Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

Serotonin

28. 6. 2011 23:03
sraz nekompetentnich pseudointelektualu

Rv

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

28. 6. 2011 22:58
Dávám Vám karmu.

Ale ne z důvodu, že s článkem bezvýhradně souhlasím, protože s citovanými aktéry názorově ne vždy souhlasím.

Dávám Vám karmu za to, že intelektuálové o tomto bezesporu fatálním problému ve fórech diskutují a hledají řešení. A že Vy jste publikovala jejich názory. To je užitečné.

Petr Závladský

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

28. 6. 2011 20:26
Současný systém ekonomicky krachuje a tzv.elity neví jak dál

Dříve nebo později budou nuceny přiznat barvu, a hledat, kde nechal tesař díru. Následně se zjistí, že vlastně žádnými elitami nejsou a nikdy nebyli, jde jen o spolek ekonomických břídilů a nýmandů Rv

0 0
možnosti

martin013

28. 6. 2011 19:51
Věda

Mohu vám k tomu napsat jen jediné. Politika není fyzika, t.j.není to exaktní věda, ve které jste byla zvyklá se pohybovat. Jestli si k tomu dodáte "bohužel" nebo "bohudík", to už nechám na uvážení každého....

0 0
možnosti
D

dampfer

28. 6. 2011 19:01
Oceňuji

vaše zajímavé teorie a srovnávání, ale český volič sedí u piva nebo ryje cibuli na záhonku, teoriím nerozumí a hlas dá tomu, kdo mu více naslibuje, také nemůže chybět notná dávka třídní nenávisti k těm nahoře a k těm úspěšným, které bude velmi nutné co nejdříve znárodnit. A tak zvolení soudruzi budou skvěle mlít pantem a česká republika opět zabředne do socialistického septiku utopických fantomasů, či zavadilů.

0 0
možnosti
OS

OSLO

28. 6. 2011 18:53
Akademické tlachání

několika intelektuálů, odtržených od reality. Svoboda jako poznání Boha je abstraktní pocit náboženského blouznivce. Svoboda jako možnost volby je ideálem příslušníka vyvolených. Sociální stát je jen jiná forma charity a almužny žebrákovi, neřešící neustálý rozpor a konflikty mezi chudými a bohatými, vládnoucími a ovládanými. Problém citovaných pánů spočívá v tom, že se snaží nalézt způsob řešení ekonomických, politických a sociálních jevů ve společnosti, aniž by chápali, že tyto jevy jsou jen následky ekonomických, politických a sociálních příčin, kterými se však nezabývají, protože je pokládají po tísíciletích jejich působení za osvědčené, správné a neměnné. V tom spočívá veškerý problém pravice. Neschopnost odpoutat se od tradic, nechuť na nich cokoliv měnit, protože jakákoliv jejich změna znamená současně změnu sociálního místa elit ve společenské hierarchii a neschopnost přijít s něčím novým, protože na pravici nic nového není. Zmůžou se pouze na přizpůsobení se novým podmínkám.

0 0
možnosti
F

fontana

28. 6. 2011 19:14
Re: Akademické tlachání

Když v tomto článku čtu, že všechny revoluce vedly svět do slepých uliček, mám dojem, že paní Haslingerová lituje i té sametové. To musela být pohoda, 23 let strávených v Akademii věd...

0 0
možnosti
F

fontana

28. 6. 2011 18:35
Roztomilé

Pominu-li úsměvná tvrzení typu "jediné správné ideje jsou pravicové", jak typické, že tento spolek podivínů o žádných idejích nediskutuje a pouze se hádá o různých -ismech.

0 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik IV

28. 6. 2011 18:12
Hájek

jako autentická pravice  ;-D   A co ABB, ještě ho straší Biderberg a NWO?

Tam už vážně chybí jenom nejvýznamější thatcherista  a milovník katolických zahrádkářů VK 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 397
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Po absolvování Matematicko-fyzikální fakulty UK na ní  zůstala pracovat jako odborný asistent a obhájila vědecký titul RNDr. a CSc.  Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži na studiu slitin kovů tvořících povlaky jaderného paliva v reaktorech, kde jsou vystaveny záření a extrémním teplotním podmínkám. Poté pracovala jako vědecký pracovník v Ústavu fyzikální chemie a elektrochemie J. Heyrovského ČSAV na studiu vlastností pevných látek za pomoci teoretické kvantové fyziky a chemie.  Publikovala o tom 39 odborných prací.

Po nedobrovolném opuštění vědecké práce díky bezprecedentnímu zásahu Rudolfa Zahradníka musela i přes předchozí dvojnásobné udělení mimořádné odměny ČSAV  za výsledky své práce z ČSAV odejít. Místo vědeckých prací o supravodičích a pod. byla nakonec nucena psát o zvířatech, politicích a podobných záležitostech. Nakonec se psaní článků a esejí stalo její druhou životní láskou a od roku 1996 je  šéfredaktorkou Kulturně-hospodářské revue @Fragmenty_news a jednatelkou Kulturní komise ČR, z.s.

Ve volných chvílích kromě turistiky ráda maluje. Ilustrovala např. knihu pohádek spisovatelky a básnířky Českomoravské vysočiny  Libuše Pamětnické "Strašidla ze Zálesí".

Nikdy nebyla členkou KSČM neboť komunismus pokládá za největší neštěstí lidstva 20. století. 

Seznam rubrik