Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když měl jet Benedikt XVI na svoji poslední zahraniční cestu kamsi do Mexika, lékaři mu to rozmlouvali. Marně. V hotelu na pokoji při chvilkové slabosti omdlel a měl tržnou ránu na hlavě. Lékař mu to sešil. Naštěstí to zakryla čepička zvaná Soli Deum. Program dokončil, ale viděl, že cestu do Ria de Janeira na sjezd mládeže by nezvládl. Také bylo třeba kontrolovat vyšetřování toho, že mu sekretář kradl dokumenty a předával je... Prý podobných bylo ve vatikánských úřadech více. Já bych v tomto shledával dostatečný důvod k odstoupení.

2 0
možnosti

J85a12n 37R41á14ž

27. 4. 2017 14:04

Přidávám se.

Ač nečlen církve a odpůrce institucionalizaci víry, přesto odklon od konzervativních hodnot, které nyní František relativizuje, považuji za velice nešťastný.

2 0
možnosti
Foto

Napsala jste velmi zajímavý, vyargumentovaný blog, ale já si myslím, že k odstoupení Ratzingera došlo z prozaičtějších důvodů. Tentokrát bych věřil informacím, které v době jeho odstoupení zveřejnil iDnes: http://zpravy.idnes.cz/papez-pry-odstoupil-kvuli-vatileaks-dvw-/zahranicni.aspx?c=A130221_163655_zahranicni_tp

Papež Benedikt XVI. chtěl zřejmě dát do pořádku finance ve Vatikánské bance a napravit křivdy za zneužívání dětí katolickými preláty, tedy to, co Wojtyla zametal pod koberec.

Něco jsem o tom sám kdysi napsal: http://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=321941

2 0
možnosti
Foto

u nás na vsi se dělo něco, co nepoberete. Evangelický farář a katolický odvedle spolu pro lidi dělali projekty, vážně v pocítěné a nehrané pohodě, legraci a opravdově prožitém člověčenství. A ptejte se lidí, kdo co řešil. Oba v oblibě a oba je lidi věřící i neznabozi rádi poslouchali a byli s jejich slovy ztotožnění. Tohle je jediná z cest. Když čtu, jakým stylem uvažujete, koho znevažujete a co vytváříte za teorie, radši víc nekomentuju..pozn.. každého z posledních tří papežů mám ráda.

5 1
možnosti
Foto

Velká karma. Člověk až teď chápe, jaké mělo odstavení Benedikta XVI. smysl.

1 0
možnosti

J86a32n 53B26u80r40i34a66n

27. 4. 2017 10:15

Benedikt jel v linii svého předchůdce - Jana Pavla II.

Nu, a já se ptám znovu - proč si kardinálové, jmenovaní Benediktem a JP II. zvolili za papeže takový "extrém", jako je František? Není to prostě proto, že je to třeba?

0 0
možnosti

J13a32n 38B85u86r79i48a31n

27. 4. 2017 9:09

Když tak nad Vaším blogem přemýšlím, tak mne napadá, že jediné řešení je, abyste si založila vlastní pravou církev. Protože třeba současný papež František nespadl z nebe či pekla, ale byl zvolen na konkláve kardinálů. Byl zvolen kardinály, které jmenoval Jan Pavel II. a (Vámi chválený) Benedikt XVI. A věděli, koho volí. Papež František nedělá něco zásadně odlišného od toho, co dělal biskup či kněz Bergoglio.

Takže se dá říct, že vedení církve opravdu změny chce. A já, jako jeden z drobných členů církve dodávám, že změny nechce jenom vedení.

1 1
možnosti

J90a48n 24R40á80ž

27. 4. 2017 13:56

Změny ta církev potřebuje, aby posílila pozici ochránce základních hodnot, na kterých stojí naše civilizace. Je to nutné, protože mnoho lidí, věřících i nevěřících,potřebuje v tomto liberály hodnotově deformovaném světě mít jistotu, že rodinu, odpovědnost za výchovu dětí a pracovitost, které ještě hodně lidí považuje za základní hodnoty na nichž naše civilizace stojí, někdo veřejně obhajuje.

A jsem přesvědčen, že mnoho z těch, kdo Bergoglia volili papežem, teď své volby litují! Alespoň se to dá z mnoha vyjádření členů ctihodného konkláve v poslední době vypozorovat.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS