0 0
možnosti
E

ErikM

18. 5. 2010 19:31
paty pres devaty

Fakt jsme ještě "východní evropa"

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

19. 5. 2010 0:00
Re: paty pres devaty

Ze jsme nesezrali kazdy "zapadni" nesmysl?

0 0
možnosti
ZS

zsomr

18. 5. 2010 19:17
Majitele elektrovoltaicky elektraren ve Spanelsku ...

Jak vyplynulo z kontroly ucetnictvi jednotlivych firem , dodavali elektrickou enegii ze slunecnich panelu do energeticke soustavy 24 hodin denne . To znamena i v noci ! V dobe , kdy slunce nesviti . Jak  toho tito " solarni farmari " dosahli ? Jednoduse . Nainstalovali primo proti panelum obri reflektory , kterym dodavaly napeti dieslove agregaty . Dotace za jednu Kw/h je tak vysoka , ze se jim financne  vyplatilo koupit drahe agregaty a spalovat draha fosilni paliva . My zirame , vy zirate ...... :-)

0 0
možnosti
C

CM3

18. 5. 2010 20:28
Re: Majitele elektrovoltaicky elektraren ve Spanelsku ...

jest-li je to pravda , jak píšete , tak to je skandál....

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik