Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bedys1968

18. 5. 2010 19:16
Děkuji za tento článek

Děkuji neb jsem ze selského a zneužívánáorné  půdy  zelenými aktivisty je opravdu trestná. Z úplně bežného  - správného konání vůči přírodě si vytvořili kluci zelení pouze své politikum a živnost - přičemž jim jistě záleží více na své kapse než na smysluplnosti jejich konání právě co se přírody týká.

0 0
možnosti
VC

vena65

18. 5. 2010 20:39
Re: Děkuji za tento článek

Ale jděte, sám velký zemědělský guru Veleba tvrdil, něco v tom smyslu, že se nic jiného na těch pozemcích pěstovat nedá, že zemědělci stejně nemají co zasít, tak pěstují alespoň tu řepku aby přežili. Ten se přece nemůže mýlit, když mu důvěřuje tolik "zemědělců".

0 0
možnosti
DH

Xav

18. 5. 2010 18:48
kecy a zase kecy

že se nestydíte takhle lhátRv

0 0
možnosti
N

nobi

18. 5. 2010 19:40
Re: kecy a zase kecy

Nekecej, píše pravdu. Někteří jsou hlupáci a někteří zloději ve službách tzv. boje proti oteplování, někteří vrazi v boji proti terorismu, někteří lichváři v boji proti dluhům, už vám dochází, že ti, co mluví o obecné prospěšnosti své činnosti, jsou zločinci?

0 0
možnosti
BH

dropa

18. 5. 2010 18:28
Zločin proti lidskosti

je neustálé zvyšování počtu "hladovějících" neustálou "potravinovou pomocí". Když jsem chodil do ZDŠ vybíralo se zejména na pomoc hladové africe a na zeměkouli bylo cca 3,5mld lidí. Nyní je to téměř jednou tolik a pořád hladoví, není to proti přírodě? Kde to bude mít konec?

 Asi to nebude dlouho trvat, když to tak strašně zatěžuje (věřím) přírodu, jak píšete.:-(

0 0
možnosti
VB

Vlada B

19. 5. 2010 0:02
Re: Zločin proti lidskosti

Kdy to bude mít konec? To je prosté. Až každý den v rozvojových zemích zemře hlady a na nemoci stejný počet lidí, jako se jich ten den narodí. V tom okamžiku nastane rovnováha. Přírůstek=úbytek. Všichni se budou (v průměru) pohybovat na hranici holého přežití, budou trvale hladoví a hodně nemocní. Kvalita jejich života bude naprosto zoufalá. Rv

Dříve nebo později to stejně nastane, protože počet lidí roste exponenciálně, ale potravinová pomoc ne (spíš lineárně jestli vůbec). Úmrtnost díky tomu rozdílu také poroste exponenciálně až "z druhé strany" dožene přirozený přírůstek.

Vyhledejte si pojem "Sigmoida" (logistická křivka). Křivka která modeluje počáteční exponenciální růst (boom), který přechází v polovině v lineární a nakonec v logaritmický až se téměř zastaví. http://en.wikipedia.org/wiki/Sigmoid_function

...

0 0
možnosti
E

Ezechiel

18. 5. 2010 17:50
...

potraviny zdrazuji....a potravinarska psenice stoji min nez za komunistu....8-o

0 0
možnosti
X

xychteen

18. 5. 2010 17:48
Konečně pořádnej blog...

...schválně, jestli to bude stačit na VIP ;-D Karma.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

18. 5. 2010 15:14
hezky clanek...

R^R^R^

(jen bych k poslednimu odstavci dodal, ze FV panely nejsou jen neekonomicke, ale i neekologicke - na vyromu se spotrebuje vice energie, ze v nasich podminkach vyrobi za celou svou zivotnost a navic jsou velke naroky na ekologickou zatez, obsahuji spousty selenu a dalsich tezkych kovu).

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

18. 5. 2010 15:54
Re: hezky clanek...

Ty prvky jsou v fotovoltaickem kremiku pouze ve stopovem mnozstvi a navic vazane v krystalove mrizce.

Energie to vyrobi vic nez je tam vlozeno pri vyrobe, v zdejsich podminkach to trva asi 4-5 let.

0 0
možnosti
VC

vena65

18. 5. 2010 13:28
Pro jirkuknopa

Sdělte mi prosím, jakým způsobem stát dotuje ropu. Pokud dáváte přednost placení za biopaliva, tak klidně, ale čiňte tak tržní cenou a nikoliv dotacemi. Kdyby tomu tak bylo, rychle by vaše nadšení pro biopaliva opadlo.

0 0
možnosti
J

jirkaknop

18. 5. 2010 13:36
Re: Pro jirkuknopa

Já jsem nikde nepsal, že stát dotuje ropu. Psal jsem, že každý z nás ji nepřímo dotuje (rozdílem mezi výrobní cenou a cenou kartelovou, kterou určuje OPEC) a to něklikanásobkem její hodnoty.

I když i dovoz, který nás zatěžuje a způsobuje brždění ekonomického rozvoje (kdybychom místo nákupu ropy, sami zdroje vyráběli, byla by nižší nezaměstnanost, vyšší HDP atd.) , je jednou z příčin nedostatku zdrojů. Je to jako nákup zboží z Číny. Zisk zůstává za hranicemi. Lukoil doveze ropu nebo benzin, prodá a zisk patří ruské společnosti.

A pokud jde o dotace i ropu dotujeme. Platíme např. za znečištění ovzduší, za stavby silnic, za ropovody, plynovody, ekologická zátěž z aut atd.   

0 0
možnosti
VC

vena65

18. 5. 2010 13:25
Karma

R^

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

18. 5. 2010 12:56
autorka karma

....bych zapomněl.

0 0
možnosti
T

Tecumtha

18. 5. 2010 12:51
Jiříčku - dočkám se těch slov a vět , které podle tebe

autorka napsal a pak tvého logického myšlenkového postupu ? Opravdu rád bych abys mi objasnil své geniální názory .........

0 0
možnosti
J

jirkaknop

18. 5. 2010 12:55
Re: Jiříčku - dočkám se těch slov a vět , které podle tebe

Tak schválně. Proč svět bude hladovět, když my si doma nebudeme pěstovat obilí, ale třeba řepku? Nebo soju. Proč cena ropy cca 150USD za barel nikomu nevadila, ale obilí o 20-50% vadí? Protože ropa se musí koupit. Předem. Obilí se darovává!

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik